Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İSTANBULDAKİ 22 ÜNİVERSİTEDE BAHAR ŞENLİKLERİ YASAKLANACAK(MIŞ)!

• turuncu_deniz • 12 Ekim 2006 12:30 • #515146
    selam arkadaşlar...
    dün gece kanalları geçerken acayip bişi gördüm dream tv yuxexes te güven in prog. na harun tekin telefonla baglandı falan istanbul da ki 22 üniversitenin rektörü cagırılms valiliğe falan biseylerden bahsettiler sasırdım
    ögrenciler bahar senliklerinde taskınlık falan mı yapmıslar,örgüte mi üyeymişler ne... programı basından itibaren seyretmedigim için tam anlayamadım ama böyle biseylerden bahsediyorlardı
    neyse işte valilik izni olamadıgı halde ist. da ki üni.lere senlikleri yasaklama gibi bi sacma karar almıs ama sonra böyle biseye izinleri olmadıgı kavradıklarında yani rektöre baglı oldugunu bu tür seylerin anladıklarında valiliğe ... yemek düşmüş
    onlarda ist. da ki 22 üni.nin rektörünü cagırıp biraz etkili bi konusma yapmıs rektörlerde önümüzde ki bahar senliklerinde sanırım bu kararı uygulayacak gibiymisler
    bana cok sacma ve tuhaf geldi tüm bunlar
    ben bu konuyu yeni duydum allah askına tam anlamıyla olay nedir ne degildir bileniniz varsa bi söylesin yaa
    merak ettim seneye ist. a tasınacak biri olarak en büyük arzularımdan biri ist.da okuyan arkadaşlarımla birlikte senliklerne gitmekti
    cok methetmislerdi cünkü ama sanırım olamayacak bu gidişle...:(
  • syarar • 12 Ekim 2006 12:35 • #515147
    valla çukurovadakine keremcem gelmişti o yüzden yasaklasınlar çok umurumda değil
  • Noryth Aquanum • 12 Ekim 2006 17:53 • #515154
    Umrunda olmaz tabi.

Bugün bir organizatörle konuştum , o da aynı şeyleri söyledi.Bahar şenlikleri büyük ihtimal yalan olacak.
  • Mino • 12 Ekim 2006 18:32 • #515155
    Haberler geç gelmiş buraya :)

Valilik bir nevi geri çekilme hamlesi olarak olayı rektörlere devretti. O yüzden şenliklerin kısıtlanacağını zannetmiyorum.

Açıklamayı aşağıya yapıştırıyorum.

----------------------------------------------------------------

basın açıklaması

bazı basın ve yayın organlarında istanbul’daki üniversitelerde bahar şenliklerinin düzenlenmesinin valilikçe yasaklandığı yolunda haber ve yorumlara yer verilmiştir.

böyle bir yasaklama kesinlikle söz konusu değildir. valiliğimizce bu yönde bir karar alınmadığı gibi, esasen üniversitelerde düzenlenen etkinliklere izin verme yetkisi de rektörlüklere ait bulunmaktadır.

valiliğimizde 20 eylül 2006 tarihinde istanbul’daki üniversite rektörlerinin katılımıyla yapılan toplantıda geçtiğimiz yıl bazı üniversitelerde düzenlenen şenlikler sırasında yaşanan olaylar değerlendirilerek;

bu etkinlikler sırasında bazı ideolojik grupların yasadışı faaliyetlerde bulundukları, eğitim ve öğretim huzur ve güven içinde devamını engelleyici gösterilerle çatışma ortamı oluşturdukları belirtilmiş ve rektörlüklerin bu konuda gerekli tedbirleri almaları ve öğrenciler arasında şiddet kullanmaya yönelik hareketlerin önlenmesi için duyarlı bulunmaları istenilmiştir.

eksik ve yanlış bilgilere dayanılarak yapılan haber ve yorumların kamuoyunda yanlış değerlendirmelere yol açmaması için bu açıklamaya gerek görülmüştür.

kamuoyunun bilgilerine sunulur.

-----------------------------------------------------------------
  • Noryth Aquanum • 12 Ekim 2006 18:36 • #515156
    Tamamdır bizim rektör çok kral adam zaten verir izin. :B
  • Single_FACTOR • 12 Ekim 2006 19:24 • #515158
    ortamı yumuşatmaya çalışmışlar baktılar tepki geliyor.
    ama daha durun başımıza neler gelecek..
    böyle bir etkinliği kısıtlamaya kalkan zijniyet; yarın kampüste el ele tutuşmayı da yasaklar hatta gider haremlik selamlık amfiler bile kurar.
    haydi hayırlısı
  • -maJestY- • 12 Ekim 2006 19:35 • #515159
    yok öyle bişey

yanlış haber... http://www.istanbul.gov.tr/Default.aspx?pid=331&hid=2186

Edit: Mino zaten yazmış görmedim kusura bakmayın :)
  • sadecemüzik • 12 Ekim 2006 19:43 • #515161
    Sonbahar şenlikleri mi? Boşverin, üşürsünüz. :)) Başka bahara kaldı desenize. :)))
  • turuncu_deniz • 12 Ekim 2006 19:56 • #515164
    olayın aslını yazdığın için sagol mino
    umarım seneye herhangi bi olumsuzluk yaşanmaz
  • karabasan_gzem • 12 Ekim 2006 20:23 • #515165
    bugün okulun müzik klübü toplantısında duydum bunu yuhh ya bi o kalmıştı devletin el atmadığı saçmalığın daniskası ülkede sorun yokmuş gibi bunlarla uğraşıyo adamlar ne denebilir ki ya pes..