tamam haklısın rammstein verilen örnekler arasında hafif kalıyor ama kulağa hoş geliyo onların yaptıkları bence tabi. metal müzikten hoşlanmayan bi insan bile sevebiliyo tabi ozaman pek bi özel durumu olamıyo çünkü ben müslümcü bi arkadaşıma bile sevdirdim rammsteinı.ilk olarak almancamı geliştirmek için dinledim sonra kulağıma hoş geldi devam ettim sevdim.Rammstein değişik bi grup bana biraz fantastik geliyo bazı yönleri ilgi çekiyo sadece müzikleriyle değil sahne şovları bitirir beni mesela bazı özellikleri ilginçtir şarkı sözleri hele çok iyidir ki till lindemann bence dünyadaki sayılı vokallerdendir hertürlü söyleyebiliyo adam hiç kasmıyo sesini kalınlaştırmak için ya da inceltmek için bazıları gibi gırtlak kanseri olmuyo kıçını yırtıp scream söylicem diye idaa ediyorum bu adam her tarz söyleyebilir.
neyse çok uzattım bağlıyorum:))
yukarda sölediklerim seninkini destekler oldu cevap verir olmadı çünkü ortada cevap vericek birşey yoktu biliyorum farkındayım çünkü haklısın:))
bu tarzla ilgilenmeyenler bile dinleyebilir desekte olurdu aslında..
son olarak mutterin sözlerinin türkçesini yazayım
Çok yaşlı bir çocuğun kalabalığının gözyaşları.
Onları beyaz bir saçla bağlarım.
Islak zinciri havaya atarım.
Ve bir annem olmasını dilerdim.
Hiç bir güneş benim için parıldamaz.
Süt için hiç bir göğüs yok.
Gırtlağıma saplanmış bir boru var.
Karnımda göbeğim yok.
Anne
Hiç bir memeyi emmek için bırakılmadım.
Ve orada içine saklanacak bir çukur yoktu.
Kimse bana bir isim vermedi.
Acele ile ve menisiz babam oldu.
Beni asla doğurmayan anne için,
Bu gece ezelim var.
Ona bir hastalık göndereceğim.
Ve daha sonra onu nehirde batıracağım.
Anne
Bir yılanbalığı onun akciğerlerinde yaşar.
Alnımda bir doğum lekesi.
Onu bir bıçağın öpücüğü ile çıkarın,
Ölümüme neden olsa bile.
Anne
Ah bana dayanma gücü ver.
şarkının klibinde till içindeki çocuğu bir zindana kapatmış oraya su ve yiyecek götürürken görülür ve iki karakteride o oynar şarkıdada çocuğun isyanı anlatılır..sözler bunlar beni herzaman etkiler dinlediğim zaman rammsteini sadece dinlemeyin araştırın sözlerini bulun derim emin olun dinlerken daha keyif alıcaksınız...
fazla uzattığım için herkesten özür dilerim:))