-
neden rock çalan arkadaşlar stüdyolarda yabancı özentiliğiyle başlıyo? neden kursa giden arkadaşlar sırf müziğin tam istediği gibi olmadığını düşünüp gitar kurslarından gerisin geriye dönüyo? neden üretici değiliz. tamam gerçekten işlerini iyi yapıyolar ama neden bizde çalarken ve söylerken( aynını taklit etmekten) ötesini yapamıyalım. dilimizdemi bi sorun var bizdemi. bunu gerçekten merak ediyorum. bu artık özentilerin kanına işlemiş.duymak için değil dinlemek için müzik dinlesek nasıl olur????????
-
haklısın iyi hoşta sen niye müziğe evrensel bi açıdan değilde türk yabancı ayrımıyla bakıyorsun?!
-
bunu baya piskolojik olarak incelemek lazım benim gözlemlerime göre ki gayet kendi düşüncemdir.. böyle gelmiş böyle giden bir süreçtir aslında bunu yerli rock sanatçılarına ve grupların başarısızlıklarına bağlayabiliriz. şimdi bir grubun amacı nedir? ismini çok kişiye duyurabilmek eh.. her ne kadar inkar etsekte artık ingilizce evrensel bir dil oldu ve bu açıdan şarkılar ingilizce oluyor.. ama türkçe rock yapan yok mu? var. ama ben genel piskolojinin bu olduğunu düşünüyorum...
-
olay kesinlikle evrensellikten çıkmıyo sadece bi özenti furyası buna neden olan.elbette evrenseldir ve her şekilde dinlenmelidir tarzın dışonda olsa bile fakat benim gıcık olduğum herkeste bi ı can speak english'cilik akımının olması.tabi bizim hurra aceleci ve acemi gruplarımızda buna destek oluyo.bunu engellemekte LA mümkün :)
-
evet bende tam vengeance nin mesajına karşılık bunu yazıyordum.türkiye de müzik son zamanlarda moda diye,para kazanmak için yapılıyor.belki grupların bi suçu yok ama prodüktörler için iş bundan ibaret gibime geliyor.mesela pentegram var yıllardır götürüyorlar işi ve kitlelerini hala koruyorlar.herşey özentiler yüzünden oluyo aslında.kro kızlar diye nitelendiriyorum ben bunları.aman allahıım çok yakışıklııı hadi cdlerini alalım modunda geziyolar.bi de sevdikleri erkek metallersa tamam iş bitti!anandan doğarkende böyle miydin yavrucuğum diyesim geliyo...off çok doluyum bu konuda..neyse...
-
eyvallah kardeşim benimde bahsetmek istediğim buydu. Çok sağol.bir bilinçli dinleyici olduğunun daha farkına vardım... üff be çokmu politik konuştum neyse sağol
-
türkçe kaldırmıyo bence herşeyi.. çünkü rock yabancı kökenli ve türkçeye geçerken geçemiyo.. elimizden parmaklarımızın arasından özümüze geçmesine parmaklarımız izin wermiyo...
ASARNEYEAL
-
Ben soruyu pek anlamadım aslında. Neden Türkçe rock yapmadıklarını mı soruyorsun? Cevap aslında basit. Müzik piyasası Amerika'nın elinde. Türkiye içinde kalmak istemiyorsan İngilizce yazacaksın sözlerini, bu kadar basit.
Aslında benim anlamadığım şey, insanlar "Türkçe konuşalım, yapalım, edelim" diye bu kadar çok söylemler atıyor da ortaya neden hala de bağlacının ayrı yazılması gerektiğini bilmiyorlar? Yanlış anlamayın, laf sokmak için falan söylemiyorum ama gerçekten gerekilen özen sadece konuşmakla olmaz arkadaşlar. Daha fazla dikkat etmek gerekir, eğer hassasak bu konularda.
-
şimdi yapmamaz gereken ne??sadete gelelim..
-
baba bak sana ne dicem! kalıplasmıs yapılar vardır!
1-muzik evrensel bir dildir! (dilin donuosa almanca da soyle)
2-yabancı ozentiligi diye birsey yoktur! sen epica ya alternatif olarak almora dersen kavga cıkar burda! almora da iyi dir ama epica nın yeri ayrı!
3-baba saglam parcaları yabancı dilde yapiyorlar! ingilizce soz yazmak daha kolay! turkce ye tam oturmuyor! pentagram bile ilk galiba bir de yazdı turkce!
kısacası ozentilik degil mecburiyet be abi