Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Müzik mi kitlesini oluşturmalıdır yoksa kitleler mi müziğini yaratmalıdır?

• NeGüZeL_İsTnbL • 12 Ağustos 2007 16:08 • #530423
    Öncelikle müzik bi sanat dalı olarak toplumla olan ilişkisi önemsenmesede aslında içiçe bir konudur. Her ne kadar soyut bi dili olsada tarihsel süreç içinde kazandığı bu anlamın toplumsal ilişkilerinde tarih içindeki gelişimi müziğin gelişimi anlamına gelebilmektedir.

Bence günümüzde daha çok müzik kitlesini oluşturmakta. Kitleler müziğin peşinden gitmekte ve müziğin kültürüne göre yaşamaktalar. Bazı insanlar ise kendi kitlelerini oluşturup kendi kültürlerine göre belli bir müzik tarzını benimseyip onu kendi benliğinin bir unsuru olarak kabul etmektedir.

Peki sizce müzik ve insan kavramlarının aralarındaki bağ ve müziğin bir kitleye olan bağımlılığı mı söz konusudur yoksa kitlelerin müziğin yarattığı yaşayış ve düşünce tarzı mı o kitleyi ya da insan topluluğu kendi özerkine almalıdır.
  • Metalist_Boy • 12 Ağustos 2007 20:40 • #530436
    Bana göre müzigin kitlesini olusturması önemlidir.Eğer kitlelerin müzik oluşturma gibi bi durumu olsa etraf müzik türleriyle dolup taşardı.zaten cok su anda o zaman daha da atardı.zaten bi müzigin belli kitlesi yoksa o müzik bir işe yaramaz "bence"..Ama kitlelerin yarattıgı müzik türü yokmu? elbette ki var zaten bütün türler oyle cıkmıştır muhtemelen...
  • Soulforger • 12 Ağustos 2007 20:53 • #530437
    Müziğin kendi kitlesini oluşturduğu kadar , kitleler de müziği yaratmaktadır... Kitle için tarzını değiştiren , yumuşayan veya alakasız şeyler yapan bir çok "şarkıcı" var etrafımızda...

Ama müziğin kitle yaratması bence çok daha iyi olur... Kitle kaygısı gütmeden , sadece sanat adına yapılan şey , her zaman daha özgür ve daha yaratıcı olabilir... Kendisini kitlenin beğenileriyle sınırlamayan sanatçı her zaman daha özgür ve bana göre çok daha başarılıdır...

O yüzden bence , kitleler müziği etkilememelidir. Müziği etkileyecek tek şey ilham verici olaylar olmalıdır.
  • Mrs_metal • 13 Ağustos 2007 16:49 • #530455
    bence baslangıcta kıtleler vkendı dusuncesıne ve kulturune gore muzıgı var ederler daha sonra zamanla bu benımsenır ve artık muzık kendı kıtlesını var etmeye baslar..
  • şermutah • 17 Ağustos 2007 01:47 • #530535
    sanat mi kitlesini oluşturmalıdır yoksa kitleler mi sanatını yaratmalıdır?

ama ilham verici olayları da kitleler yarattığına göre müzik sonuç olarak kitlelerden etkilenmez mi?

vietnam savaşı sırasında çok güçlü bir savaş karşıtlığı vardı bunun sonucu olarak o dönemde yazılmış pek çok şarkı savaş la ilgilidir.gene vietnam savaşı sırasında hippy ler lsd kullanıyorlardı bunun sonucu olarak o dönemin sanatı(sanatı diyorum çünkü resim vs. de var) renkli karışık ve eğlenceli oldu.daha birçok örnek verilebilir bence ikiside birbirini etkiler
  • FakireBiSadaka • 17 Ağustos 2007 02:03 • #530537

İstenmeden faydaya dönüşen karşılıklı alışveriş desek?
  • sunmoon_13 • 27 Ağustos 2007 12:30 • #530785

ikiside olabilir bence.. ama kitleler müziği oluşturuyor gibi gelir bana.çünkü bi müzik programında çıktığında o müzik türüyle hiç alakası olmayan insnlarda dinliyor bir şarkısını dinleyip hasta oldum diyorlar..