-
Children of Bodom hakkında death metal diyorlar anlayamadım gitti biri söylesin C.O.B ne grubudur :S...bu konu hakkında topic varmıydı bilmiyorum ama eger varsa bu konuya bir açıklık getirelim herkez rahat etsin....
-
duyrulur....
-
Böyle bi başlık vardı ya neyse... COB death değildir, brutal death hiç değildirr, hele bir de black yaptıklarını iddia edenler vardır o hiiççç değildir. Bildiğin power metal.
-
:S anladım bakalım daha nasıl neler çıkacak bekliyorum...
-
Bildiğin power metal?! Bu da saçma oldu biraz ama fark etmez, metal türlerinin iyice suyu çıktı zaten önüne gelen bir tür icad ediyor. Ben adı çok önemli değil, seviyorsanız dinleyin işte derim.
-
Kalmah, Bodom.. gibi grupların hepsi power metal'dir. Ha bi Manowar'dan, bi Blind Guardian'dan çok farklıdır ama yine de "bildiğin power metal"dir bunlar gözümde. Vokalerin brutal olması, veya soundun daha sert olması bunu değiştirmez ki.
Orada demek istediğim COB sonuna kadar power'dır, yani black ve death metal ile alakası yoktur demek istedim. İçine sinecekse "bildiğin extreme power" diyelim ama vurgulamak istediğim death, black veya başka bir tarz yapmıyor olmaları idi.
-
Children of Bodom Brutal Death metal grubudur lütfen bunu ayırt edelim
biraz destekli at istersen karambole yorumda bulunma
brutal/death de klavye kullanılmaz,bodomun müziği kavyeden melodiden geçilmiyor
artı,alexinin scream vokali ön plandadır birde brutal death diye diretiyorsun
-
Daha ne tartışıyorsunuz ya sitenin önde gelen büyükleri C.O.B. grubunun Black Metal yaptığı konusunda fikir birliğini vardılar bile.
-
Distortion herkesi Death metale götürüyor.Ama hiç kimse rifflerin içeriğine bakmıyor.Sadece ton sertliği değil, riffte de bi' şeyler olmalı Death Metal için.Brutal Death denmiş ve ben böyle bir şey görmedim.Hakaret edeceğim neredeyse... Yani Krisiunlar Jack Slaterlar Vomitoryler, Smashed Faceler bitti, Children of Bodom Brutal Death oldu?!
Bateri blast beast yaptığında o iğrenç trampet tonunu duyan herhangi biri, bunun Brutal Death olmadığını söyleyebilir.
Scream var, distortionlar sert, kesin death'tir!
Kalmah, Children of Bodom gibi bilimum grup Power Metal'e giriyor, Aria GalaCtiCa arkadaşımızın belirttiği gibi.Sebeplerini de çok güzel anlatmış.
Black Metal diyenlere de "Hani bunun atmosferi?" diyorum.Bir iki etnik black metal grubu dinleyipte klavye var scream var diye hemen black metal demeyin(ki scream de değil, hursh vokal deniyor buna)..
Hangi söz, hangi kompleks olmayan riff bunu Black Metal yaptı?
-
aynen katılıyorum. power metaldir. ila hani power ötesi power blind guardiandır diyorsanız size extreme power diyim susun:-) zaten bi bu olay vardır bir de nightwish e gothic diyenler. bakın nightwishde powerdır mesela;-) demek ki neymiş? power oldukça geniş bir türmüş:-)
ama zaten tür tartışması yapmanın anlamı yok. kulağınıza hoş geliyorsa dinleyin işte:-)