Şİmdi konuşmak gerekirse metal tarihinin en fazla parasını onlar kazandılar. ayda 40 bin dolara kendilerine piskolojik danışman tutan bi grup daha görmedim ben basçıyı gruba alırken iyi niyet göstergesi olarak 1 milyon dolar verne bir grup da görmedim:D adamlar bu kadar kazandığına göre harbiden sevilmiş ve bu da onların ilahlık düzeyini gösteriyor zaten:D ya da bir örnek daha larsın yaptığı bir resim 5 milyon dolara alıcı buluyor ve bu kadar da prestijleri var arkadaşlar metallica bu ya harbiden tartışılmaz:D
ortada acayip bir kavram karmaşası var bence, pop o dönemde popüler olan müzik demektir, metallica da zamanında (kısıtlı olsa bile şimdi de) popüler olmuş bir gruptur bu yüzden yaptığı müzik poptur. pop bir müzik tarzı değildir yapılmış müziğin o anda içinde bulunduğu durumdur. yarın bir gün bir adam çıkıp harbi jazz yaparsa ve bütün memleket albümlerini kapışırsa o adamın yaptığı jazz da pop olur.
pop bir hakaret değildir ama tabi amaç farklı görünmek, başkaları gibi olmadığını ima etmek için iyi olduğu için çok dinlenen ürünlere b.k atmak olunca tartışmanın sonu gelmiyor...