-
Queen'i hep bütün olarak ele almaya çalışmış;Sadece Freddy Mercury'den ibaret olmadığını kendime inandırmak istemiştim.Ama ne yazıkki bu yalana daha fazla ortak olamayacam çünkü artık açıkça belli:Freddy Mercury=QUEEN
Böyle düşünmeme neden olan olay şu.Queen üyeleri Freddy Mercury'nin yerine gruba Paul Rodgers'ı almışlar.Yapma ya.Birde üstüne Queen küllerinden doğacak gibi saçma sapan açıklamalar yapmışlar ve turne tarihlerini belirlemişler.Önceden Tribute konserleri ile seyircinin nabzını ölçen queen üyeleri baktılar hoş karşılanmıyor.Konse CDleri,DVDler... gibi Freddy Mercury'den kalanlarla idare eden her parası bittiğinde arkalarını buna yaslayan üçlü.Artık yaslayacak bir şey bulamadı ki böyle aptal bir şeye başvurdular.Belki de grubun sadece Freddy Mercury'den ibaret olduğunu bir türlü kabullenemiyorlar ve olmayan bir şeyi ispatlamaya çalışıyorlar kimbilir...
-
ben hala great pretenderdeki tanrı imajına aşığım...queen... yeryüzündeki silüet... evet freddy olmadan queen bir hiç bence.
-
doldurulamaz.. queen'i ünlü yapan freddie'nin eşsiz yorumu ve sesiydi. o olmadan queen de olmaz.
-
ses rengi aynı olduğundan şarkıları brian may pek ala tek başına söyleyebilir yola oyle devam edebilirlerdi. paul rodgers yanlış bir seçimdi zaten
-
Freddie Mercury'nin yeri doldurulamaz olabilir ama müzik kariyerlerine zor bir yolla da olsa devam etmeyi seçtikleri için aptallıkla suçlayamazsın grubu. Paul Rodgers hakkında bilgim yok ama duyduğum ve burada okuduğum kadarıyla Queen şarkılarının hakkını verebilecek biri olmadığı hissine kapıldım. Elbette başka bir vokalle tekrar sevenlerini mutlu edebilir bence grup.
-
bir grupta solist hariç diğer üyelerin değişikliğine bazen göz yumarım ama solist değişikliği herşeyden önce gelir.. resmen grubu darmadağın eder.. ama bu fredy mercury için farklı bi durum adam ölmüşse yapacak başka bişey yok.. onun yeri tabi ki doldurulamaz ama müzik kariyerlerine bi şekilde devam etmeleri lazım diğer grup elemanlarının... diğer elemanlar yeni solistin açığını kapatabilirler diye düşünüyorum...
-
bana göre herhangi bir gruptan herhangi bir eleman ayrıldığında
(özellikle vokal) ve yerine başka birisi geldiğinde,grubun başka bir isimle yola devam etmesi gerekir..ya da dağılmaları gerekir...örnek:Led Zeppelin....
yani düşünsenize;yıllarca Kurban'ı dinle ondan sonra da Deniz YILMAZ gruptan ayrılıp başka bir vokal geldiğinde git albümü al ve kurban dinliyorum de...çok saçma...Nejat YAVAŞOĞULLARI gruptan ayrılıyor ve grup Bulutsuzluk Özlemi ismiyle müzik yapmaya devam ediyor :s:s.
Yok abi Freddy Mercury'nin yeri doldurulamaz,doldurulsa da o grubun ismi artık Queen olamaz...diye düşünüyorum!
-
genelleme her grup için yapılamaz:
örneğin Paul di'anno sonrası İron maiden a katılan Bruce dickinson.
Genesis Peter gabriel yerine vokale geçen phill collins,
John Connelly yerine ; joey bellodona ANTHRAX
bon Scott yerine Brian Jonson; AC/DC
Syd yerine Rodger ve Gilmor - pink floyd.
doğru tercihler yapıldığında;
açık fazlasıyla kapatılabiliniyormuş demek ki.
-
verdiğin örnekler gerçekten bu tezi çürütüyo.. dediğim gibi gruptan ayrılan elemanın yerini çok iyi dolduran ve grupla bütünleşen isimler başarıya ulaşır.. bozulma yaşayan gruplardaki sorun, gruptan ayrılan ismin grupla bütünleşmesinden kaynaklanıyo yani grubun adını duyduğumuzda herhangi bir elemanın isminin aklımıza gelmesi gibi.. mesela; nirvana - kurt cobain.. niravanın ismini duyduğunuzda kurt cobain ismi aklımıza gelir ve onsuz nirvana düşünülemez.. kurt öldükten sonra yerine başka bi solist geçseydi yerini kesinlikle dolduramazdı bu da queen örneğine çok benziyo..
-
Bir ara Darkness diye bir grup çıkmıştı. Beni gerçekten çok germişti. Vokalleri, -benim düşünceme göre- Freddie Mercury'e benzemeye çalışıyordu, giyinişi ve sesi ile, ama sadece çok komikti. =)
Bence, kimse kimsenin yerini dolduramaz. Örnek vermek gerekirse Eddie Vedder. Pearl Jam'i sevmem ama adamın sesi gerçekten harika. Şimdi, Scott Stapp gidip Jeremy'i söylemeye kalksa heralde aynı tadı vermez. (ki Scott Stapp'in sesi de çok güzeldir).
Düzenleme : Başka bir örnek gerekirse, Slash ve Guns'n'Roses'da verilebilir. Şu andaki gitaristleri Ron Thal da iyi bir gitarist ama hiç bir zaman Slash'in yerini tutamayacak bence.