-
Solo ritmi pekiştirmesi açısından süperdir ama ben fazla abartıldığı kanısındayım, Solo ritmin önüne geçmedikçe iyidir ama solo genelde ritmin önüne geçiyor (ör: iron maiden) bazen de super bi ritmin içine edebiliyor (ör: death-jealousy). Ayrıca da özellikle gitaristlerin ritme yeteri kadar önem vermediği, ritmi memurluk olarak gördükleri bir gerçek. Çıkan ses göz önüne alındığında da ritm solodan daha sert ve asi.Ama enstrümanistlik açısından bakınca solo saniyede basılan riff sayısı ... bakımından egoyu acayip tatmin eder.
Sonuç olarak solo süperdir ama müziğin can damarı ritmdir
-
eee? sonuç? :S
-
-
bence solo hertürlü, en basit örnek olarak bi grupta ritim gitaristin attığı ritimlerin hepsini solocuda atabilir.. ayrıca sürekli ritim atmak ne kadar gaz olsada sıkıcı bişey...
-
Solo: sadece belli tarzda gruplarda olur.. Zira soloyla ritm oluşturan sanatçılar ve gruplar mevcut.. Solonun ritmin önüne veya ritmin solonun önüne geçtiği gruplar genelde Heavy vb. tarzda yapar..
-
Bazı gruplarda ya da türlerde iksinden birinin öne çıkması söz konusu olabilir ama bence dengeyi bulmak lazım, ikisi de lazım. Tabii ki ritm olmadan müzik olmaz ama sololar marifetlerin sergilendiği, dinleyicinin coştuğu bölümdür, severiz...
-
ne kadar saçma bi konu ... siteye yeni giriş yaptığım için bu konyu açan arkadaş hakkında yorum yapmak pek hoş olmaz heralde...solosuz ritmsiz müzik olurmu ya?kaldıki ikisi metalin ayrılmaz ikilisi...
-
abi bişi diimmi bu kadar cümleyi nassıl yan yana koydun
-
hey hey hey bi dakika ya arkadaşlar neredeyse beni bölücülükle suçlayacaksınız. Ayrıca kimse size silah zoruyla cevap yazdırmıyor konuyu saçma buluyosanız ilgilenmeyin. Bence de solo da ritm de bir bütündür, sırası gelince ben de ritmi bırakıp solo atıyorum; ama bu bütünlük artık solo lehine bozuluyor ve ritm üvey evlat muamelesi görüyor ; solo artık birnevi 'virtüözlük budalalığına' dönüşüyor. (bu arada virtüözlük kesinlikle budalalık değildir) Yeni gitaristinize 'iki sekizlik bi ritm at bakalım' diyosunuz adam size 'abi ben solo gitaristim ritm neymiş sen ritm at soloları bana bırak' diyor... Pogo yaptığınız bir anı düşünün ritm gitar susarsa solo istediği kadar yırtınsın o eski asi çocuktan eser kalmaz.
Ama bi konuda haklısınız; ben bu konuyu garajda her tür müzik dinleyen insan olduğunu unutarak sadece kendi zevklerime göre yazdım. Ben hazzetmesem de Anathema veya Guns N Roses gibi gruplara solo müthiş gidiyor.
Bunları söyleyerek birçoğunuzu karşıma aldığımı biliyorum ama şu gerçek ki her ne kadar üvey evlat muamelesi de görse ritm daha gazdır. Ben de bu düşüncemi sizinle paylaştım, benim gibi düşünen başkaları da var mı test etme imkanı buldum. Sonunda hayal kırıklığına uğrasam da...
-
nedenki..ritm susmadan da solo atilabilir..ritm gitarla gayette devam edersin pogoya..bakiniz bi smoke on the water..ben sahsen solosu olan sarkilarda cok daha fazla gaza geliyorum..yani solo derken sade solo gitarla atilan sololardan bahsediyorum ama ben..mesela bi master of puppets dinlerken diyorsan bunu haklisin..ama bi de bu acidan bakmak lazim derim ben..