-
Arkdaslar ben evde gamları ögrenmek istiyorumda guitar prodan bakıyorum ama önce hangilerini ögrenmem gerektigini bilmiyorum.Bunu bana anlatabilecek olan biri varmı?
-
majör gam, minör gam. onları mı diyorsun?
-
evet onlardan ilk önce hangisiyle baslamalıyım?
-
arkadaşım şimdi gamlarda arıza alan notalar olur(diyez,bemol) ama en natureli do majör gamıdır arızası yoktur ondna başla derim ben :)
-
Bu iş için en uygun yaklaşım öncelikle klavyeyi çok iyi öğrenmektir. Bu da ancak çalışmakla ve zamanla olur. Her çaldığın parçayı teorik olarak analiz etmeye çalış. Bunu kendi kendine yapabilirsin. Ardından notaların yerlerini benimseyince herhangi bir notanın (ör:E) minör pentatoniği ile işe başlayabilirsin, inanılmaz şekilde çok tercih edilen bir dizidir. Ardından melodik minör, dorian, phrygian, phrygian dominant, mixolydian gibi dizilere yaklaş. Dizilerle ilgili birçok kaynak var, mesela jguitar.com'dan scale calculator bölümüne gir, yararlı olacaktır bu konuda. Müzik yaratmak için teori bilginin olması çok büyük avantaj.. Kolay gelsin..
-
Cok teşekkür ederim 2nizide hemen bakıyorum oraya.Hem yapamadıgım anlamadıgım bişi olursa burdan sorarım tekrar cok teşekkür ederim :)