-
Başlık pek açıklayıcı olmadı gibi.
Demek istediğim aslında tam olarak şuydu:
Hani bazı şarkılar vardır;
bi anısı vardır ya da ne bileyim sözlerinden dolayı cesaretinizi toplayıp bir türlü dinleyemezsiniz kendinizi hazır hissetmezsiniz.
İşte o şarkıları sormaya çalıştım.
Mesela benim Pink Floyd'un özellikle dinleyemediğim iki şarkısı var: Hey You ve Comfortably Numb.
Galiba nedeni buhranlı dönemlerimde çok dinlemiş olmam (ya da dinleyip dinleyip buhranlara girmiş olmam.) Şimdi ise tekrar o kötü günlere geri dönmekten korktuğum için dinleyemiyorum. (Gerçi Pink Floyd dinlemek en mutlu anınızda bile 'Aslında bu dünya o kadar da mutlu olunması gereken bir yer değil!' mesajı verip sizi psikolojik açıdan çökertebilir.
Hee tabi duyarlı bir insansanız ya da en azından olmaya çalışıyorsanız. Yoksa We don't need no education diye ortalarda okulu sevmeyen(okuldaki şaçma sapan düzene karşı çıkanlardan bahsetmiyorum) bir çok tip dolaşıyor o ayrı.
-
Bir parçayı ne kadar çok severseniz sevin, belli bir müddet sonra ister istemez sıkacak ve sıradanlaşacaktır. Çok sıkı bi doom parçasının içinize işleyen bir melodisi belli bir dozdan sonra birşeyler hissettirmeyebilir. Çok gaz bir thrash parçasının koparıcı riffi zamanla headbang isteği vermeyebilir. (bazı klasikleri hariç tutabiliriz) Öyle parçalar vardır ki sıkılmaktan korkarsınız. Açıp dinlemeye kıyamazsınız, playlistinize almazsınız. O yüzden sadece özel anlara saklarsınız. Bitmesine birkaç ısırık kalan bir bar çikolata, son birkaç yudum şarap gibidir her dinleyişinizde, tereddütle alırsınız ısırıklarınızı, yudumlarınızı. İşte böyle parçalardır çok sevilip te dinlenmeyen parçalar.
____________"Don't Play" List_______________
Metallica - The Call of Ktulu
Metallica - Fade to Black
Death - Voice of the Soul
Anathema - A Dying Wish
My Dying Bride - The Cry of Mankind
Cradle of Filth - Bathory Aria
.
.
.
-
Bana göre bir de,
Metallica - The Outlaw Torn
Metallica - Bleeding Me
var..
-
ben genelde o tür şarkıları inadına dinlerim.
-
Sarılmandan belli kırıcan mı belimi çok canım acıdı çeksene elini
şarkısını bir türlü tam olarak dinlemedim.Tahammül sınırlarımı zorladığından kendime ya da çevreme zarar vermekten korkuyorum.
-
Sezen aksu-Seni kimler aldı
yaşar kurt-martı
bulutsuzluk özlemi-neden olmasın
murat çekem ve mercury-sen olmazsan.
elvis-love me tender
-
Bir şarkıyı dinlerken çok nadir müziğe kapılırım. Sevdiğim dinleyemediğim yokta dinlerken titrediğim bir şarkı var soğuğu hissettiğim. Adı şimdilik bana kalsın sonra yazarım :)
-
Bi insanla bağdaştırdığınız zaman bi parçayı böyle bi isteksizlik oluyo tabi o parça o kişiyi hatırlatacağından dolayı. Ama artık insanlara takılıp kalma şeklindeki ilişkilerden kurtulduğunuz zaman öyle bişey de kalmıyor. :)
Tavsiye ederim, o zaman ne isterseniz açıp dinleyin. Artık Anathema da dinliyorum Bon Jovi de.
Evet ikisini de dinleyen kız arkadaşlarım vardı :))))
-
pink floyd-coming back to life
-
mor ve ötesi küçük sevgilim--dinlemek de istemiyorum hatırlatmasın bişiler