Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

belirli yaşlarda belirli müzikler dinlenir

• da hui • 1 Aralık 2007 20:34 • #532354
    Ben de 5 yaşındayken Burak Kut dinlerdim mesela, şimdi benim üniversitemde, sınıfımdan bir sürü insan da dinliyor bu adamı. Ben senfonik metal desem onlar "hö?" diyor. Tabi sanmayın ki metal dinleyen, Pink Floyd dinleyen yoktur okulumda ama tabi üniversite dediğim Bahçeşehir Üniversitesi olunca hal böyle, kantinde bangır bangır NR1 açık. BÜ gerçekleri bazen feci oluyor =)
  • sunmoon_13 • 2 Aralık 2007 17:59 • #532355
    gerçektende 12'de başlar nedense :D
  • reflection88 • 2 Aralık 2007 19:51 • #532356
    bi yakalasam :D
  • delik beyin • 3 Aralık 2007 03:34 • #532358
    ergenliğe giriyosun, yetişkin oluyosun ablası :)
  • cdplayer • 16 Şubat 2008 15:54 • #532957
    Bu mevzunun yaşla alakası yok bence.sadece geçen zamanla ilgili bir durum(drum) misal;zamanında her gün cradle of filth dinneyen biri zamanla -istese de istemese de- sıyrılıyor dinlediği müzikten,gruptan ya da şarkıcıdan.başka yönlere akmak istiyor bünye.o ana kadar hiç dinlemediği edith piaftan,tom waitsten zevk almaya başlıyor.
    biraz daha yazarsam yazının sonunu toparlayamayacağım.şimdilik bu kadar.
  • best of beso • 21 Şubat 2008 21:26 • #533021
    eğer 40-50 yaşlarında adamlar çatır çatır sert ve kaliteli müzik yapabiliyorsa bu yaşlardaki insanların da konserlerde bulunmaları normal karşılanmalıdır ki eğer böyle olmuyorsa bir sorun vardır.. sanırım bu konudan biraz uzak oldu herneyse; bence her yaşta her insan her tarzı dinleyebilir
  • Ktulu • 22 Şubat 2008 01:50 • #533022
    Ben 12 yaşında Pink Floyd dinleyen görmedim mesela

Biraz eski bi alıntı oldu ama kusuruma bakmazsın artık. 12 yaşında "ben şu müziği dinliyordum" demek zaten mantıksız, çünkü kişi genellikle o yaşlarda müzik dinlemez, ona o müzik dinlettirilir, veya en basitinden kulak aşinalığı vardır. İnsan lise çağlarından itibaren seçici olmaya başlar. 14-15ten 17-18lere kadar. O dönemden sonra zaten ne istediğini bilen bir bünye oluşur normal şartlar altında. Tabii insanın ileride hoşlandığını düşündüğü müzik türünü genç yaşlarda ailesinin veya yakın çevresinin dinlemesi onun için büyük bir şanstır başka birşey değildir. Yani 12 yaşında birinin ileride seveceği bir müzik türünü genç yaşta duyması onun seçimi olmadığından "ben 10 yaşımda bilmemkimi dinliyodum" demesi yanlıştır. Çünkü dediğim gibi o müziği aslında dinlemiyordur, o müzik ona dinlettiriliyordur. Eğer insanların kendileri için verdikleri kararların her yaşta aynı doğrulukta olduğu düşünülseydi "yetişkinlik" kelimesinin bir anlamı olmazdı. Eğer bir insan 17-18inden sonra hala sadece çevresinin etkisiyle müzik dinlemeye devam ediyorsa o kişi için müzik hayatının pek de önemli bir parçası değildir zaten. Bu konuda zevkini düşünmeye bile zaman harcamadığına göre..

Tabii ileride klasik müzik seveceği olan bir insan aileden klasik müzikle beslenirse ne mutlu o kişiye.

hm, herkesin beğeneceği müzik tarzı ayrı mıdır derseniz, evet bence ayrıdır. Bir insan rap müzikten hoşlanacaksa eğer hiç bir güç ona rock müziği sevdiremez o seçim yaşlarında ve sonrasında. Yahut fikrini değişirecek kadar sevdiremez diyelim. O da ayrı bir tartışma konusu...

_______________________________________________________________________________________
    Ktulu'nun şu anda dinlediği parça:
    Killswitch Engage - Take This Oath ne var :P
  • Mephistopholes • 22 Şubat 2008 16:21 • #533028
    Ben de bunu anlayamamışımdır...Gene de insanların geneli gençlik çağlarında fazla yönelmezler mi?Ama gruplarda koca koca insanlar... :S
  • thedarkman • 23 Şubat 2008 01:02 • #533032
    yaş 13 pop
    yaş 14 biraz rnb
    yaş 15 nu metal
    yaş 16,17................. metal
    dinledim:D
  • best of beso • 23 Şubat 2008 13:08 • #533035
    eğer müzik zevki yaş ilerledikçe gelişen bir şey olsaydı bütün yaşını başını almış insanların kaliteli müzik dinlemesi gerekmez miydi? böyle midir? bence değildir..