Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Anathema İstanbul Konseri

• pesimist • 26 Mayıs 2006 14:49 • #499727
    Bu yazıyı yazmadan önce çok düşündüm şimidi Gotik ablalar, Black Metalci abiler Anathemada gurupmu yaaa İngilizce sözlü arabesk gurubu diyebilirler diye ama umurumda değil:)

Konser ilk başta Türk gurubu Catafalque nin süper sahne performansı ile başladı helal olsun abilerimize ablamıza konser alanını tıklım tıklım dolduran seyirciyi Anathema dan önce çok güzel coşturdu...

İlk önce seyirciden başlayim.

Anathemanın çok sık konser vermesi "50 kere geldiler bu sefer gitmem" denilmesine sebep olduğu için alanda salt Anathema seyircisi vardı ki bu da Anathemanın sahne performansını bayaa bi olumlu yönce etkiledi.
    Bütün şarkılar sahnedeki Anathema ile tek vucut olup hep birlkte söylendiği konserde eşlik edilemeyen sadece anathemanın yeni albümünden çaldığı 2 şarkıydı :)
    ses olarak Yeni melek kendini bayaa geliştirdiğini düşündüğüm konserde sahneye çıkan Gökçe arkadaşımız kemanıyla Lost Control de anathemaya eşlik etti onada tebriklerimizi sunuyoruz :)
    Seyirci içten olduğu için Vincent abimisin kendinden geçmesi pek zor olmadı.
    Konserin sonuna doğru kendinden geçip gitarını yerden yere vuran Vincent. bununlada yetinmeyip seyircilerin içine balıklama daldı :)
    Bu adamlar bizi seviyor yaa :)

Steve Vai konserinden sonra daha iyi bir konser izleyemem demiştim ama galiba büyük konuşmuşum :)

saygılarımla
    pesimist
  • Holy_Bastard • 26 Mayıs 2006 15:19 • #499730
    Bir kaç arkadaşım daha gitti o konsere :)

Vincent'ın gitar kırmış olması sinirlendirdi beni şimdi bak :[

Ama Yeni Melek'in sesinin gelişmiş olması çok güzel bir haber tabii , 2 gün sonra Apocalyptica'yı izleyeceğim orda :)
  • Single_FACTOR • 27 Mayıs 2006 15:17 • #499833
    35 kere daha geleceklermiş türkiyeye;
    Yollarını iyi buluyorlarmış.
  • karabasann88 • 27 Mayıs 2006 15:55 • #499837
    vayy be süpermiş yani öyledir heralde anlattıkların onu gösteriyo ...keşke bende canlı izleyebilseydim =)
  • rubber soul • 27 Mayıs 2006 19:42 • #499846
    heheh çok yaşa ya!
  • frozenwish • 28 Mayıs 2006 00:22 • #499878
    7. sefer girdiğim Yeni Melek'in havalandırma sisteminin ne kadar b.ktan olduğunu bana birkez daha hatırlatan konser =)
    Catafalque iyiydi bence, her zamanki gibi ses sisteminin azizliğine uğrandı, Özge hanımın o mükemmel sesini bastıran elektro melodileri uyuz etti biraz. Ama performansları iyiydi Unique'ten altı tane parça çaldılar. Bloodia ile bitirdiler. Gereğinden fazla yorduk kendimizi headbang olaylarında, malum anathema'ya enerji bırakmak lazımdı.
    Herneyse yamulmuyorsam saat 20:30 gibi anathema sahnedeydi. Türk dinleyicisinin Anathema hastası olduğunu birkez daha gördüm. Vincent'in sahneye çıkmasıyla kopan yaygara, "a-na-te-ma" haykırışları "you are the one" "you are the best" naraları grubun hoşuna gitti =). Mükemmel bir performanstı. Genelde olduğu gibi Shroud of False ile girdiler ve yaşamı sorgulattılar bize. Hiçbir Anathema konserinde şarkılara bu kadar eşlik edildiğini görmemiştim. Vincent'in sahne performansı görülmeye değerdi kesinlikle. Tam DVD kaydı yapılası bir konserdi. Vincent'in taktim ettiği kemancı arkadaşımızın mikrofonunun sesi farkedilseydi keman melodilerini duyabilecektik =).
    Lee Douglas'ın o muhteşem sesiyle A Natural Disaster, Parisienne Moonlight dinledik. No matter what i say no matter what i do i can't change what happened diyerekten ağladık. Angelica hastaları aradıklarını buldular =). Fragile Dreams, Regret, Forgotten Hopes, Empty gibi hasta olduğum parçların bir çoğunu çaldılar sağolsunlar.
    Yeni çıkaracakları albümlerinden "everything ve a simple mistake" adında iki parça çaldılar ve güzel bir süpriz yaptılar. İki parça da mükemmeldi. Dying Wish ile bitirirler dedik, "Daaayyiiing viiiiiiiiiş" çığlıkları atıldı gruba doğru, pek fazla tınlamadılar, ama yine de doygunluğun son noktasına ulaşıldı bence =)

Konsere gel(e)meyen bünyelere selamlarımı sunuyorum. Mükemmel bir konser kaçırdılar, hatta Anathema'nın İstanbulda verdiği en güzel konseri kaçırdılar, artısında mükemmel bir Comfortably Numb coverını kaçırdılar.

Ha unutmadan söyleyeyim Vincent Cavanagh (bildiğimiz anathema vokalisti) stagedive yaptı, evet evet stagedive yaptı, yabancı bir grubun elemanı türk seyircisi karşısında stagedive yaptı...

Yazdıklarımın hepsini unutun, kelimelerle ifade edilemeyecek mükemmeliteye sahip bir konserdi bu.
  • frozenwish • 28 Mayıs 2006 00:43 • #499881
    Keşke hiç bitmeseydi dediğim konser, keşke herşeyin sonuna kadar orada kalıp anathema dinleyebilseydim dedirten konser.

And somehow i knew you would leave me... you took my heart away anathemaa =)