Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

11 yaşında inanılmaz bir ses

• sadecemüzik • 20 Ekim 2006 23:37 • #515805
    Evet var. Sesini kullanmayı bilmeyen birinin sesinin güzelliği ortaya çıkmaz. Sesini kullanmayı öğrenmesi için de eğitim alması gerekir. Örneğin bir insan şarkı söylerken detone oldu diye "kulağı yok" damgası vuramayız. Elbette kulağı olmayan detone olacaktır ama her detone olan kulaksız değildir. Sesini kullanmayı bilmeyen biri de kulağı olmasına rağmen detone olabilir. Çünkü şarkı söylerken nasıl bir yöntem izleyeceğini bilmez. Farz edelim ki yine eğitim almamış biri detone olmadan söylüyor, mümkündür. Ama şan eğitimi alanlar bilirler ki, doğru sesi çıkartmak için reflekslerinin dışına çıkman gerekir. Mesela, insan tiz seslere çıktıkça sesini sıkıştırıp gırtlağını yukarı çıkarma eğilimindedir. Ama olması gereken, bunun tam tersidir. Gırtlağın aşşağıdaki yerini değiştirmemek ve sesi sıkıştırmamak gerekir, hatta bunu yaparken diyafram çekerek sesin çıkmasına yardımcı olunur. Bir sürü hikaye anlattım, bunun amacı sesini kullanmayı bilmeyen birinin bunları da bilmediğini anlatmak. Hatta bu anlattıklarım sadece başlangıç, çok minik bir bilgi. Dolayısıyla bunları yapmayan birinin çıkardığı seslerin hepsi aynı frekansta olmaz. Bilmiyorsa, şarkı söylerken sesinin yeri sürekli değişir ve bu yüzden ne lezzetli olur ne de sesinin nimetleri ortaya çıkar.

Yukarıda yazdığım şan bilgileri dolayısıyla profesyonellerin affına sığınıyorum.
  • ibanetze • 21 Ekim 2006 11:12 • #515822
    Sesini kullanmayı bilmeyen birinin sesinin güzelliği ortaya çıkmaz.Sesini iyi kullanabilmesi için de eğitmesi lazım.

Yaşla ne ilgisi var? İnsanın sesi güzelse, doğuştan güzeldir.

Bunların ikisini de söyleyen sensin..Kendinle çelişmiyo musun?

Bu da böyle bi tartışma işte..Hangi görüşü savunduğunu seç önce ;)
  • sadecemüzik • 21 Ekim 2006 15:05 • #515833
    Burda çelişki yok. İnsanın sesi güzelse doğuştan güzeldir ama eğitilmeden güzel olduğunu anlayamazsın.
  • Birol • 21 Ekim 2006 16:00 • #515836
    ...
  • ibanetze • 21 Ekim 2006 16:00 • #515837
    Bu başlıkta ortaya çıkmış bi güzellikten bahsediyoruz ve sen bu şarkıyı seslendiren kızın eğitilmemiş olduğunu söyliyosun,ama tartışamsnın başından beri kızın sesinin güzel olduğu konusunda hemfikiriz..Sence bi çelişki yok mu?
  • sadecemüzik • 21 Ekim 2006 16:35 • #515838
    Kusura bakma ama yazdıklarımı hangi uzvunla okuduğunu pek anlayamadım. Bunları söylüyorsan demek ki ben o kadar şeyi boşuna yazmışım. Demek istediğim şeyi hiç anlamamışsın, bu sefer de anlamayacaksın ama son kez deneyeyim bari. Kıza eğitimsiz demedim. Hatta vurguladığım şey bunun tam tersi. Benim yadırgadığım nokta; insanların, bir insanın sesinin bu kadar küçük yaşta bu kadar güzel olmasına şaşırmaları. Ben de diyorum ki yaşla alakası yok. Yetenekle ve eğitimle alakası var. Çelişkiyi nerden uyduruyorsun, bir türlü anlamıyorum. Hatta kızın sesine eğitilmemiş dediğimi nerden çıkardığını hiiiiç anlamıyorum.
  • gitarist • 22 Ekim 2006 00:33 • #515857
    abı ne yapmıssınız konu nerden nereye gelmıs ya:)
  • Mad_Slayer • 22 Ekim 2006 03:17 • #515862
    izledim ve dumurlar denizine düştüm, az bulunur bir yetenek, ilerde küçük emrah gibi sesi değişime uğramazsa dünyadaki en önemli vokallerden biri olur sanırım
  • hiyerrapol • 22 Ekim 2006 11:01 • #515868
    kız gerçekten başarılı ama gelecekteki başarıları bence onun için biraz da şansa bağlı. kendisi üzerinden para kazanmak isteyen bir insanla çalışması insanlara göre başarısını olumsuz etkileyebilir.
  • nazmiyyeaah • 23 Ekim 2006 22:18 • #515926
    sesi güzel hatunların %90'ı gibi o da çirkin :))
    konuşurken de farklı bi sesi var. ama şarkıya anne gibi giriyo. sürpriz oluyo bizlere.
    hey maşşallah.
    "o zor şarkıdır annem ya" diyo çikolata renkli hatun da.
    he valla doğru. sağlam gırtlak ama celine dion o kızdan daha sevimli.