-
Bu ikisinin arasındaki farkı bi türlü cözemedim yardım edebilcek olan varmı acaba?bir de örnek olursa yemeyimde yanında yatıyım :D
-
benim bildiğim ; Solfej Nota yazılımı okunması, şan ise notaların sese dönüşmesidir. tam tersi de olabilir
-
Bende öyle düşünüyodum ama peki diyelimki solfej dersi aldık.Bu nota okumak dısında ne işe yarıyacak ki? Yani ögrenince tabi ki güzel olurda okumaktan baska bi özelligi yokmu bunun?
-
olurmu yahu okumak çok önemli yani kitap okur gibi notları gördüğün anda enstrümanına dökebilmeyi istemezmisin
-
tersı degıl yaw oyle sanırım
-
ıkısını bır alacaan yeenım
-
Valla cok isterim hatta en cok istedigim şeyden biri yani bu ama bunun yanında şanda olsaydı daha güzel olurdu ama neyse artık :D teşekkür ederim yardım için ikinizide
-
evet solfej nota okuma(benim en nefret ettiğim şey).kurstayken hoca bana zorla okuturdu nefret ettirdi sonunda :))
-
solfeji geçen sene konservatuar hazırlık sınıfında öğrendim.şimdi de takır takır okuyorum.günde 1 saatinizi düzenli ayırdığınız zaman 6 aylık birşey.şimdi gördüğümü okuyup çalıyorum.tabi aşmadığı sürece.ama bir parçayı bilerek çalmak çok daha farklı.
-
Solfej bir eserin notalarının sesleri ve süreleriyle okunmasıdır.
Şan ise klasik batı müziğinde şarkı söyleme tekniğidir.
Bir şancının solfej bilmemesi gibi bir ihtimal söz konusu olamaz.
Ama solfej yapan birinin şancı olmak gibi bir zorunluluğu yoktur... :)