-
nightwish therion almora
-
e tamam ben bişey demedim:D sadece okuyana kadar canımın çıktığını belirttim.. sonunda da teşekkür ettim zaten..(=
-
Yani bir de etmeseydin :P
Neyse dedikleri gibi, haggard, almora, nightwish güzel gruplar.. ben hepsini dinlemeye çalışacağım..
Tek tek yorum yaparım sanırım ;)
-
haggard bence geleceğin efsanesi.. nightwishi pek sevmem.. almora da oldukça başarılı geliyor bana..
-
e ohaaaaaaaaaaaaaaaaaa:S okuyuncaya kadar canım çıktı bee:S çüş! ama sağol çok teşekkür ederim... :)
çok güldüm bu lafına gerçektende destan yazmış yarısını okudum=)) ama bende tek tek dinlemeye çalışcam=))
-
Dimmu Borgir de var, senfonileri fena değildie.
-
blackmore's night da ayrıca örnek olarak verilebilir.
türk gruplarından almora denilmiş. ayrıca catafalque da var. catafalque demişken epicayı da unutmamak gerek. birlikte konser vermişlerdi zaten.
hmm.. ayrıca sopor aeternus, dreamquest, dargaard, estatic fear ki muhteşemler bence, sirenia ki bu grupta çok iyidir hele de seven sirens and a silver tear şarkıları beni benden alır uzakta ki büyülü sisli ormanlara götürür;-) adiemus ayrıca aklıma gelenlerden pek metal olmasada, dead can dance özellikle chant of the paladın şarkısını tavsiye ederim yalnız uyarayım transa girebilirsin:-P crematory ayrıca, graveworm özelliklede fear of dark coverları harikadır,draconian aklıma gelenlerden biraz ağırdır ama bazı şarkıları çok hoştur, gamma ray, vintersong bu da viking ve pagan temaları üzerine hoş bir müzik yapar, tales of symphonia ki bu grubunda dark battle şarkısı dinlenesi üzerine kılıç kalkan alınıp savaşa gidilesidir:-)
bu söylediklerimin kaç tanesi yukarı da var bilmiyorum ancak benim önerilerim diyim;-)
-
Şimdi S&M dinle diye iğrenç bir şey de söyleyebilirim ama herhalde gülmezsiniz :D
Çok grup tavsiye edilmiş. Fizban'ın önerilerine özellikle kulak kabartırsanız doğru seçimi yapmış olursunuz. Benim ekstradan önerebileceğim bir tek Kamelot kalmış herhalde. Her ne kadar pek "senfonik" (semfonik değil) sayılmasa da "power" diyebiliriz hiç olmazsa...