Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Endüstriel Metal

• Aria GalaCtiCa • 27 Aralık 2006 22:36 • #519662
    Yok abi, onun için ikinci bi 40 yıl beklemek zorundayız:D
  • syarar • 27 Aralık 2006 22:38 • #519663
    evet sen anlattın içlerinden bi rammstein bi de Marilyn Manson biliyorum.. onları da sevmem demek ki ben nefret ederim..
  • Aria GalaCtiCa • 27 Aralık 2006 23:18 • #519674
    Çok sevilen bi tarz değil zaten, her bünye kaldıramaz, işte bu yüzden seviyorum ben de. Ayrıca bu tarz asla o iki isimden ibaret değil.
  • fizban • 28 Aralık 2006 00:09 • #519679
    abim yazmış ya:-) harbi çok iyi olmuş ekleyecek bir şey göremiyorum:-)
  • emetic • 28 Aralık 2006 01:04 • #519682
    güzel yazmışsın industrial hakkında baya eksiğim olduğunu farkettim ama genel olarak biliyomuşum sevindim kendime:))
    yazdığın grupalrın hepsini dinlerim ve bende bir grup eklemek istiyorum hatta grup ve albüm
    Fear Factory - Demanufacture,Transgression,Archetype çok babadır bu albümleri birde rammsteinin iki albümünden başka reise reise ve rosenrot albümlerinide tavsiye ederim ben zaten geriye birtek galiba sehnsucht albümü kaldı yazmadığımız ama o albüm genelde sevilmiyo fakat en bilinen şarkısı olan du hast o albümde mevcut tabi bana sorarsanız bütün albümleri güzel:))
    bu arada rammstein'in depeche mode'un parçası olan stripped coverını tavsiye ederim çünkü bu şarkı için yapılan en iyi cover deniyo dünyadaki.
    bu arada benmi yanlış yazıyorum industrial değilmi ya herkes endüstriel diyo:S
  • Aria GalaCtiCa • 28 Aralık 2006 01:26 • #519683
    Esas adı electro-industrial metal. Kısaca industrial denir, ama senfonik metalle beraber türkçeleşmiş iki metal kategorisinden biridir, zira diğerlerine baktığımızda; hair, heavy, power, thrash, death, black, doom, proggresive, gothic, grindcore, hardcore, metalcore... Bırakalım da bu ikisi türkçe kalsın. Ayrıca yazılımı "endüstriyel metal"dir.
    Rammstein zaten öyle aman aman bi müzik yapmıyor bence, o listenin en zayıf halkası diyebilirim, bu tarzı dinlemeye yeni başlayanlar için yazdım. Stripped coverını da dinledim, rammstein için çok güzel bir cover, bu tarza da çok güzel oturmuş; ama yukarıda çok daha güzel örnekleri var.
  • emetic • 28 Aralık 2006 05:29 • #519686
    tamam haklısın rammstein verilen örnekler arasında hafif kalıyor ama kulağa hoş geliyo onların yaptıkları bence tabi. metal müzikten hoşlanmayan bi insan bile sevebiliyo tabi ozaman pek bi özel durumu olamıyo çünkü ben müslümcü bi arkadaşıma bile sevdirdim rammsteinı.ilk olarak almancamı geliştirmek için dinledim sonra kulağıma hoş geldi devam ettim sevdim.Rammstein değişik bi grup bana biraz fantastik geliyo bazı yönleri ilgi çekiyo sadece müzikleriyle değil sahne şovları bitirir beni mesela bazı özellikleri ilginçtir şarkı sözleri hele çok iyidir ki till lindemann bence dünyadaki sayılı vokallerdendir hertürlü söyleyebiliyo adam hiç kasmıyo sesini kalınlaştırmak için ya da inceltmek için bazıları gibi gırtlak kanseri olmuyo kıçını yırtıp scream söylicem diye idaa ediyorum bu adam her tarz söyleyebilir.
    neyse çok uzattım bağlıyorum:))
    yukarda sölediklerim seninkini destekler oldu cevap verir olmadı çünkü ortada cevap vericek birşey yoktu biliyorum farkındayım çünkü haklısın:))
    bu tarzla ilgilenmeyenler bile dinleyebilir desekte olurdu aslında..
    son olarak mutterin sözlerinin türkçesini yazayım
    Çok yaşlı bir çocuğun kalabalığının gözyaşları.
    Onları beyaz bir saçla bağlarım.
    Islak zinciri havaya atarım.
    Ve bir annem olmasını dilerdim.

Hiç bir güneş benim için parıldamaz.
    Süt için hiç bir göğüs yok.
    Gırtlağıma saplanmış bir boru var.
    Karnımda göbeğim yok.

Anne

Hiç bir memeyi emmek için bırakılmadım.
    Ve orada içine saklanacak bir çukur yoktu.
    Kimse bana bir isim vermedi.
    Acele ile ve menisiz babam oldu.

Beni asla doğurmayan anne için,
    Bu gece ezelim var.
    Ona bir hastalık göndereceğim.
    Ve daha sonra onu nehirde batıracağım.

Anne

Bir yılanbalığı onun akciğerlerinde yaşar.
    Alnımda bir doğum lekesi.
    Onu bir bıçağın öpücüğü ile çıkarın,
    Ölümüme neden olsa bile.

Anne
    Ah bana dayanma gücü ver.

şarkının klibinde till içindeki çocuğu bir zindana kapatmış oraya su ve yiyecek götürürken görülür ve iki karakteride o oynar şarkıdada çocuğun isyanı anlatılır..sözler bunlar beni herzaman etkiler dinlediğim zaman rammsteini sadece dinlemeyin araştırın sözlerini bulun derim emin olun dinlerken daha keyif alıcaksınız...
    fazla uzattığım için herkesten özür dilerim:))
  • dimmuborgirfan • 6 Ocak 2007 22:19 • #520280
    pek haz etmediğim bir tür:
    Temsilcileri:
    Rammstein
    Oomph
    Deathstars(berbat bir grup aman dinlemeyin Rammstein ve Mariyn Manson özentisi)