Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

tapping konusunda acil yardım!!!

• love guitar • 12 Aralık 2005 22:05 • #490169
    arkadaşlar selamlar.lütfen yardım bekliyorum.öncelikle tappingin ayrı bi armoni ve gam kalıbı var mı???mesela elimi ince mi teli 12.perdeye koydum.tapping yapan parmak bu.öteki elim le de 1.parmak 5,4.parmak 8.peredede.am yani.işte buradan klasik am g f e yaparken her nota atlayışımda yarım perde kalınlaşıyor ses.yani araları tam ses ya bunların.ama tapping yaparken yarım ses kalınlaşıyo.çok karışıyor olay böylece.ya birde bütün telleri kullanarak nasıl tappin yapılıyor???mesela stanley jordan diye bi adam var.nedir ya.adam tapping le telleri dolaşıyo.bunun sırrı nedir???ilgililere teşekkür ederim...
  • Holy_Bastard • 12 Aralık 2005 23:21 • #490170
    Bu konuyu enstrüman bölümünde açarsan sanırım daha çok yardım bulabilirsin...
  • paradigm_shift • 13 Aralık 2005 00:27 • #490171
    Michael Romeo-The Guitar Chapter eğitim videosunu edin,çok yardımı olacaktır.paylaşım programlarında da bulabilirsin.
  • Serpent_King • 13 Aralık 2005 04:58 • #490178
    evet michael romeo dan tapping , sweeping , alternate picking mevzuları üzerine dünyada başka hiçbir insandan öğrenemeyeceğin kadar güzel ve farklı eğlenceli şeyleri kolayca öğrenebilirsin.

yine de şunu söylemekte fayda var ki , tapping yaptığın parmakla hammer on yapmalısın o zaman basitçe sesin çıktığını görebilirsin.
  • superman • 13 Aralık 2005 12:02 • #490182
    bütün telleri kullanarak tapping yapmak,arpej çalmaktır.bunun için her pozisyonda akor kuruluşlarını öğrenmek yararlı olur.

mesela sol elle kök sesi,oktav ,beş ya da yedinci sesi kulanabilirsin.sağ elle de bir iki oktav üstünden aynı arpeje,melodi çıkmasını sağlayacak şekilde sesler eklersin.tabi burda verdiği sesler sadece örnek,bunlar çoğaltılabilir.