Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Necrophagist

• Necrophilliac • 7 Nisan 2007 15:15 • #525430
    Kola'dan sonra adını en çok duyuran Garaj grubu oldu:)

Necrophagist Almanya'dan teknik death metal grubudur. Grup neo-klasik gitar teknikleri ile tanınmıştır. Demolarını kaydettikten sonra, grubun geri kalanı ayrılmıştır ve Muhammed başlangıç albümünü, Onset Of Putrefaction, kendisi bilgisayar programı destekli bateri ile yapmak zorunda kalmıştır. Bir zaman sonra, Necrophagist'in kadrosu sonunda oturmuş ve yeni albümleri Epitaph (Relapse Records altında çıkmıştır) 2004 yılında çıkmıştır. Grup Mart 2005 ile Haziran 2005 arasında Muhammed Suiçmez'in hastalığı nedeniyle ara vermek zorunda kalmıştır.

10 Şubat 2006'da Christian Muenzner'in grubu program çakışması nedeniyle terkettiği açıklanmıştır. Yeni gitarist olarak Helsinki, Finlandiya'dan Sami Raatikainen gruba katılmıştır. Sami ayrıca Codeon grubunda da çalmaktadır.

2006'da grup "Carving North America's Epitaph" isminde bir Amerika/Kanada turnesi yapmıştır. Necrophagist bu turneyi Arsis, Alarum, Neuraxis, Ion Dissonance, Cattle Decapitation ve Thine Eyes Bleed grupları ile beraber yapmıştır.

Bunu Vikipedi'den aldım tabi ki.Muhammed Suiçmez'le internet ortamından sohbet etme imkanı bulan arkadaşlarımın söylediği kadarıyla grup elemanları zaten para karşılığında çalıyor.Tüm besteler tamamen Muhammed Suiçmez'e ait.

Muhammed Suiçmez'i putlaştırmak adına söyleyebilirim ki Almanya'da tutucu bir ailenin çocuğu.İlk gitarını gizlice para biriktirip ağabeyine aldırıyor.Babası gitarı bulunca parçalıyor:)Yani zor yollardan geçiyor.Bildiğim kadarıyla bu yaz album çıkartacaklar(Temmuz) ama tam ayrıntı veremem.

Epitaph ve Onset Of Putrefaction albumleri bilgisayarda kaydedilmiş ancak Onset of Putrefaction'ın demo hali rahatlıkla edinilebiliyor.Grubu beğenenler o demoya da bi' göz atsın derim.

Son olarak, Amerika'daki son bir konserden sonra Hannes Grossman gruptan ayrılmış.Sitelerinde öyle yazıyordu en azından.Nedenleri hakkında bilgim yok ama bileklerini çok iyi kullanan bateristlerdendi.

Sitelerinde mp3leri mevcut.Deneyin bence.Teknik Death dinleyicisi arasında çok çok popüler bir gruptur bu yüzden tüm işlerini paylaşım programlarından edinebilirsiniz.

Her şarkısını ayrı ayrı öneririm.Gerçekten ustalıkla hazırlanmış bütün şarkıları.

Album bekleyenlere de duyrulur, Muhammed ayrıca işi olan bir adam.Yani müzik onun için ayrı bir olay.Bu yüzden album gecikebilir ki tahminim bu iş Torsofuck'ın albumüne dönecek.2005 sonunda beklenen album 2007 başında çıkacak:)

Bir Ibanez muhabbeti olmuştu diğer topiclerde, o anlaşma bildiğim kadarıyla bir yıl sürecek.Muhammed bir yıl boyunca Ibanez kullanacak.

Ha eğer eskiden ne kullanıyorlardı derseniz, Onset of Putrefaction'da Vigier marka gitar kullanıyorlardı.2000 İngiliz pound'undan başlıyor bu gitarlar.Epitaph için Muhammed kendine iki tane el yapımı BC Rich ayarladı.Son albumde de Ibanez tabi, anlaşma var o kadar.

Kullandıkları ses aletleri hakkında ayrıntılı bilgim yok ama tahminimce mixer kullanıyorlar.300 dolara falan edinilebilecek aletlerdir.
  • Aria GalaCtiCa • 7 Nisan 2007 15:39 • #525432
    Necrophagist harika bir gruptur, özellikle death metal dinleyicisi için. Hani ilk duyduğunuzda bir dumur yaşarsınız, beyninizdeki damarlar geri çekilir, "vay be, yapmışlar mı sonunda böyle bir müzik" diye düşünürsünüz

Demişim aşağıdaki başlıkta Necrophagist ile ilgili. Tam yapmayı hayal ettiğim müzikti Necrophagist'in yaptığı, ilk duyduğumda yüzümde garip bir ifadeyle, bir tebessümle karşılamıştım. Hani sizin yapmayı hayal ettiğiniz müziği başkasının, üstelik en iyi şekilde yapan bir grup bulduğuma çok sevinmiş, derhal cdlerini almıştım. "Yapmayı hayal ettiğim müzik" derken bu geride kaldı tabi, sonra benim için endüstriyel metal icad oldu, mertlik bozuldu:P

Besteler, programlamalar... falan hepsi Muhammed Suiçmez'e ait, diğer elemalnar sadece sahne müzisyeni diye biliyordum, yazıyı okuyunca bu düşüncem daha da pekişti.

Benim için Muhammed Suiçmez'in değeri tutucu bir aileden gelmesi falan değil ;(tabi ki bu saygı duyulacak birşey, o baskıya göğüs gelip buralara gelebilmek, ama kastettiğim şey başka) Muhammed Suiçmez Onset of Putrefaction ve Epitaph gibi iki hayvani albümü gitarından basına, davulundan vokal melodisine kadar tek başına yazdı, üstelik hiçbir eğitim almadan
    Muhammed Suiçmez'i bir kenara bırakıp Necrophagist'in müziğine dönersek teknik ve brutal death tarzlarını dünyada en iyi harmanlayan grup kanımca. Visceral Bleeding bu konuda Necrophagist'e en çok yaklaşan grup. Yani başka bir deyişle, şampiyon belli ikinci kim:D

Son olarak kendisine yönetilen tuzak bir soruya Muhammed Suiçmez'in verdiği akıl dolu cevabı yazmak istiyorum:
    muhabir: sizce şu an death metalin kralları kim?
    muhammed suiçmez: bilmiyorum, ben monarşiye inanmam...
  • HeArSe • 7 Nisan 2007 15:54 • #525434
    Bir Ibanez muhabbeti olmuştu diğer topiclerde, o anlaşma bildiğim kadarıyla bir yıl sürecek.Muhammed bir yıl boyunca Ibanez kullanacak.

ibanezin bir türk'e signature model yapacağı kimin aklına gelebilirdi ki?
  • Soulforger • 7 Nisan 2007 16:00 • #525435
    Orphaned Land'i izlemeye gittiğimde , 2. çıkan grup oldukları için izlemiştim mecburen :) Valla Muhammet'e hayran kaldım , o parmaklar nedir öyle , yerlerinde durmadılar hiç. Basçı kel kafasına rağmen süper kafa salladı , ona da hayran kaldım. Gitarist Sami'nin gitarına aşık oldum , bi kaç hafta sonra o gitarın benzeri geçti elime de biraz dindi aşkım :) Davulcuları süperdi ama çocuk benden bile ufak gösteriyodu. Ama tekniklerini falan bir yana bırakıp müzik hakkında konuşmam gerekirse , kesinlikle konserde dinlenebilecek bir grup değil , çünkü twinlerin gürültüsünden gitarları duyamıyorsunuz ve ben death dinleyen ve enstrümanları kolaylıkla ayırt edebilen , başı herhangi bir şekilde ağırmayan bir insan olarak grubun bir an önce sahneden inmesi için dua etmeye başlamıştım :) Bilgisayarımda bir kaç şarkıları vardır , arada açar dinlerim. Ama , mesela açtığımda zevkle dinleyebildiğim "Stabwound"u , konserde şarkının yarısına gelindiğinde anca tanıyabildim , düşünün yani :)

Yani bence Muhammed Suiçmez süper yetenekli bir insan evladı , ama konserde çekilmiyor , ne brutal vokali , ne twinleri ne de o süper teknik geçişleri :)

*Gotik-Savar*
  • Necrophilliac • 7 Nisan 2007 17:23 • #525447
    Hakkaten çok hoş bir gitar ya.Samininki bambaşka zaten:)
  • -maJestY- • 7 Nisan 2007 17:55 • #525451
    yanlış oldu.. (:
  • HeArSe • 7 Nisan 2007 18:03 • #525452
    nasıl ya?
  • Necrophilliac • 7 Nisan 2007 21:41 • #525457
    Türkçe'yi katlettim yine heralde.Özür dilerim.
  • dark_ambient • 9 Nisan 2007 17:49 • #525539
    Necrophagist'in müziğine dönersek teknik ve brutal death tarzlarını dünyada en iyi harmanlayan grup kanımca. Visceral Bleeding bu konuda Necrophagist'e en çok yaklaşan grup. Yani başka bir deyişle, şampiyon belli ikinci kim:D

Ben Necrophagist in müziğine bir türlü alışamadım :) mesela Nile grubununun müziği beni daha çok etkiliyor..daha hızlı, daha teknik, davullarını falan çok daha etkileyici buluyorum..
    Aynı şekil Visceral Bleeding iki albümlerini dinledim ona da alşımadım.Ya da ben teknik müziği mi sevmiyorum neyim anlamadım gitti

Ama mesela dinlediğim Technic/brutal death olarak Scrambled Defuncts gerçekten beni mest etmiş bir grup :)

Eğer ilgileniyorsanız, zaten forumda ilgi duyan ve dinleyen sayılı kişiler ''Scrambled Defuncts'' bir araştırsın derim.Technic/Death de grubun adını ilerki zamanlarda daha çok duyacağnızadan hiç şüpheniz olmasın..

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=68157148

http://www.scrambleddefuncts.com/