Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Dream Theater'ın duygudan uzak oldugunu savunan arkadaslar var!!!!

• muratsacrifice • 8 Ocak 2007 19:21 • #520393
    ya bu dream theater'ın duygudan uzak oldugunu savunanlara kesinlikle katılmıyorum(tabi ole dusunen varsa saygım sonsuz...)sadece cok abartılı muzik yapıp,hayvani sololar,ataklar,ritmler kullanarak duygudan uzaklastıklarını savunanlar var...
    ayrıca bence dream theater diger bircok gruptan daha duygulu ozellikle(petrucci) dusunce ve yorumlarınızı bekliyorum...
  • sadecemüzik • 8 Ocak 2007 21:51 • #520398
    Bu göreceli bir şey. Sanat göreceli olduğu için, sanat başlığı altında yapılan her şey böyle olacaktır. Bunu belgeye ya da bilimsel verilere dayandıramayız. Kim, "Yapılan deneylerle, Dream Theater'ın müziğinin duygusal/duygudan uzak müzik yaptığı kanıtlanmıştır." gibi bir cümle kurabilir? Bunun kanıtlanabilirliği yok. İnsanların iç dünyasına bağlı olarak değişen bir şey.
  • Single_FACTOR • 8 Ocak 2007 22:53 • #520419
    işin duyguyla ve ruhla alakası yok. Yaptıkları armoni çöplüğüdür.
    Prograssive Rock adına hiçbir zaman; genesis,Marillion, Kansas,camel,Yes... rütbesine ve yüceliğine erişemeyeceklerdir.
  • Shutelllica • 8 Ocak 2007 23:35 • #520423
    bak sen !
  • Aria GalaCtiCa • 8 Ocak 2007 23:59 • #520425
    Kesinlikle öyle. Gitarı eline bile almadan kağıda nota yazarak şarkı yapan bir gruptur. Ha güzel yerleri de olabilir tabi ama olay asla his değil virtüözlük ve de armonidir. Bir de kimin hangi enstrümanı çalacağını bozuk para atışı ile belirlediklerini duymuştum, bu doğru ise söylenecek fazla bişey de yoktu bence. Felsefesi "aha da çalıyorum, yiyosa coverla" olan bi gruptur Dream Theatre...
  • -maJestY- • 9 Ocak 2007 14:27 • #520430
    Kişiye göre değişir tabi herkes DT sevmek zorunda değil , ama DT'nin beste yaparken millet çalamasın diye düşündüklerini hiç mi hiç sanmıyorum,ki zaten piyasada bi dolu Dream Theater Cover'layan grup var.

Gitarı eline bile almadan beste yaptıklarını söylemişsin sanırım albüm çalışmlarında yanlarındaydın. M.Portnoy'un Liquid Drum Theater DVD'sini izlersen Liquid Tension Experiment grubunun 2haftada yarattıkları albümü aşama aşama izleyebilirsin,tüm parçalar prova esnasında çıkan melodilerden,doğaçlamalardan oluşuyor.(Dream Theater'da da durum farklı değil)Hatta Portnoy bi parça için davullarını o an salladım şuan deseniz birebir çalmam mümkün değil diyor.

Bozuk para muhabbeti de ayrı bi komiklik,Myung'ın piyano çalması dışında orda kimse 2.bir enstruman çalmıyor. ( Çalmaya kalktıklarında ne olduğunu görmek isteyenler Nightmare Cinema videosunu izleyebilir)

Sonuç olarak Dream Theater'ın 150küsür parçasından 2tane dinleyip de yorum yapmaya kalkarsanız yapacağınız yorum "abi adamlarda duygu yok yaa" dan fazlası olamaz...

Herkes Dream Theater sevmek zorunda değil ama yorum yaparken de biraz mantıklı olmak lazım kulaktan dolma bilgilerle gelir birşeyler karalarsanız sadece komik duruma düşersiniz.

Bence progressive rock'ın bugünkü hale gelmesinde Dream Theater'ın katkısı kesinlikle yadsınamaz.
  • syarar • 9 Ocak 2007 15:07 • #520431
    seven dinler sevmeyen dinlemez.. onlar sonuçta müziklerini yapıyor.. ve gayet güzel şarkılar var..
  • Single_FACTOR • 9 Ocak 2007 22:47 • #520439
    Herkes Dream Theater sevmek zorunda değil ama yorum yaparken de biraz mantıklı olmak lazım kulaktan dolma bilgilerle gelir birşeyler karalarsanız sadece komik duruma düşersiniz.

evet katılıyorum. abartılacak yanları yok.

şekil1 a)
    Bence progressive rock'ın bugünkü hale gelmesinde Dream Theater'ın
    katkısı kesinlikle yadsınamaz
    .
    Lesson: Prograssive Rock
    subject:Dream Theater

bkz. "şekil1 a)"
    bu kelime ile toplum içinde söyleyip, komik duruma düşmemek için;
    prograsive rock nasıl doğdu hangi gruplar tarafından yüceltildi, duayenleri kimdir,D.T üyelerinin herbiri henüz portakalda vitaminken neler yapmışlardır araştırlısın dinlensin önce.

ne prograsive yapan grupların virtüoziteye , ne de virtüözü olan prograsive grupların kendini bugüne kadar D.T kadar egolarını şişirmeye ihtiyacı olmamıştır.
  • Drive-MAN • 9 Ocak 2007 22:51 • #520440
    en basta duygudan uzak olup olmadıgı gorecelı bı konu bu olayı melodık olup olamadıgını tartısarak gorecelı kavramının dısına cıkarabılırız evet dream theater melodıktır hızlıdır calması zordur ama guzeldır bas agrısına ıyı gelır dream theater candır
  • -maJestY- • 9 Ocak 2007 23:32 • #520441
    Sırf polemik yaratmak için mesaj atıyorsun bence :) Dream Theater'ın katkısı yadsınamaz dedim,ama sen Progressive'i yarattılar demişim gibi bi anlam çıkarmışsın nasıl becerdiysen.

Tabi birde şu var ki Prograsive değil Progressive.