-
ne bilim aklıma o geldi
-
rock çok popüler bir müzik oldu ülkemizde.. kendini deişik görmek isteyen kitle başka bir müzik türü ya da metale hatta metalin daha sertlerine kaçmaya başliyoo noluyo la noluyo
-
rock adına yapılanlar poplaştı bence bazı rock yapanların ilk albümü ve son albümüne bakıp anlıyabiliyoruz sanırım
-
Ya aslında rock'!tan kastımız nedir?Türkiye'de iyi denebilecek sayılı rock grubu var, onlarda baya eski gruplar.Piyasa olamayacak kadar kaliteli.Bence piyasa rock zannedilen bi şeyle doldu..
-
piyasa rock oldu
-
Rock nasıl poplaşıyor onu anlamadım. Pop olmak poopüler olmak değil mi? Yani herkes tarafından dinlenmek? Ayrıca rock her zaman piyasa değil miydi?
-
piyasa olmayacak kadar kaliteli mi ? dalgamı geçiyosun. kaliteli olan şey normalde piyasa olması lazım.(rock amerikan kültürüdür orda öyle)
amma koyucu rockçisin rock zannedilen şeymiş hey allahım rockın ne oldugunu siz belirliyosunuz zaten müzik yapan değil
-
kare-te; dalga geçmiyorum Erkin Koray/Bulutsuluk Özlemi/Serdar Öztop ve daha bir sürü kişi bu ülkede rock yapmayı sürdürüyor.Ayrıca kaliteli olan şeyin "normalde" piyasa olması dalga geçmek değildir de nedir asıl?Kaliteli müzik piyasa olmadığı sürece kalitelidir, piyasa olursa yavaş yavaş performansı düşer..Rock'ın ne olduğunu yapan biri olarak ben belirliyorum.Amerikan kültürü dediğin şeye göre Türkiye'de saydığım adamlardan başka rockçı yok.Rock her şeyden önce ruh meselesidir.Bu ruha sahip olan br insan olarak ayrıca rock yapan bir insan olarak; evet, ben karar veririm.Ha diyelim bir başkası verecek kararı, sence kim olacak o?
-
bence yeni çıkan grupların benimsenmeye başlandığı görülünce,rock biraz daha insanların gözüne sokulmaya başladı,belki popüler bir kaygıyla belki de değil..bunun sebebi prodüktörler yine bence:))isteseler bu tür müzik yapan adamları barındırmayabilirler geçmişte yaptıkları gibi,bir çeşit kaygıyla ama adamlar ne yapsın karşı koyamadıkları bir ticari zekaya sahip oldukları we bu müziğin bariz bir şekilde popülerleştiğini farkedebildikleri için,bir zamanlar yüzüne bakmadıkları müzisyenlere fırsatlar tanımaya başladılar..eee allah büyük:))su akıp yolunu bulabiliyor:))ehehee..
-
bikere müzik görüşün çok kısıtlı rock diyorsun sadece bütün müzik türleri ruh ister ve her sanat ve sanatçı toplumsal mesajlar verir bu mesajları daha fazla kitleler alıyorsa piyasa olmuştur olması gerekmektedir olsunki insanlar sanattan rocktan değil bütün müzik türlerinden birşeyler çıkartsın
+
eğer öyle olmasını istemiyorsan belirli bir zümre için yapılmış müzik türü olarak kalır. tıpkı osmanlıda sadece padişahlara yazılan şiirler gibi buda toplumu etkilemez.