Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

anlam mı melodi mi

• Necrophilliac • 15 Haziran 2006 19:17 • #501298
    Valla ben demiyorum.. ŞArkıda anlam aramam.. Şarkı lan bu.. Niye Anlam arayayım ki?Tabi ki anlamla daha iyi olur.Ama anlam şiirlerde bol miktarda mevcut.Asıl konu melodidir.Müziği müzik yapan melodidir ya.. Ama dediğim gibi, bazı kalıpların dışına çıkılmalı.Tarza göre söz yazmak artık çok alışılmış bi şey oldu.. Doom'cular üzücü, Death'çiler "gore" kalıbı altında kullanılan şeyler yazıyolar ki özellikle Brutal Death'te kabak tadı verdi artık.Yani yabancı bir dinleyici olsam daha çok dikkat ederim ama adamlar dediğim gibi sürekli kandan, cesetten bahsediyor.Tamam daha neyden bahsetsin de, biraz daha orjinal bahsedilse bu konulardan.Yani popçularda aşktan bahsediyo, bunu orjinal yapan gruplar ve şarkılar unutulmuyo ama.Anlamın böyle bir etkisi var.Ama şu daha önemli; içinde hiç söz olmamasına rağmen Klasik müzik bütün Dünya'da üstünlüğünü kabul ettirmiştir.Mozart'ı olsun Vivaldi'si olsun bu adamları dinlerken ben aşık olabilirim, ama bir doom veya pop veya bilmemne şarkısını dinlerken ön planda melodi olur.

Bir şarkı anlam ifade edecekse öncelikle melodiyle yapmalı bunu.. Öyle iki power akorla çıkmasınlar karşımıza..
  • rock in rio • 18 Temmuz 2006 17:28 • #505283
    sözlerinin bana hiç haz vermediği bi şarkının melodisiyle kendimden geçebliyorum ama bazı melodilerde varki kulağımın zevkini bozabiliyor yalnız sözleri haz veriyor yani ikisiin bi orta yolu olsa fena olmaz