Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik Yarışmaları Hakkında ...

• EMG 85 • 12 Kasım 2006 16:33 • #517185
    Şartlarımı,Jurilerimi sizi zorluyor buna paralel torpil sözkonusumu? Yoksa güveniyormusunuz bu tür organizasyonlara katılmaktan hoşnutmusunuz ..
  • violoncellist • 12 Kasım 2006 20:06 • #517189
    klasik müzik alanında konuşacağım, çünkü alanım bu. yarışmalarda genellikle torpil benim gücüme giden kısım olmuştur. 2.lik aldığım yarışmaların tümünde 1. mutlaka ya jürinin bilmem nesiydi, ya da gittiğim ülkeden birisiydi. ikinci seçenekte milliyetçilik de biraz işin içine giriyor. örneğin geçen sene fransa'da katıldığım bir yarışmada fransız bir çocuk 1. olmuştu ve ben 2. olmuştum. çocuk yarışma esnasında çaldığı parçanın ortasında takılıp parçayı baştan aldı ve 1. oldu(!) siz düşünün artık gerisini. ama kabul edilebilir bir özgeçmiş için de malesef yarışmalar büyük rol oynuyor. özgeçmişinizi okuyan birisi 'ama o yarışmada mutlaka torpil olmuştur' diyemeyeceği için de pek yapabileceğimiz birşey yok malesef... bu arada mükemmel bir konu açmışsın, tebrik ediyorum...

saygılar...
  • violoncellist • 14 Kasım 2006 23:51 • #517274
    bir 'müzik' sitesinde, 'müzik'le bu kadar ilgili bir konunun 'bu derece' rabet görmesi gerçekten çok duygulandırıyor beni. ilginize teşekkürler arkadaşlar!

saygılar...
  • sadecemüzik • 15 Kasım 2006 00:19 • #517276
    Merak etme, bu topic, rağbet gören (!) ilk düzgün topic değil. Ben artık topic açmıyorum. Kişisel ve masumane bir protesto. :))
  • syarar • 15 Kasım 2006 00:22 • #517277
    geçtiğimiz aylarda ben de çok yaşadım bun hala da yaşıyorum ama bu topice sadece yarışmaya katılmış ve bu konuda bir bilgisi olan müzisyenler cevap verebilecek düzeydedir ki ben onlardan birisi değilim ve ki maalesef biz garajda çoğunluğuz..
  • sadecemüzik • 15 Kasım 2006 00:23 • #517278
    Yarışmalara gelince: Torpil hayatın her alanını ele geçirmiş durumda. Özellikle sanatla ilgili konular subjektif olduğu için torpile daha elverişli. Kendi emeğiyle bir yere gelmeye çalışanlar da ne yazık ki bundan nasiplerini alıyorlar. Sadece yarışmalarda değil, özel yetenekle öğrenci alan okullarda da torpil var. Tabii kimisinde daha çok kimisinde daha az.
  • syarar • 15 Kasım 2006 00:29 • #517279
    evet örneğin erzurum da özel yetenek sınavında acaip torpil dönüyor ablam girdi 1.senesinde anlayamadık oysa öyle güzel bir sınav vermişken... 2. senede biz de sisteme ayak uydurmak zorunda kaldık maalesef..o yolu tercihe etmeseyik belki de ablam şu an 4. sınıfta olamayacaktı.. suç kimde peki verende mi alanda mı bilemiyorum..