Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Hangi metal türü sizce?

• CRN_CRN_ME • 4 Kasım 2006 19:37 • #516716
    Bu topic'i aslında anket olarak koyacaktım ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişi anketlere bakmıyor bile ve anket atlama butonu bile istiyor..neyse...gelelim konuya sadece garajda merak ettimde en çok hangi metal türü seviliyor? gördüğüm kadarıyla metal hakkında çok topic açıldı bu da benden...
    işte türler;
    1)gothic
    2)doom
    3)thrash
    4)black
    5)heavy
    6)hardcore
    7)progressive
    8)death
    9)power
    10)nu
    11)diger(lütfen ne olduğunu yazınız)

bir de neden seçtiğiniz türü seviyorsunuz...(çok mu şey istiyorum? :S)
  • da hui • 4 Kasım 2006 20:29 • #516717
    Türe göre ayırmıyorum pek, seversem dinlerim. Ama mesela genel olarak black metal sevmem. Power, heavy, melodik death en çok dinlediğim metal türleri.
  • Gurci • 4 Kasım 2006 22:04 • #516719
    power ve heavy
    nedenine gelince power metal de blind guardian var bence yeterince acık oldu
    heavy ye gelince diğer müzik türlerinde olmayanlar olduğu için dinlerim ve metallica var :D
  • deathvalley • 4 Kasım 2006 22:20 • #516722
    genelde heavy ve thrash dinlerim ama diğerlerinden de sevdiklerim olursa dinlerim..
  • A Dead Castle • 5 Kasım 2006 00:59 • #516741
    nu şıkkı süper olmuş yalnız tebrikler :)))))
  • Necrophilliac • 5 Kasım 2006 11:13 • #516761
    Grindcore, Gore, Goredeath, Cyber Grind, Teknik Death, Brutal Death, Anti-Christ Thrash, bazı Death grupları, Death/Grind.

Tarzlarını sevmediğim ama dinlediğim gruplar;

Rotting Christ, Motörhead, Burzum, Marduk, Gorgoroth, Judas Priest, Korpiklaani, Wargasm...
  • M_M_M • 5 Kasım 2006 12:05 • #516762
    nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

sanırım yeterince açık bir cevap oldu :P
  • Aria GalaCtiCa • 5 Kasım 2006 12:16 • #516768
    Endüstriel metal. Çünkü endüstriel metal hep güncel olayları konu alır, politik göndermeleri vardır, heavy ve thrash gibi ölmeye yüz tutmamıştır, güncel konuları ele aldığı için tutmayacaktır da. Endüstriel metal derken bilinen electro-indusrial tarzın hem elektronik öğeler, hem de gitar riffleri olarak birkaç seviye yukarısını kastediyorum tabi. Örneğin rammstein hem elektronik öğeler, hem de gitar riffleri olarak çok basit, Marilyn Manson elektronik öğe bakımından aşmış olsa da (bkz: madonna wayne gacy)(hastasıyız abi) gitar riffleri bakımından metal olmaktan çok uzak.Rob zombie hem elektronik öğe hem de gitar riffleri bakımından oldukça iyidir, ama müzikleri extereme kaçmaz.Oysa benim hayal ettiğim müzik elektronik öğeleri technoya kaçan; gitar riffleri, vokal ve davulda ise black veya death metal sınırında olan bir müzik türüdür. Bu kalitede elemanlar bulup da bu tarz müziği kendim icra etmem ise en büyük hayalim; öyle elemanlar bulursam yapıcam da.

Endüstriel death, veya endüstriel black dendiği de olur bu tarza. Şimdiye kadar The Kovenant ile Samael grupları bunu harika şekilde yapıp beni mest etmeyi başarmışlardır.
  • Black_Haze • 5 Kasım 2006 12:17 • #516769
    pure metal..
  • Inflamesss • 5 Kasım 2006 18:26 • #516785
    zaten bu 10 seçeneğin 2-3tanesi dışında hepsi çok yakın seçenekler.bence melodic death ve doom tabi ki ama kişiden kişiye bu oldukça değişiyo.linkin park dinleyipte metalciyim diye geçinen kızların nüfusu oldukça fazla olduğundan bu anketimsinin sonucu nu'ya kayabilir.lafım lp ye değil bende severim bazı şarkılarını!!
    bunun dışında daha şimdiye kadar hiç black metalciyim diye ortalarda gezinen birini görmedim.gören varmı??