Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

İşte Bunu Dinliyorum !

• SlipknotSlave • 25 Kasım 2007 05:44 • #532313
    Öncelikle böyle bir başlık açma nedenimi başlığın sağlığı (yanlış anlaşılma sebebiyle silinmemesi) açısından belirtmek gereği duydum, "üsttekinin dinlediği müziği yorumla" başlığından farklı olarak bu başlıkta, GaRaJ.org dinleyicisinin ne dinlediğinin bir nevi istatistiğini zamana göre tutmayı, hangi üyelerin ne tür bir müzik zevkine sahip olduğunu ya da genel olarak site çapında en fazla hangi sanatçıların/şarkıların/albümlerin dinlendiğini merak etmemden/edildiğini düşünmemden, muhabbetimin olduğu bir çok garaj üyelerininde bu konu hakkında görüşlerini almam sonucunda bu başlığı açma gereği duymuş bulunuyorum. Bu tür bir çalışmanın yapıldığı sadece last.fm sitesi var ordada garaj grubu bulunmaktadır ancak "76472" GaRaJ üyesinden sadece "31"i bu grupta yer almaktadır.

Neden GaRaJ Müzik Forumu ? Diğer GaRaJ.org bölümlerinde bu çalışmamın yeterli kitleye hitap etmemesi (örn: koloniler) ya da gerçekleri etkilemesi (örn: anket yapsam ankete yazacağım şıkların etkisinde kalıncağını düşünüyorum) bu gibi sebeplerden dolayısıylada en uygun bölümün GaRaJ.org Müzik Forumu olduğu konusunda bir karara vardım.

Lütfen... Yukarda belirttiğim sebeplerden dolayı bu çalışma destek vermek/katılmak isterseniz hergün değilde 3-5 günde bir/haftada bir/Ayda bir olmak üzere bu başlığa yorum yaparsanız beni mutlu edersiniz. Bu konuda sanıyorum ki bana hak veren arkadaşlar çıkacaktır zira başlığa yazılacak sadece sanatçı adı/şarkı adı/albüm adı olacaktır (öyle umuyorum) ve herangi bir şekilde olumlu ya da olumsuz bu isimler üzerine bir tartışma olmayacaktır.

Güncellenme ve Kalıcılık: Katılmak isterseniz yapmanız gereken sadece "sanatçı adı - şarkı adı" veya "sanatçı adı-şarkı-albüm adı" şeklinde ya da bunlardan istediğinizi/istediklerinizi seçip (parantez içinde) ne nedir belirtip "işte ben bunu dinliyorum !" gibisinden bir tavırla başlığa katkıda buluncağınız o güzel yorumlarınızı bekliyorum/bekliyoruz. Yukarda belirttiğim gibi hergün olması şart değil (anlamsız olur) 3-5 günde bir/haftada bir/ ayda bir olmak üzere tabi ki. Seçim tamamen sizin ve dinlediklerinizin.

Gelecek ve Planlar: Başlığa yazılan her bir yorumu göz önüne alarak GaRaJ.org'da en çok şu tür dinlenmiş ya da buna benzer haftalık listeler oluşturmayı düşünüyorum. Yukarda yazdığım sebeplerdende anlaşılır ki bu çalışmamda ki amacım hangi müziğin popüler olduğunu değil GaRaJ.org üyelerinin müzik zevkini ön plana çıkarmaktır ve buna endeksle ortak müzik zevki olan üyeler arasındaki kaynaşmayı sağlamaktır.

Rica: Bu çalışmamda ilerleyen zamanlarda forum müdürlerininden sanatçı(grup) adı/şarkı adı/albüm adı dışında konuyla ilgisi olmayan bu başlığa yazılan mesajları silmeleri yönünde bir ricam olacaktır.
    (Başlığın amacına ulaşması bakımından)

Tekrardan belirtiyim... Böyle bir çalışma yapmak gereğini duydum/istedim. Eğer böyle bir çalışmada yer almak istemiyorsanız bütün forum sizin. İstediğiniz başlığa istediğinizi yazabileceğinizi biliyorsunuz ama amacınız tartışma çıkartmak ise her ne konuda olursa olsun lütfen bu başlıkta bunu yapmayın...

Son Olarak: Çalışma hakkında öneri ve görüşlerinizi başlığa yazarak değil bana Garmes yoluyla mesaj atarak bildirebilirsiniz, beklerim...
    İyi yorumlar...

Not: Biraz uzun bir açıklama yazdığımdan yarısında hata verdi ve alttaki başlık açılmış farketmedim esas başlık budur burdan devam edelim...
  • Calgon • 25 Kasım 2007 17:46 • #532318
    Jeff Buckley-So Real

Çok güzel bir jeff şaheseri. Sesine bitiyorum bu parçada...
  • Mad_Slayer • 25 Kasım 2007 21:58 • #532319
    bir öneri

düşünceni gayet iyi anlayabiliyorum ancak "işte bunu dinliyorum" gibi bi kampanyadan ziyade garaj'ın aynı last.fm de olduğu gibi winamp, media player pluginleri çıkarması daha doğru bence, bunun böyle doğru olduğunu düşünüyorum çünkü garaja giren günde 500-1000 vs kişiden 50-60 tanesi ancak foruma uğruyor. Artı last fm benzeri bir oluşumla sitede paylaşım artabilir, insanlar daha fazla farklı grup keşfedebilir, farklı zevkte farklı tatda birçok kullanıcı siteye üye olabilir, sonuçta last.fm yabancı kaynaklı bir oluşum, biz niye kendimizinkini yapmıyoruz?? garaj.org belkide türkiyenin en büyük müzik sitesi, bu gibi bir görevde garaja düşüyor kanımca. saygılar sevgiler.
  • tolqing • 4 Aralık 2007 22:21 • #532365
    jeff buckley dinleyenlere bayılıyorum herkes dinlemeli...hehhehe mutlu olsum ...ben de bugun tori amos cornflake girl dinliyorum(live)..aslında son 2 aydır listemdeki favori şarkımoldu.
  • tirbuşon • 7 Aralık 2007 20:07 • #532380
    pentagram-sonsuz ..
    bu şarkı her çaldıında gözlerim dolu dolu oluyor bilinmez niyeee??:D xD
  • linde_ • 8 Aralık 2007 16:16 • #532388
    "İşte bunu seviyorum"
  • clown_x • 11 Aralık 2007 22:20 • #532397
    şu an mı ? anathema one last goddbyeı dinliyorum
  • ordabiyerde • 12 Aralık 2007 02:24 • #532401
    bi big mac menu alayım ben :D