Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ÇOK İYİ BİR SES...DİNLEMELİSİNİZ!!!

• Emre Nallar • 6 Haziran 2006 22:00 • #500689
    Murat Şentürk'ün Yeşil Gözlü Meleğim adlı parçasını paylaşıyoruz. Şimdi sizler "ille dinletmek için foruma ileti atmışlar" gibilerinden bir düşünceye sahip olablirsiniz. Ama sesi dinleyin ve görün...İyi mi, kötü mü. Benim tek amacım arkadaşımın nasıl bir sese sahip olduğunu öğrenmek. Hepinize saygılar.

ŞARKIYIN İNDİRMEK İÇİN http://rapidshare.de/files/21875115/Murat_Senturk_-_Yesil_Gozlu_Melegim.mp3.html
    YEŞİL GÖZLÜ MELEĞİM
    Ben yıllarca
    Aşkın peşinden koştum.
    Sahte sevdalarla oyaladım kendimi.

Sen çiçek veren dalımsın,
    Sen baharımsın yazımsın,
    Sen benim yasak aşkımsın,
    Sen beni sevmesende,
    Sen benim olmasanda.

Yeşil gözlü
    Yeşil gözlü
    Yeşil gözlü meleğim
    Sen ağlarsan yüreğim ağlar.
    İçim kan ağlar.
    Yeşil gözlü
    Yeşil gözlü meleğim.

Söz-Müzik-Beste Murat Şentürk

GARAJ EKİBİNE ÖNEMLİ NOT: LÜTFEN DİKKAT!!!Forumunuzun Türkçeye karşı duyarlı olması çok güzel, çok hoşuma gidiyor ancak. Bir ileti yazdım. İletide kısaca "msj" yazdım. Önizleme yaptığımda "msj" ın üstü kırmızı ve çiziliydi. Çok hoşuma gitti. ANCAK VE ANCAK gel gelelim yukarıdaki uyarıya "DEJENERE TÜRKÇE" DEJENERE yabancı bir kelimedir. Türkçesi YOZLAŞMIŞ...Yani uyarı "YOZLAŞMIŞ TÜRKÇE" şeklinde olmalı. Saygılar kolay gelsin.
  • syarar • 8 Haziran 2006 14:06 • #500772
    YOZLAŞMIŞ

mantıklı geldi önyargıyla yaklaşmaya da çalıştım yapamadım
    bence yozlaşmış olsun yozlaştıratör gelsin dejeneratör yerine... :)))
  • Nem • 8 Haziran 2006 15:56 • #500778
    GaRaJ ekibinden nota cevap:

"Dejenere" kelimesi Türkçe'ye geçmiş bir kelimedir, dolayısıyla artık Türkçe'dir. Yazım kılavuzunda ve Türk Dil Kurumu sözlüğünde arandığında rahatlıkla bulunabilir. Aynen "televizyon", "otobüs", "garaj" ve diğer binlerce kelime gibi.

GaRaJ'da "dejenere Türkçe" ile kastedilen şey mevcut kelimeleri bozarak yazmaktır. "v" harfi yerine "w" yazmak veya web sitelerini cep telefonu, IRQ veya MSN ile karıştırmak gibi garip durumların engellenmesidir amaç. GaRaJ'da Öztürkçe konuşulmalıdır gibi bir kural yok.

Bu arada bu tür demolar için demolar bölümünü kullanman tavsiye edilir, orası amaca daya uygun olacaktır.
  • Emre Nallar • 8 Haziran 2006 19:15 • #500804
    DEJENERE

Evet TDK sözlüğünde yer alıyor biliyorum. Artık Türkçedir. Onu da biliyorum. bence sonradan giren DEJENERE kelimesi yerine Türkçe olan YOZLAŞMAK kelimesini kullanmak daha mantıklı değil midir? Neyse. Evet demo bölümünü kullandım. Buraya da yolladım bu iletiyi, ama yollamasam daha iyiydi bence. Ancak şu an sitede yer almıyor bu demo. Demolar sistemi yenilenmiş. Bu yüzden demo silinmiş. Tekrar yükledim onay bekliyorum.
  • nalan81 • 8 Haziran 2006 21:40 • #500835
    DEJENERE

Evet TDK sözlüğünde yer alıyor biliyorum. Artık Türkçedir. Onu da biliyorum. bence sonradan giren DEJENERE kelimesi yerine Türkçe olan YOZLAŞMAK kelimesini kullanmak daha mantıklı değil midir?

dejenere türkçe yerine yozlaşmış türkçe diyemeyiz
    çünki ismiden önce fiil değil sıfat gelmelidir. öz türkçe konuşalım derken bu seferde dil kurallarını ihlal etmiş oluruz. kaş yaparken göz çıkartmak gibi birşey bu.

Türkçe'ye özen göstermek elbette ki çok önemli fakat sonradan giren kelimeleri hiç kullamayalım dersek pek de bişey konuşamayız sanırım;

eğer katıksız türkçe konuşacağım diye tutturursanız "hiçbir şey" diyemezsiniz. çünkü "hiç" farsça, "şey" arapçadır." :)
    SAYGILAR...
  • Necrophilliac • 8 Haziran 2006 22:47 • #500837
    DEJENERE

Dile bu kadar önem vermek güzel.Bir sorum olacaktı da;

Murat Şentürk/Metin Şentürk bir akrabalık falan mı yoksa sadece bir tesadüf mü?
  • Emre Nallar • 8 Haziran 2006 23:01 • #500838
    TESADÜF

Tamamen bir tesadüf...Murat bizim okuldan mezun oluyor bu sene.
  • davulist 35 • 9 Haziran 2006 17:51 • #500873
    bravo emre nallar çok güzel bi tahlil,kutluyorum dejenere davasını ve katılıyorum
  • Emre Nallar • 9 Haziran 2006 18:37 • #500882
    Kesinlikle...Teşekkürler davulist.
  • mustafa1135 • 9 Haziran 2006 21:21 • #500901
    daha ne güzel sesler var. bu ses o kadar güzel değil ama ... :

http://rapidshare.de/files/21615655/insan_olmak_zor_zanaat.mp3.html