-
Günlük hayatta ister istemez etrafımızda çalan müzikleri beynimiz sürekli kaydediyor ve o sınırsız kayıt cihazı beynimizde orada biryerde saklanıyor.Birgün biryerde bir şarkı çalarken "aa ben bu şarkıyı biliyorum" diyorsunuz,ama o şarkıyı özel olarak alıpta hiç dinlememişsiniz.Hatta yıllar önce beynimize kaydettiğimiz bir şarkıyı dinlediğimizde hemen hatırlayıveriyoruz.Üstelik sınır yok,o kadar büyük bir depo ki sürekli kaydedebiliyor.Peki bu sınırsız melodi denizinden hiç mi silinen yok?
www.besteciyiz.biz
-
sınır var emin ol beynimizin bir hacmi varsa öğrenme sınırı da vardır ya da öğrenme kalitesi gittikçe düşüyor şahsen ben öss den biliyorum son günlerde artık beyin yeni şeyler öğrenmek istemiyordu :)
-
ayrıca geyik nitelikli sayılabilir bu topic bak haberin olsun geçen de plüton gezegenlikten çıkarılmışmış diye bir topic görmüştüm :)
-
Bence silinme yok veya varsa da çok zor gerçekleşiyor. Bazı şeyleri unutmamızın sebebi de o bilgilere erişim miktarının az olması. Bir bilgiye ulaşmak için nöronlar arasındaki bağlantılar kullanılıyor ve yollar az kullanıldığında zayıflıyorlar.
İşte uzun zaman önce öğrendiğimiz bir şeyi hayal meyal hatırlamaya başlamak bu zayıflamış yolların tekrar kullanılmasıyla ortaya çıkan bir durum. Aynı şekilde bir melodi duyduğumuzda daha önceden bildiğimiz bir şey olduğunu farketmemiz de. Hatta melodiden ziyade sanırım beyindeki filtreleme sistemleri frekanslara ve tonlara duyarlı olabilir. Yani şöyle ki, aynı melodi farklı zamanlarda farklı enstrümanlarla çalındığında bunu tanıyamıyor olabilir beyin.
Bazen de bir parçayı başka bir parçayla karıştırıyoruz, o da beyindeki yolların birbirine karışması olabilir, insanın kafası karışır bazen. Kafayı kaşıyıp boş gözlerle etrafa bakıp anlaşılmaz bir iki kelime mırıldanır o esnada insan. İşte bütün bunların sorumlusu karışmış yollar ve bütün gün çalışmaktan bitkin nöronlardır aslında. Uyurken bile çalışan bir nesne beyin, uyurken bile kaydediyor, gerçekten inanılmaz bir sığası var.
Konu dışı olacak ama, Google'ın beyinle ilgili bizden biraz daha fazla bilgiye sahip olduğunu ve depolama ortamı olarak insan veya başka bir şey beyni kullanmaya başladığından şüpheleniyorum..
-
Konu dışı olacak ama, Google'ın beyinle ilgili bizden biraz daha fazla bilgiye sahip olduğunu ve depolama ortamı olarak insan veya başka bir şey beyni kullanmaya başladığından şüpheleniyorum..
Yuh Abi Ben de dedim ki geldi sildi geyik diye :) sen tam paranoya yaptın ha:) google nedir ki altı üstü bir arama motoru bir kaç script o kadar büyütmeyin
-
Yok yok, Google sadece arama motoru değil. Arama motorundan ötesine geçmek için şu linkleri inceleyebilirsin:
http://www.google.com/intl/en/options/
http://labs.google.com/
Buralarda belirtilmeyen başka acayip işler de yapıyor Google ama pek çaktırmıyor zamanı gelmedikçe.
Neyse konuyu iyice dağıtmadan sussam iyi olacak.
-
herifler yakında coşar diyorsun yani labs filan korktum bak şimdi :)evet yaa google earth da aklımıza gelmeliydi bizim adamlar uçuyorlar..!
-
valla benim hard disk bazen doluyo bende siliyorum ama cerezleri kalıyo beynimde böyle bi sirkulasyon sadece müzik değil her bilgi her bk beynimin farklı yerlerinde algılanıp kaydediliyo bazılarını hatırlamıyorum bir sire sonra bazılarını da hiç unutmuyorum garip bişey ya bu beyin bende anlamıyorum onun esiri gibiyiz böyle bizi yönlendiriyo falan zaten öyle olmasa garip olurdu dimi?bende bugunlük saçmalama kotamı doldurim bı satırlarıda daha fazla katletmiyim aaa hala uzatıyorum neyse
-
beynin kapasitesi hemen hemen 10 terabayt yani oxfordun kütüphanesindeki tüm kitapları beynine kaydetsende boş yer kalıyo :D
-
onlar bi ara eski bilgisayarları topluyolardı onları birleştirip yapmış olabilir