-
Bu grubu bilen var mı?Hala devam ediyorlar mı?Hangi şarkılarını tavsiye edersiniz?
-
Mother love Bone1989 yılında Seattle de
Vokalde: Andrew Wood
Gitarda: Stone Gossard , Bruce Fairweather
Bass Gitarda: Jeff Ament
Davulda:Greg Gilmore tarafından kurulmuştur.
Andrew Wood Mother love Boneyi kurmadan önce lerde kardeşi Kevin Wood ve Regan Hagar ile Malfunkshun u kurdu. Yanlız Andrew; zamanın büyük kısmını uyuşturucu ve Green River üyeleriyle geçirdiği için grup kısa bi süre sonra dağıldı. Ve 89 da MLB kuruldu.
Mother Love Bonenin soundu daha çok blues ve glam rock ağırlıklıydı.
İlk Ep leri olan Shine 5 şarkıdan oluşmakta. Burdaki Half ass monkey boy ve Capricorn sister mutlaka dinlenmesi gereken şarkılar..
Apple albümü çıkmadan kısa süre önce ise sahnelerin love child ı Andrew Wood ne yazıkki aşırı doz uyuşturucudan öldü.. Bu albümde Stargezer adında çok da güzel bir bunalım şarkısı vardır. Crown of Thorns, Bone China, Holy Roller da albümdeki diğer eserler..
Andrew öldükten sonra Stone ve Jeff Pearl Jam ı kurarlar..
Pearl Jamin Ten albümü çıkmadan önce ise Andrew Wood anısına; Chris Cornell,Stone Gossard,Mike Mccready,Jeff Ament,Matt Cameron Temple Of The Dog u kurdular. Mother love Bonenin man of golden words şarkısının sözlerinden etkilendikleri için bu adı koymuşlardır...
Eddie Vedder ve Chris Cornell in düet yaptığı Hunger Strike, bunun haricinde Call me a dog pushin forward back,reach down albümdeki diğer muhteşem şarkılardan...
1992 de ise Shine ve Apple albümlerindeki şarkılardan toplama bi albüm albüm çıkmıştır.
Mother love Bone gibi bir grubun yeni şarkılarını dinleyememekten yakınırken bi yandan da Wood ölmeseydi belkide hiç Pearl Jam le tanışma fırsatımız olmayacaktı..
Geçen sene Andrew Wood anısına Malfunkshun:The Andrew Wood Story adında yönetmen Scot Barbour bir belgesel film çekti. Ayrıca belgeselde; Chiris Cornell ve Jeff Ament te var..
Alıntıdır.
Ben hiç bilmiyorum ama benim gibi bilmeyenlerin olduguna inanıyorum bu yüzden arkadaşlar araştırmaya uğraşmasınlar diye kısa bir bilgi faydalı olur diye düşündüm...
-
sağ ol...indirdim bikaç şarkılarını capricorn,evet gerçekten çok güzel:)
-
pearl jam yerine bu grup devam etseymiş daha güzel olurmuş ayrıca...pearl jam çok grunge gibi değil,alternatif-rock gibi...
-
Stardog Champion, Stargazer, This is Shangrila ve Crown of Thorns'u dinledim az önce.. Çok tatlı şarkılar:) Sabah sabah iyi geldi valla
-
MLB epey bunalım bir gruptur.Grunge grupları içinde en depresif grup olduklarını söyleyebilirim.Yanlız depresifliklerini müziklerine Aic'in ki kadar sert ve karanlık sözlerle yansıtmıyor.Daha bir içine kapanık,daha bir soft ve tüm grunge grupları gibi samimi ve "junky"ler
Grunge tanımına en uygun grup budur bence.Vokalist A.Wood'un 23 yaşında aşırı dozdan ölmesi ve onun ölümüyle doğan P.Jam ile birlikte varolmuş, en iyi grunge grubudur bence.Yılar önce bunalımlı gençlik dönemlerimde dinlerdim.İlaç gibi gelirdi.Artık hiç dinlemiyorum.