-
bilim adamları söylüyorrrr.....
-
sanki her defasında çok farklı melodiler yazılıyo da bu dert oldu. örnek children of bodom orta çağ melodileri kullanmıştır şarkılarında...
-
penguen'de "patates baskı" adlı köşesinde fatih solmaz o bahsettiğin aylak bilim adamlarının araştırmalarına yer veriyor ara sıra,onlara benzettim.ayrıca olay sadece permutasyon ve kombinasyonlarda bitmiyor.müzik derinliği de olan 3 boyutlu bir olgu.
-
bilim adamları iyice bkunu çıkardı bence.
-
pozitif bilimlerle uğraşan insanların, heleke sırtındanpopolu insanlar olan bilimadamlarının söylediklerine bakacak olsak işimiz var.
burda bir ton tıpçı müzisyen tanıyorum,
baya yetenekliler yetenekli olmasına,udu yan flütü gitarı canavar gibi çalabilen bir onkolog var mesela, ama ı ıh, olmuyor, zorlamasın bilimciler..
tüm melodiler tükenecek diyen adamın önce bir şeyler çalıyor olması gerek,birşeyler çalıyorsa da şayet bunu söylemez.
müziği tanımadan, hesapla bunu söylemek pekala basit..
oldum olası sevmedim matemetiği, analitiği,pozitif bilimi..
-
Birisi için tüm melodilerin bitmesi bence o tüm kombinasyonları dinleyen biri için geçerli olur insan hayatıda o kadar uzun değil sanırım mesela ben tahminen atıyorum tüm melodilerin sadece % 0,02 sini dinlemişimdir yani benim için daha milyonlarca melodi var keşfedilmeyi bekleyen :) yuphiiii
-
o bilim adamlarını öpüyorum. melodilerin tükenmesi imkansız. bir melodinin süresini kim belirleyebilir ki? daha sonra melodiyi oluşturan notalar arasındaki zaman farkları sonsuz probabiliteye sahip. falan fikan. neyse
-
bunlar başka birşey beceremeyen populer olma peşinde koşan bilim adamı demiyorum ufak beyinli kafaların işi yoksa yapacak adam akıllı birşey bulurlardı canım
-
misal bi şarkı 3-4-7-6 diye giderken 3-3-4-7-6 yapılır.Ahanda sana farklı melodi.:D
-
bence bu bilim adamları arkadaşları arasında toplanmış bi fasıla gitmişler..Kafası kıyak olan bir bilim adamıda abi bence ilerde bütün melodiler tükenecek demiş öbürüde hade len olurmu öyle şey demiş,bu karın ağrısı bilim admıda ben ortaya atarım bi teori bak ne oluyo diyince ortaya bu sorun çıkmış..Dua edelim fasıla gitmişler bir rock konserine gitselerdi klasik olan fazla ses iletişim bozukluğuna sebep olur teorisini tekrar gündeme getirirlerdi...