Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Bir Soru??

• edi777 • 28 Eylül 2006 21:41 • #514518
    Sizce gerçek, isterdiğimiz metali veya rock ı veya... yapmak için türkiyeden ayrılmamk mı gerek. Bu yazıyı Cem Köksalın nerde rock yapılıyosa orada yetişin sözünden dolayı yazdım.
  • syarar • 28 Eylül 2006 21:50 • #514519
    en iyi yapabildiğin yeri seçmek gerek neresiyse orası artık...
  • melodic_satan • 29 Eylül 2006 18:06 • #514574
    herkesin yaptığın müziğe tepkili olmasında ve sana satanist gözüyle bakılmasındansa evetttttttttttttt
  • dexter_holland • 1 Ekim 2006 23:05 • #514740
    Bu metalci=satanist muhabbeti sıktı artık. Kimsenin öyle düşündüğü yok- ki düşünse bile onları suçlayamazsınız. Yetişkinleri ömürleri boyunca korku içinde yaşatacak olaylar yaşandı zamanında.

edi777'nin sorusuna gelince, Türkiye'de çok sıkı bir rock-metal dinleyicisi var. Tutulması gayet kolay grupların. Ayrıca ben bir sanatçının kendi köklerinden güç aldığına inanırım. Doğup büyüdüğü yerden uzaklaşıp, başka bir yerin kültürüne göre müzik yapan kişi sanatçı olamaz. Şarkıcı olmakla kalır.
  • Necrophilliac • 1 Ekim 2006 23:32 • #514741
    Uzun zamandır Amerika'dan çıkan grupları dinlemiyorum.. Pek tat alamıyorum.. Özellikle underground işler seçsemde tatsız geliyor.. Avrupa'dan daha özgün işler çıkıyor.. Çünkü orada orjinallik var.. Bi sound yakalandığında bin tane benzeri çıkmıyor.. Bu Türk Metalcisininde karakteristik bir özelliği.. Bence sorun daha çok konser sorunlarından falan kaynaklı.. Yani organizasyon eksikliği ve bazılarının üstünde ne kadar emek olursa olsun yetersiz olması olumsuz etkenler.. Ama yine de Suicide, Cenotaph, Hecatomb, Aaarrghh, Soul Sacrifice, Kuaför Cengiz, Abraxas ve daha nicesini çıkardı bu ülke.. Bakın bu grupların çoğu death metal, ama hepsinin orjinal soundları var.. Cenotaph'ta o orjinal sound'uyla büyüdü..

Metalin ülkesi, yeri falan olmaz.. Bazı metalci tayfa çok affedersiniz b*k gibi işlerle çıkıyo piyasaya sonra "Metalci müzisyene destek verilmiyor."... Yav destekler yetersiz, kabul ediyorum da, ben bunu ne Ulaş'tan(hecatomb) ne Özgür'den, Onur'dan(Soul Sacrifice) ne Cenk'ten Batu'dan(Cenotaph) ne de başka oturmuş bir gruptan(sıkıldım grup yazmantan) duymadım.. Önce orjinal, kaliteşli işler çıkmalı.. Kalitesiz gruplara Norveç'te bile destek yok merak etmeyin.. Ayrıca satanizmden o kadar korkan tek millet bizde değiliz, aha Varg Vikernes hapisanede.Bu adamdan norveçte binlerce var, herkeste korkuyo bu elemanlardan.. Sokakta Paganist/Satanist avına mı çıkılıyo?
  • gokcen • 2 Ekim 2006 00:37 • #514742
    alakasız ama ardından ne marka bu boru diye not düşesim geldi:)

dönemsel depresyon,he deyin geçin...
  • death_glory • 2 Ekim 2006 05:23 • #514750
    valla Türkiye'de çatır çatır rock da metal de icra ediliyo, hala haberi olmayan varsa evet en doğru tercih Türkiye'yi terketmek:D
  • MORVEÖTESİ1995 • 7 Ekim 2006 20:32 • #514974
    cem köksal o sözünde gidip orada yaşayın anlamında sölemiyor..biraz dikkat et orda ne demek istediğine :)
  • BLue_TeaR • 9 Ekim 2006 11:05 • #515032
    ''herkesin yaptığın müziğe tepkili olmasında ve sana satanist gözüyle bakılmasındansa evetttttttttttttt''
    Oups.. Tırstım valla..Nioahah!!..;P ;D