Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

konsept-tematik albümler

• şermutah • 7 Mayıs 2007 18:49 • #526600
    hepimiz bir tanesini tanıtıp konusunu yazalım ?
  • lacunacoil • 8 Mayıs 2007 13:02 • #526612
    Faun grubunun Totem albümü: alman grup, paganizm ve folk temalı!!!
  • Soulforger • 8 Mayıs 2007 16:25 • #526613
    Orphaned Land - Mabool

Nuh Tufanı hakkında yapılmış , süper bir albüm. Metal dinleseniz de dinlemeseniz de bu albümü edinin derim. Kesinlikle süper kaliteli bir şaheser.
  • BEATLES • 8 Mayıs 2007 19:06 • #526616
    the beatles-sgt peppers lonely hearts club band/aynı adı taşıyan bir filmde vardır.paul mccartney bu albüm için tam anlamıyla uyuşturucu,esrar,LSD albümüdür demiş...john ise albümde bir sirk,eğlence havası katmak istemiş.
  • kaşif • 8 Mayıs 2007 23:41 • #526626
    CAN ATİLLA'nın hemen hemen bütün albümleri tematiktir. Örneğin son albümü - 1453 SULTANLAR AŞKINA

Albüm hakkında:
    Ne zaman İstanbul'da gözüm yıkık surlara takılsa hep garip bir hüzün hissederim. Sadece önünden geçip gittiğimiz bu surlar hala ayakta ve hayatımızın bir parçası. Ama kimler neler yaşadılar buralarda, ne efsaneler, ne destanlar yaşandı bu surların önünde ve ardında!
    Yeni albümümün konusu için tarihin tozlu sayfalarında gezinirken, ana tema olarak Doğu Roma İmparatorluğu' nun sonunu getiren " İstanbul'un Fethi " hadisesini seçtim. Osmanlı kadar dünyayı da ilgilendiren, ortaçağın kapanıp yeni çağın başlamasına ve rönesans fikrinin başlangıcına kadar süren bir destandı bu. Araştırmalarımda, Fatih' in şahsının ve döneminin yeni albümümün konseptine uygun olduğunu gördüm. " Osmanlı İmparatoru " ünvanının yanısıra, " Doğu Roma İmparatoru " da olan bir komutan, şair, devlet adamı ve daha birçok özelliğe sahip bir şahsiyetti Fatih. İkimilyon metrekare üzerinde bir topluluğu yöneten bir serdardı. Adaleti, toleransı, diğer dinlerin kendi coğrafyasında yaşaması ile ilgili hoşgörüsü sadece Türk yazarların değil, dünya da da bir çok yazarın takdirlerini kazanmıştı.
    Albümün, " Fatih " ağırlıklı konulardan ziyade, dinleyici için o zamana bir müzikal yolculuk olmasını hedefledim. Osmanlıların yanısıra Bizanslıların duygularından ve hayatlarından kesitleri de işledim. Dinleyicinin bu kurgu içinde o zaman yaşanan duyguları hissedebilmesi bu albümün asıl amacını oluşturmaktadır.
    Tarih öğrenilebiliyor ama o zamanı ve yaşanmışlıkları hissedebilmekte en az onun kadar önemli olmalı. CAN ATİLLA