-
bi de bişey rock var ama ayıp olur söylemem. popomuzdan rock uydurmayalım lütfen. kaldı ki yeni bi akım oluşturacak son gruplardan biri bile değil dorian, nedir dorian ya hey allam.
-
Mistik Rock ın kralını Steve Vai yapıyor zaten. Her parçası için geçerli değil ama özellikle Windows to Soul adlı parçası tam anlamıyla bu türü yansıtıyor bence...
-
bir ilahinin tutup da coverlanması ne kadar doğrudur ve etiktir bu çok tartışılcak bir konu.
ancak şöyle bir durum var ki tassavuf ezgilerini en başta pentagram zaten kullanmıştır kullanıyordur ve kullanıcaktırda. her şeyden öte zaten pentagramın lirikleride tasavvuf ile ilgilidir. sonucunda zaten var olan bir ilahiyi coverlamak yerine pentagram gibi bir şekilde öne çıkmak daha akıl karı sanki?
dediğim gibi ayrıca; bir ilahiyi rock ya da pop ya da başka her hangi bir akım içinde tekrar yorumlamak ne kadar etik olabilir?
burda bir türkü ya da normal bir şakıdan değil bir kesimin kutsal saydığı bir melodiden bahsediyoruz sonucunda.
bu gerçekten tartışılması gereken bir konu olabilir.
-
Yalnız "Gel Gör Beni" ilahi tarzında bir eser değildir , Yunus Emre onu sadece ve sadece şiir amaçlı yazmıştır -ki bildiğim kadarıyla ilk kez müzik ekleyen de Dorian'dır.
Ama ilahileri yeniden yorumlama (cover demeyeyim :D ) konusunda haklısın :)
-
güzel bir açıklama teşekkür ederim...
-
Yani dini her yere karıştırdılar heee.
İşiniz gücünüz yokmu? Geçin şu dini yaa. Din ve onunla ilgili herşeyin tam anlamıyla bir çelişki ve karmaşıklıktan ibaret olduğunu düşünüyorum. Her bir noktasında ayrı bir tartışma konusu çıkartabiliyorsunuz. Gereksiz işler. Sorumlusu insanlar değil, din.
O olmadan da iyi insan olabiliyorsak. Amaca ulaşmış oluyoruz. Sokmayın kardeşim güzelim rock müziğin içinede şu illeti. İlla heryeri kemirip yok edeceksiniz dimi.
-
insanların saygı duyduyduğu inandığı bir şey hakkında umuma açık bir yerde bu şekilde konuşmak yozlaşmış insanlara mahsustur. lütfen saygılı olunuz
-
gel gor beni beni yi hulya avsar da soluyodu hadi ona da bi tarz buluunnn
-
soulforger umarım şaka yapıyorsundur çünkü bu ''''şiir'''' çok öncelerden beri ''''müzik eklenmiş'''' vaziyette..