Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Heavy Metal Efsaneleri ve İlginç Olaylar

• craSSa • 24 Temmuz 2007 21:12 • #529642
    Dead'in black metal'in piyasa olmasından dolayı beynini dağıttığı doğrudur fakat bunu konserde yapmamıştır. Konserlerde sadece ara sıra atraksiyon yapıp kollarını doğramıştır. Bıraktığı not Excuse for all Blood değil, bildiğim kadarıyla Excuse The Mass'tir ve kanla yazılmamıştır, sıradan bir intihar notudur. İntiharın bir ilginçliği de beynini uçurmadan önce kolunu boydan boya kesip bir süre kan kaybetmesidir. Sanırım sıradan olmayan, biraz acılı bir ölüm istemiştir. Grup elemanları beyni dağılmış Dead'in fotoğrafını çekerler ve Dawn of the Black Hearts isimli konser albümüne kapak yaparlar. Albümün kaydı berbattır ve kapağın da fake olduğu rivayet edilir. Kafatasından kolye meselesi doğrudur fakat beyin kavurması uydurmadır. Bunların haricinde Mayhem bir konserinde dinamitle koyun patlatmıştır ve fırlayan başı seyircilerden birinin kafatasını çatlatmıştır. Grup, elemanı hastanede ziyaret edip geçmiş olsun demişlerdir ve eleman şikayetçi olmamıştır. Mayhem tartışmasız en sansasyonel Black Metal grubudur ve Black Metal'i popüler yapan zaten bizzat kendileridir (COF'u da unutmamak gerek).
  • Ktulu • 24 Temmuz 2007 21:57 • #529643
    Bunların üzerine ben de şahsi kanaatlerimi ekleyeyim:

Bence kim ne derse desin black metal grupları piyasa olduktan sonra da ÇOK kaliteli işlere imza atmışlardır. Bunda sağlam prodüksiyonların ve grup üyelerinin insan gibi yaşamaya başlamalarının da etkisi tabii ki çoktur. Kimsenin "popüler" olmasından dolayı artık sevmediği Mayhem'in Chimera ve Grand Declaration Of War albümleri de bence "İNANILMAZ" kaliteli albümlerdir. Özellikle Chimera gibi bir albümün her parçası bir teknik deha eseridir. Fakat eski taban fan kitlesi artık Mayhem'e eski aşkla bakmadıkları için yine aynı kalitede parçalar yapıp bunları eski fanları da beğenmesini sağlamak için amatör bir havaya sokup gayet başarılı olan kayıtlarını "kirli" hale getirmişlerdir. Bana sorarsanız normal bi şekilde kaydedilse çok daha dinlenilebilir, çok daha elit bi black albümüne daha sahip olacaktık, fakat tabii ki sanattan anlamayıp black metali "alt kültürün alt kültürü" olarak görmek isteyen fanatik Mayhem hayranları yüzünden albümü bu şekilde dinlemek zorundayız.

Maalesef black'i yükselten de bu hale sokan da gruplardan çok fanlar bence. Keşke müzikal olarak daha bilgili insanlar bu grupların fanı olsaydı diyoruz ama bi yandan da bütün dinleyicilerin alt kültürleri bile bir piyasaya girme aracı olarak kullanmassını da engelleyemiyoruz. İleride de engelleyemeyeceğimiz kesin....

Cradle Of Filth'i hiç saymıyorum. Ben onların özellikle son 2 albümlerinde, ondan öncesinde de midian'dan sonraki değişimlerini göz önüne alarak bu kadar anormal derecede değişmelerini fan kitlesini değil, genel metal müzik piyasasının hareketlenmesine ve grubun bu pastadan daha büyük dilim kapma isteğine bağlıyorum. Malum İngilizler grupları "markalaştırmak" konusunda çok ustalar.. Para da kimsenin kolay kolay hayır diyebileceği bir şey değil. Gönül isterdi ki Dani Filth gibi bir "küfür edilesi derecede yetenekli bir insanın" bunun uğruna müziğini değiştirmemesiydi, ama onun yerine kendimizi koyduğumuzda da bu işin sonsuza kadar yürümeyeceğini ve torunlarının da kendisinin şöhretinden birşeyler yemeleri için kendini bu kadar hırpaladığını düşünebiliriz.

Tabii ki önemli olan müziğin kazanması, dinleyicinin kazanması. Ama biz de sevdiğimiz gruplara ne kadar maddi destek sağlayabiliyoruz ki???

• craSSa • 25 Temmuz 2007 00:21 • #529650
    Güzel yazmışsın Ktulu, hemfikir olmadığım noktalar olsa da.

Öncelikle popüler olmak ya da olmamak bir grubun tamamen kendi elindedir kişisel fikrimce. Fanların etkisi de yadsınamaz elbette ama asıl etken grubun bizzat kendisidir. Popüler olmaya başladın ve bundan memnun değil misin. Alt kültürün alt kültürü olmak hoşuna mı gidiyor. Ortaokul bebelerinin sırtında adın yazsın istemiyor musun? O zaman soğut kendinden kardeşim, bundan kolayı mı var. Fan kazanmaktan daha kolayı kaybetmektir. Alternatifleşmek yerine sertleş, kirli soundunu, kötü kaydını muhafaza et, değişme. Distorşının elektrik süpürgesinden farksız olsun eskisi gibi. Eskiler seni bağrına basmaya devam edecektir merak etme, istedikleri bu zaten. Ama yok amacın daha geniş kitleye hitap etmekse başka. Örnekler bize gösterdi ki (en iyi örnek şüphesiz Metallica'dır. Bob Rock gibi bir prodüktörle çalışırsan, birincil amacın müzik değil maksimum fan, maksimum albüm satışıdır) bu, alternatifleşmekle, yumuşamakla, daha iyi prodüksiyon ve daha iyi kayıt kalitesiyle olur. Örnekler yine gösterdi ki yeni fanlar kazanan grup, eskilerini kaybeder. Şikayetçi midir hayır. Daha geniş bir kitlesi olmuştur zaten. Örneğin eskiden 5k liseli dinliyorsa, artık 15k ortaokullu dinleyicisi olmuştur. Mayhem bunu yaptı, sadece eskileri de kaybetmemek istedi, kısmen de olsa başarılı oldu. Dani farklı bir yol izledi, tamamen alternatifleşip gotik diyebileceğimiz bir tarza büründü. Eskilerden vazgeçip yenilerle parayı kaldırdı, sütün kaymağına talip oldu ve şimdi en zengin gruplardan biri. Fakat birkaç sene öncesine kadar Cradle'a toz kondurmayan ben ve benim gibiler için artık sadece bir tişört markası. Konuyu dağıttım sanırım ama diyeceğim şu ki popüler olmak ya da olmamak seçimdir. Elinde olmadan popüler olsa bile bundan yakınacak bir grup olduğunu sanmıyorum. Dead şizofrenin tekiydi. Popüler olduk diye kafasına sıkmaz akıl sağlığı yerinde olan adam.
  • SlipknotSlave • 6 Ağustos 2007 19:59 • #530217
    afiyetle götürmüşler özel olarak sordum.