Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Children of Bodom endüstriyel metal mi yapıyor?

• kleinpanther • 29 Eylül 2007 12:20 • #531588
    Biliyorum kulağa saçma geliyor. Bu forumdaki eski başlıkları da inceledim, genel kanı COB'un death ve power metal yaptığı. Ama bende bu grubun Follow the Reaper albümü var ve bu akbüm bir hayli elektronik. Dediğim gibi kulağa çılgın geliyor ama bu çok elektronik soundlu albüm de beni bu düşünceye itiyor. Children of Bodom'un müziği kıyısından da olsa endüstriyele kaçıyor mu? Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim zira bayadır araştırmama rağmen pek somut bir sonuç alamadım.
  • linde_ • 29 Eylül 2007 14:07 • #531589
    Her grup bir albümde başka tarz ağırlıklı sound deneyebilir. Cob'un yaptığı müzik genel olarak melodik death metaldir. Power metal'in yakınından geçmez. Zaten dediğin albüm 2000 albümü denemişlerdir sadece. Ondan sonra melodik death arşivcilerinin bir numara albümleri " Needled 24/7" , " Are You Dead Yet ?" gibi albümler yapmıştır.
  • Rock_forever • 29 Eylül 2007 18:02 • #531590
    linde_ lafı ağzımdan almışın vallahi :)....evet cob melodik ağırlıklı death yapar....
  • NeGüZeL_İsTnbL • 29 Eylül 2007 22:31 • #531598
    Needled 24/7 albümün ismini taşıyan parça tam bir melodic death klasikleri arasına alıncak parçadır ;)
  • Drive-MAN • 29 Eylül 2007 22:44 • #531599
    degıl yaw
  • delik beyin • 30 Eylül 2007 01:28 • #531614
    edit :P
  • da hui • 30 Eylül 2007 16:37 • #531621
    Valla bu adamların ne yaptığı Garaj forumlarında ezelden beri tartışma konusu zaten. Bence de meolodic death gibin...
  • kleinpanther • 1 Ekim 2007 12:01 • #531630
    Haklısınız. Zaten dedim ya kulağa çılgın geliyor diye. Zaten şu ana kadar daha önce yazılanlardan çok da farklı bir cevap gelmedi. Ama sorum şu, bu adamlara endüstriyel metal demek metal müzik adına işlenmiş bir cinayet mi olur? Ben böyle düşünmekte azıcık bile olsa haklı değil miyim? Ucundan da olsa girmiyor mu endüstriyele yoksa endüstriyel metal ile alakası mı yok bunların?

Elektronikse elektronik iştee, cayır cayır klavye soloları bile var.
  • linde_ • 1 Ekim 2007 13:07 • #531631
    Cinayet değil katliam olur :)
  • Aria GalaCtiCa • 1 Ekim 2007 20:19 • #531638
    Yok kardeşim, inan bana girmiyor. Her synth barındıran grup endüstriyel yapsaydı Tool, Dream Theatre, Emperor, Dark Tranquillity... falan hep endüstriyel yapıyor olurdu.

Yani ı ıh, ucundan bile olsa girmiyor. Gitar rifflerinin arasına serpitirilmiş klavye melodilerinin bolluğu şaşırtmasın seni. Follow the Reaper'da elektronik altyapı yok bir kere. Ayrıca bu tarzın gitar riffleri az nota içeren kesik ritmlerden olusur ki samplelar falan havada kalmasın. Artı Alexi'nin gitar soloları endüstriyel metal için fazla uzun.

Sonuç olarak girmiyor. Sen gel bana güven;)