Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çift Basslı grup olmazmı?

• Single_FACTOR • 21 Mart 2006 22:46 • #495602
    Çift gitar oluyor, çift klavye Sonra Çift davul üstüne percussion...
    çift bass neden olmasın?
  • silent_peace • 21 Mart 2006 23:08 • #495605
    Bir kere yerel bir grubun çift bass kullanarak verdiği bir konser dinlemiştim. Bence iyiydi. Hatta yeni bir buluş olarak bile kabul edilebilecek bir şey. hatta hatta 2. bas gitara distorsion bağlansa... ya da en azından farklı bir efekt vermek amacıyla kullanılsa bence kesinlikle başarılı olur. Bu fikri sevdim.
  • da hui • 21 Mart 2006 23:57 • #495608
    Çift davul üstüne percussion
    Oha, kim yapmış la bunu?
  • almbfsek • 22 Mart 2006 12:09 • #495616
    olur olmasına da, çoğu yerde gereksiz olur sanırım.
    Misal elektro da bir ritm bir solo gidebiliosun belki 2.bass da paso slap gidebilir euhaheu :D
  • sepolcro • 22 Mart 2006 12:35 • #495617
    çift bass

bence bi grupta çift bass a hiç gerek yok hatta çok saçma bile geliyo.bilmiyorum ama ben daha çift bassın olduğu bi grup görmedim
  • arsenique • 22 Mart 2006 13:08 • #495619
    çift bass

cure un primary (faith-1981) şarkısı çift bass kullanımına örnektir ve son derece de hoş bir tınısı vardır bu parçanın. deneysel anlamda mümkün olabilir çünkü bass ın ince notaları gitarın ancak processorlarla yakaladığı mid tonlara sahiptir dolayısıyla 2. kalın partisyonlu bir bassa eşlik edebilir. kullanıma ve kompozisyona bağlı olarak çift bass mantıklı olabilir.
  • Necrophilliac • 22 Mart 2006 15:40 • #495624
    çift bass

Çİft bass oldu diyelim, bi lead'de koy, bi de bateri, güzel görünüyor ama değil.Bass'ı coşturmuş, yemiş bitirmiş adamlarda bass soloları falan duydum tabi(o kadar ilerlememişlerde de gördüm) ama bass sonuçta bir ritm çalgısı.Sürekli akorlar üzerinden gider.Yani bir şarkıda bass solosu daima güzel bir süprizdir tabi ama bunun sürekliliği varsa ben bu grupta müzikal yetersizlik var diye düşünürüm.Ha, belki de bu düşüncelerim komple yanlış, çünkü böyle bi grubun bi örneği yok.Kurun olsun a.k. bizim grupta bi tane yetiyo..
  • Ofidian • 22 Mart 2006 17:27 • #495626
    çift bass

bass sürekli akor üstünde gider :P puhaha tabi tabi senin dinlediğin şarkılar için geçerli sanırım ya da dinliyorsunda duyamıyorsun.biz o tür şarkıları ısınmak için çaliyoruz ya sadece tek bi tarzdan ne bakıyorsunuz kı bildiğim çoğu şarkıyı bass sürükloyo adamlar kasatte kayıt hilesi bile kullaniyorlar ben ce çift bass tarza bağli biri aktif bass sa fena olmaz aslında basin cok uyonu var şarkı içinde denemek lazım :D
  • arsenique • 23 Mart 2006 02:25 • #495645
    çift bass

bass sonuçta başlı başına bir enstrümandır ve akorun üstünden gitme veya ritimi destekleme gibi zorunluluğu yoktur. fakat klasik rock soundunda çoğunlukla bass gitar kölesi olarak kullanıldığından bazı arkadaşlarımız bunu göremeyebilir. belki bu sabit fikirler yüzünden rock is dead ;)
  • guitarguy_322 • 23 Mart 2006 20:53 • #495661
    abi rock grubu değil ama var çift bass gitarlı grup Marcus Miller buna bir örnek...