-
Bu Yüzlere yapılan makyajların ne tür anlam kattını bilen war mı ben hala annamış değilim..
Bİrisi anlatsın??
çunku sadece hayvani brutal grupları makyaj yapmıyo..
Birde buna makyaj mı deniyor yoksa
Yüz boyamakmı??..
Açıklayın lütfen .. !!
-
Bence bu makyaj olayı, olaya daha bi korkunç ve vahşilik açısından yapılabilir...ya da kendini gizleme yani asıl kimliği açığa çıkarmama olayı da olabilir.......
-
bildiğim kadarıyla bazı black metal yapan gruplar kendilerine ceset ya da veba hastasıymış görüntüsü vermek için öyle makyaj yapıyolarmış.. tabi hepsi değil bazıları.. ama bence çok saçma.. sen orda kendine istediin şekli/görüntüyü ver müziğin güzel olmadıktan sonra ne işine yarayacak ki:s
-
ilgi çekmek için diğer gruplar arasında daha farkedilir olmak için felan heralde saçmalık bence
-
bunu daha önce de bir çok kez yazmıştım anck tekrar yazayım.
genel olarak değişkenlik gösteriyor. bazı black metal gruplarının bunu yapmakta ki görüşleri her kes evden çıktığında dışarıya karşı bir maske takar, içini gerçek yüzünü gizler, işte bu da bizim maskemiz der. bazıları özellikle norweç milliyetçisi olanlar eski pagan geleneklerinden ilham aldıklarını söylerler. bazıları ceset ve hayalet, iblis makyajları yapar. bunun nedeni zaten müziğin temasında da var. bu makyajı sadece black grupları değil bir çok grup zaten yapıyor. ilk olarak da alice cooper ile çıktığını söyleyebiliriz. zaten bir çok şey onla başlamadı mı?
:-)
mesela 80lerin glamrock grupları da kadın makyajı ve kıyafetleriyle çıkıyordu. onların da mantığı ancak erkekliğine sonsuz güveni olan biri kadın kıyafeti içinde bile erkek gibi hisseder kadın kıyafeti giymeye cesaret ederdi..
bunun gibi örnek çok.
önemli olan sana hitap etmesi ya da hoşuna gitmesi;-) açıkcası konserlerde ayrı ilginç hoş bir görüntüyor:-) müziği tamamlıyor bana göre.
;-)
-
genelde black metal yapanlar boyarlar yüzlerini..
çoğu özenti ve ilgi çekmek için yapsa da kimileri de gerçekten öyle olmak istediği için yapıyor bunu..örnek:Marilyn MANSON :()
-
Bakınız Marily Manson...adam yüzünü boyayarak ben öldüm ama sonra tekrar dirildim havası vermeye çalısıyor...ama Michael Jackson kökten halletti sağolsun bu sorunu.....
-
Bakınız Marilyn Manson...adam yüzünü boyayarak ben öldüm ama sonra tekrar dirildim havası vermeye çalısıyor...ama Michael Jackson kökten halletti sağolsun bu sorunu.....
-
Bu işi ilk yapanlar Kiss grubu.Ama onların amacı farklıydı.O zamanlar Twisted Sister falan gibi gruplarda homoseksüel kıyafetleriyle sahneye çıkıyordu.Amaçklarının bazı şeylere dikkat çekmeye çalışmak oduğunu söylemişlerdir hep.
Black Metalde ise, ne amaçla yapıldığı belli olur.Bazısı ters haç falan çiziyor yüzüne, halbuki buna "corpsepaint" deniyor.Kendilerine ceset görünümü vermek için yapıyorlar bunu.Bazı gruplarda, örneğin 1349 bu amaç oturuyor.1349 Norveç'teki büyük verem salgınının tarihidir.Zaten her halükarda gelenekleri üzerine Black Metal yapan her grup bu anlamda bir şeyler taşıyor.
Ancak Cradle of Filth gibi(daha çooook var) geleneklerle alakası olmayan gruplar bunu imaj için yapıyor.Zaten onlar giyim kuşamlarıyla da bu olaylarla ne kadar alakasız olduklarını gösteriyor.
Marliyn Manson, Kiss örneğine giriyor.
Kısacası her türlüsünü saçma bulabilirsiniz tabi ama bu zaten sizin Black Metal'e bakış açınızla ilgili.Hastasıda olsam Marduk konserlerinde eskiden Legion'ın yaptığı bazı şeyler bana komik gelir hala.Bu Black Metal tavrıyla ilgili biraz bence.
-
makyajdan nefret ediyorum ama şahsen slipknot'un maskeleri hoşuma gidiyor.boya yerine direk yüzlerini değiştiriyolar.bence o tarz oluyo işte ama cof...ha bi de cof falan pelerin vs. gibi ekipmanlarla geziniyor.slipknotun tek o tür ekipmanı sahne kıyafeti olan çöpçü tulumları:D