-
Arkadaşlar sizce ilk grup nasıl oluşmuştur ? Yani merak ediyorum bir solist dağlık taşlık bir yerde söylerken arkadan gitar çalan biri mi yanaşmıştır ? Nedir , ne değildir sizce ?
-
:D dağlık taşlık yerde güzelmiş :) pek bi bilgim yok herşey kilise müziğinden türeyen klasik müzik, ünlü besteciler, enstrumanların çoğalması reform ve rönesanstan sonra müziğe önem insanlığın olduğu heryerde daha fazlasının istenmesi vs. neyse güzel başlık toparlarsak "batı müziği" ehe zaten grup yerine çoğu yerde orkestra diye geçer :)
-
Bir grup için en az 3 kişi gereklidir.
-
klasik müzikte 'grup' kavramı, SlipknotSlave'in dediği gibi kilise müziğinden doğmuştur. O dönemde homofoniden polifoniye geçiş, birden fazla insan ihtiyacı doğurmuştur ve her sesin ihtiyacını karşılayabilmek için korolar kurulmuştur. Klasik müzik gelişip, çağdan çağa uzandıkça da orkestra kavramı ortaya çıkmıştır. Klasik müzik camiasında olay bundan ibaret kabaca :)
saygılar
-
DrumBanger demiş ki:
Arkadaşlar sizce ilk grup nasıl oluşmuştur ? Yani merak ediyorum bir solist dağlık taşlık bir yerde söylerken arkadan gitar çalan biri mi yanaşmıştır ? Nedir , ne değildir sizce ?
O ne la Immortal klibi mi ? :))))
Düşündüm de olabilir belki :P böyle hani tarihçe değilde hayalgücümüzle bir düşünelim nasıl oluşmuştur ilk Death Metal grubu mesela ?
-
death metal için konuşuyorum..
sonuçta death metal oldukça gürültülü bi müzik(kötü anlamda söylemiyorum,savunmaya geçmesin kimse-ben de dinliyorum zaten),bu yüzden gürültüyü en çok fazla kişi olarak çıkarabiliriz sanırım demiş olabilir birisi kalbine ettirilen ilhamla,sonradan diğerleri karşısına çıkmıştır.
birisi tribünün amigosudur,bağırmaya bayılır,öncüsüdür,
diğerinde belki de yüzde bilemediğim bi sağırlık vardır,bilmeden bağırarak konuşuyodur,sesi de tavına gelmiştir,
ötekisi ailesiyle kavgalıdır,öfkesini dışa vurmanın en iyi yolunun bu olacağını düşünmüştür,bi kez denedikten sonra bu gürültünün kendini rahatlattığını düşünmüştür..
ve bunun gibi..
belki bir sürü saçmalıktan ibaret bu yazdıklarım,gecenin bi vakti ben anlamıyorum doğru düzgün aslında yazdıklarımı:)
-
guzel baslıkmıs pekı ılk rock grubu nasıl kuruldu bahsedıldımı bu konudan bılmıyor ve bahsedıldıyse ozur dılıyorum
-
Al işte,cinsmisin çeşitmisin
-
Saçma da olsa olur olur yani :) Belli mi olur :)