-
durum çok komik ya.pin-up un garajdaki sayfasında önceleri amatör olduklarından bahsetmişler...sorması ayıptır şimdi nesiniz siz?şu anda amatör olmayan tek şey ise stratejileri.kendi ensturman hakimiyetleri sıfıra yakın benim gözümde.ama bunu kamufle edebilmek için etek boylarını kısaltıp kolay şarkılar seçmeyi iyi biliyorlar.pin-up benim gözümde sıfır kalitede bir gruptur.(müzik adına ;))
-
ben "ceksene elini" coverlarını dinledim. müzik adına pek 0 larmış gibi gorunmuyorlar bence. iyi çalıyolar.
profesyonel bir işten para kazanan, amatör zevk için yapandır. amatör yeri gelir profesyonelden çok daha iyi de olabilir ama amator ve profesyonel kelimeleri günümüzde yanlıs bir şekilde nicelik belirten kelimeler olarak kullanılıyor.
-
o değilde bunun gibi zibidi gruplar biz punkhız diyolarya en çok onlar komik geliyo bana..
Kırcanmı coverı ile iyi götürdüler ama, o salak şarkıyla...
-
bence sıfır falan değiller.daha nice beş para etmez grup varken pin-up a sıra gelmez diye düşünüyorum ve de zaten malum türkiye piyasasında, çalışarak çabalayarak bi yerlere gelmeye çalışan kaç tane daha bayan rock topluluğu var bilmiyorum ama, pin-up desteklenmeyi hakeden insanlardan oluşuyor.
-
pin-up sayfasında ayrıca şöyle bir ibare var:"muse dinlemeye gelen seyirciyi punk ile hayal kırıklığına uğratmak". muse-hysteria yı biz çalamıyız,bu nedenle onlara bok atıp biz çalması kolay akor giden ama metronomu yüksek parçaları tercih ederiz demeye getiriyorlar sanırım.profesyonel kavramı her iki şekilde de değerlendirilebilir.ben biçok profesyonel insan tanıyorum ama sahnelere gerek duymuyorlar.yani para kazandıkları başka işler var.bu nedenle kutay arkadaşımız yanlış değil ama eksik bir değerlendirme yapmış.
-
profesyonel ve amatör kelimelerinin karşılıkları bellidir. o yüzden evde çalarak profesyonel sıfatı alınamayacağı gibi, her gece gitar çalarak 100 milyon kazanıp ben amatörüm de denemez.
-
psychokiller kardeşim;
şunu açığa kavuşturalım.ben ne punkçıyım, ne pin-up hayranıyım, ne de bu kızların avukatıyım ama punk çalmak istiyolarsa bırak punk çalsınlar.yurt dışında albümleri milyonlar ünlü punk grupları, muse-hysteria gibi şarkılar çalamadıkları için mi punk çalıyorlar dersin ?tabii ki değil...
-
kutaya katılıyorum. amatörlük ile profesyonellik arasındaki fark odur. çok iyi çalıp virtiöz olmakla alakası yoktur.
bir de neden bizim milletimizde hoşuna gitmeyen şeye b*k atma gibi bir olay vardır anlamış değilim.
-
müzikal becerileri tartışılır ama birilerinin amatörlüğü ya da profesyonelliği aldıkları getirilerle veya parayla ölçülmez..
başarılılar ya da değiller, bilgililer ya da bilgisizler ama kendilerini habire ön plana atıp kanıtlama gibi bi çabaları yok, ama sanırım birileri kendini kanıtlamaya çalışıyor, fakat çabası olmayanlar kadar kanıtlayamadıkları için bundan rahatsız oluyor..
benim yorumum, herkezinkine saygı duyarım..
-
çok doğrusun kutay__ kardeşim..tuttum seni adamımsın..nedense insanlar onca açıklamaya örneklendirmeye rağmen profesyonellikle amatörlük arasındaki farkı anlamış değil..eğerki profesyonellik=iyi çalmak olsaydı "ahmet çok profesyonel,mehmet ondan daha profesyonel, ayşe amatör, fatma ondan amatör"..böylemi olcaktı..
mesela profesyonel gitariste örnek olarak john petrucciyi verseydik, böyle bi durumda türkiyede kaç tane profesyonel gitarist var derdik..neyse konuyu saptırmayalım..
pin-up'ın tek bi şarkısını dinledim(çeksene eline)..hoşumada gitti..hele davulcusunu pek bi tuttum...şarkıyı dinlettiğim arkadaşlar inanmadı o davulu bi kızın çaldığına..
eleştiri güzel bişeydir..olumlu veya olmsuz olsun, eleştrilen kişiyi yüceltir..insanımız olumsuz eleştri yapmak yerine b.k atmayı yeğliyo..