Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sound Eksikligi !!!

• pox • 26 Temmuz 2006 12:58 • #506683
    Yeni cikan turk rock gruplarinda nedense sound eksikligi goruyorum.Gitarin sesini azaltip davul ve vokal rock yapılıyor.Slow sarkılar calınıyor.Ve adını rock koyuyorlar.
    Acaba yeni cikan gruplar korkuyorlarmi,yoksa turkiye'deki kayit kalitelerindemi bir sorun var.
    Simdi buna bir bakalim ;
    Bir kayıtta bir gitarin temiz bir sekilde kayıt yapılması icin cogu kisi kanal kayıt yapıyor.Kanal kayıtta cubase gibi programlarla cesitli duzenlemeler yapılıyor.Ve piyasada bunu yapan o kadar grup olmasına ragmen ne gitarin sesi iyi cıkıyor sarkılarda,nede rock'ın ozelligi.
    Gitarla pop'da yapılır.Her eline gitar alan rock yapıyor diye birsey olamaz.Eger slow bir sekilde calacaksan bu aletini POPuler muzik denilen birsey var.AMA ;
    cogu yeni cikan gruplar zaten bunu biliyorlar ve sohret tutkusuna ole kapılmıslarki 2-3 slow sarkıyla cift taraflı oynuyorlar.Yani hem rock piyasasına,hemde pop.
    Simdi onerecegim sarkıyı cok iyi dinleyiniz :
    Boston - dont lock back
    1962 yilinda sanırsam kayıt edilmis bir rock parcadır.Dusunun daha bozuk plakların oldugu zamanda bu parca kayıt edilmis.Gercek bir muzisyen bu muzigin ne kadar emek verilmis oldugunu anlar.Ve donun turk muzik piyasasina.Bulamazsiniz bu sound'da parca.
    Rock muzik "rhytim" adiyla gitardan dogmustur.Davulun sesi gitardan daha az olmalidir.Eger bunu muzisyenler bilmezse bole muzik piyasasi olur.
    Bu yeni cıkan grupların neden cıktıklari;
    -Kayit ve muzik firmalarının rock muzige olan ilgiyi farketmesi.
    -Sohret olma duygusu ( eger ole olmasaydı,tum rock kliplerinde muzisyenler kendini gostermezdi ).
    -Rock muzigin rock olmaktan cikip yanlıs yerlere gitmesi,sokaga dusmesi...
    Bunlar oldukca turkiye'de sound eksikligi devamlı olucak.
    Her zaman dedigim gibi pentagram gibi sound bu ulkeden bu gidisle cıkmayacak.
  • ibanetze • 26 Temmuz 2006 17:56 • #506723
    kardeş saçmalamışın slow müzik yapıyolar ve adını rock koyuyolar ne ya :o/

When the children cryı dinlemedin mi hiç,o da slow olabildiğince ama rock olmadığını idaa edeni öperim yanaklarından,selametle bakem..
  • Single_FACTOR • 26 Temmuz 2006 18:11 • #506725
    yok abartmışssın Boston 62 de yapmamıştır o şarkıyı yapsaydı bügün pink floyd yerine boston dinlerdik:)
  • ibanetze • 26 Temmuz 2006 18:15 • #506727
    "Rock müzik ritim adıyla gitardan doğmuştur" demiş ya :)

cidden bu kadar yazı yazmışsın ama paso güldüm yani,ne diyim..kardeş sen fazla malmsteen dinlemişsin galiba..

önemli olan gitar,bas,zurna,saksafon falan değil..

nota dizilimidir :)

ya ciddi bi şi yazasım da gelmiyo..ne diyim ben sana boyundan büyük cümleler kurma yav,olmaz yani :)

sade bi şi diyim apocaliptica dinle orda gitarın sesi bateriden daha kısık yani onlar rock müzik mi değil mi şimdi :o/
  • Necrophilliac • 26 Temmuz 2006 18:58 • #506731
    Abi Sound eksikliği ne ben ondayım sabahtan beri.. Şuna sesi kısık desene la:D
  • Drive-MAN • 27 Temmuz 2006 00:20 • #506763
    abı slow olan rock olamazmı sanırım pop gıbı muzık yapıp rakcıyız dıye cıkıyolar demek ıstedın bende katılıyorum abı sana gıtar duyulmuyo bıle o zaman nası rock kı bu
  • pox • 27 Temmuz 2006 13:11 • #506802
    A cagımızın cahil insanlari...
    - Bakin gitarı elıne alan ınsan popda yapar.Muzık aletidir sonucta.Ama "rhytim" denilen seye gulen elemana sunu diyorum.
    BANA ROCK MUZIGIN TARIHINI SOYLE...

Amerikada akustik gitarlarla cıkarılan blues tarzi bu muzik zamanla cevre etkenleriyle birlikte rock'n roll,heavy metal gibi bolumlere belli zaman bicimleriyle bolundu.Bu Blues denilen muzikde sololar ve gitarin ritmleri cok onemliydi.tam aksine 1940'lı zamanlarda henuz amerikada trampet uretenlerden baska davul markası yoktu.(vardı ama pek genis bir yayım alanı yoktu).Buda demektirki gitardan dogmus bir set bu rock.
    Boston'a gelince,yok artik o zaman pink floyd yerine boston dinlerdik diyen arkadasadinlerdik deme dinlerdim de.Tamammı.bu senin muzik cahilligin olur.Muzikde ne kadar yıl gecirmesi onemli degil.Onemli olan eserler.
    Rock dinlemek isteyen insan olarak ben salak ask sozleriyle 2 gitar akorlarıyla,davulun okuz gibi sesini dinlemek istemiyorum.Ritim icinde atilan sololarla rock muzik dinlemek istiyorum.
    "Rock müzik ritim adıyla gitardan doğmuştur" demiş ya :)

cidden bu kadar yazı yazmışsın ama paso güldüm yani,ne diyim..kardeş sen fazla malmsteen dinlemişsin galiba..

önemli olan gitar,bas,zurna,saksafon falan değil..

nota dizilimidir :)

ya ciddi bi şi yazasım da gelmiyo..ne diyim ben sana boyundan büyük cümleler kurma yav,olmaz yani :)

sade bi şi diyim apocaliptica dinle orda gitarın sesi bateriden daha kısık yani onlar rock müzik mi değil mi şimdi :o/

BEN BIR TONYMASTERIM.anlamını ogrende gel.Ondan sonra bak bir boyumdan cokmu kucuk islere imza atıyorum.Elimden 10 grup geciyor haftada.
  • the_TW_named • 27 Temmuz 2006 14:33 • #506806
    küçük yaşta kolay iş bulmuşsun takdir ettim seni..