-
Bu grup bence kendi dalında en iyi müziği yapıyordu,ta ki Are you dead yet? Albümünün çıkışına kadar..Sizce neden böyle oldu?? Melodik yapı hardcore rifflerine dönüştü?? Düşündüm nedenini bulamadım bu kadar iyi bir grup tarzını mı değiştiriyor acaba?? Hatebreder albümünün tüm parçaları efsaneyken son albümde neden bu tür parçalar yok??
The Wolfram
-
Gerçekten çok haklısın , ama sanırım sorun Alexi'den kaynaklanıyor...Müzik yapmayı bırakıp şöhretin tadını çıkarmaya başladı...
-
Açıkçası bende bilmiyorum.. Bazen düşünüyorum biz mi çok zor tatmin oluyoruz diye.Ama bütün gruplar yapıyor bunu.Therion'un son albumunde de tehlike çanları çalıyor..Ama bu albumdeki kadar olamaz, "Are you dead yet?"'ten bir tek şarkı bile playlist'ime girmedi.Çok yazık..
-
Therion'un son albumunde de tehlike çanları çalıyor
Valla yok öyle bişey, adamlar (yaklaşık) 170 kişiyle çalışıp (bence) çok süper bir double album çıkardılar. Daha ne bekliyorsun ki?
-
ya her grup için aynı şey geçerli biraz para kazanınca hepsi bozutuyo başka hiçbi bahanesi yok yani en azından en fazla bunun etkisi var bi grup ilk çıktığında herşeyini ortaya koyuyo çok güzel şeyler ortaya çıkıyo (yani burdaki bi gruptan kastım malum)ama paranın kokusunu alınca bazı manevi değerler ortadan kalkıyo ister istemez ve bu akışı kimse değiştiremez bence..
-
Bence böyle bir genelleme yanlış. Tamam, para insanı değiştiriyor bazen ama zaten ben Therion'un bu son albüme eşşek gibi yatırım yaptığını ve kaliteyi koruduğunu söylüyorum. Yine Therion'dan devam ederek şunu söyleyebilirim: her grup ilk çıktığında şahane işler yapamayabilir. Therion ilk kurulduğunda sıradan bir death metal grubuydu (eski albümlerinden şarkılar dinledim, gerçekten ilk albümler sonra çıkanlar kadar iyi değil). Daha sonra gayet deneysel birşeye yöneldiler ve müziklerine klasik müzik öğeleri kattılar. Piyasada tutulma olasılığı çok da yüksek olmayan birşey. Ama çok kaliteli müziklerini yıllardır icra ediyorlar, Therion hala ayakta ama grubun kalitesinin düştüğünü ya da suyunu çıkardıklarını kesinlikle düşünmüyorum. Bu Therion meselesini uzattım, en iyisi başka bir örnekle devam edeyim: İn Flames. Herhalde hepiniz biliyorsuuz ki İn Flames'in tarzı son albümlrde oldukça değişti. Ama bunun sebebi piyasalaşma çabası, daha çok para kazanma hevesi mi? Hiç sanmıyorum. İn Flames, metal dinleyicileri arasında oldukça sevilen, popüler bir grup zaten. Hatta bu değişen tarzlarıyla bazı hayranlarını gerçekten hayal kırıklığına uğrattılar. Bence sadece kendileri böyle müzik yapmak istedikleri için yaptılar bunu. Çünkü ben bu yeni tarzlarının onlara eskisinin 5 katı para kazandıracağını düşünmüyorum, o kadar da piyasada çok tutulacak birşey değil. Yani kalitede bi düşme yok, "biz daha s.kindirik bişey yapalım da daha fazla satsın" psikolojisi yok. Children of Bodom'a gelince... Çok uzun süredir dinlemiyorum ve çok fazla şarkısını da dinlemedim. Şarkılar hoş olsa da birbirine fazlaca benzediklerini düşünüyorum. Yani grubun genel bir yaratıcılık sorunu var sanırsam, aynı kalıplar üzerinden bir sürü hoş şarkı yapılabilir ama bir süre sonra dinleyiciyi bayar. Baymaz mı? (oha, nasıl gaza gelmişim yazının uzunluğuna bak!)
-
da hui aynen dedğin gibi iyi yakalamışssın, albümlerinin çoğunu bokunu çıkarana kadar dinledim gaz şarkıları çok var,
ama belli bir yerden sonra gıy gıy incecik gitar tonları,hızlı ritimlerler,sololar insan beynini patlatıyor,klavyelere gereğinden fazla yükleniyorlar
-
yaptığım sadece basit bi genellemeydi herkes için bu böyledir demiyorum istisnalar var ama bahsettiğim şeye biraz daha geniş bak sadece metal müzik grupları için değil veya gruplar için değil genel olarak hayat böyle ve bu akıma kendini kaptırmayan gruplar asıl kalitedir işte therionda bunun en iyi örneklerinden biri olsun o zaman veya in flames...children of bodom'un baydığı konusunda haklısın baya dinledim bu grubu ciddi anlamda ilk bikaç dinlemeden sonra,hatta bikaç demek az gelebilir,hala birbirimden ayıramadığım şarkılar vardı. ayrıca bi de şu tarz değişimi ve para kazanma hevesi arasındaki bağ var ben öyle bişey demedim tarz değiştirmek için müziğin içine eden tek bariz grup metallica modern müziğe ayak uydurucak ya onlar...=///
-
Children Of Bodom en sevdiğim gruplardan biridir.Tüm albümlerini severek dinlerim ama en sevdiğim albümleri Follow The Reaper ve Hatecrew Deathroll dur.Ayrıca Are You Dead Yet? i kötülemeyin bence gayet te güzel albüm yapmışlar.
-
bence tarz biraz değişse de cob hala sağlam...