Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Gitar Konservatuvar ı hakkında yardım

• dedefay • 13 Şubat 2008 13:50 • #532937
    Öncelikle selamlar,

17 yaşında lise 2 öğrencisyim. 2.5 aydır klasik gitar çalyorum (birazcık arpej , birazcık bare becerebiliyorum) yakında akusutik gitara geçmeyi düşünyorum( akor ve ritimle çalıyorum , klasik parçaları değil) Üniversitede Konservatuvar bölümü okumak istiyorum ( ankara ) nota bilgim yok.

Hacettepe üniversitesine konservatuvar bölümü ile ilgili bilgi almak için attığım maile şöyle yanıt geldi
    "
    sınava gireceğiniz yıl öss ea1,söz 1, say 1 puan türlerinden herhangi birinden 185 puan almanız gerekmektedir. Lavingac 2 c sevyesinde solfej dikte teori okuyabilmeli (sol ve fa anahtarları) zorunlu gitar eserlerini çalabilmeli,siniz.
    "

Bildiğim kadarı ile akor , arpej , ritim ile çalmak akustik gitar metodu.Konservatuvarlar da akustik gitar bölümü var mıdır? Bana gelen mailden hiçbirşey anlamadım :) Bilgisizliğimi aşşağılamadan yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
  • sadecemüzik • 14 Şubat 2008 17:56 • #532938
    Öncelikle öss'ye girip 1. ya da 2. bölümden en az birisinden barajı geçmen lazım. Sonra konservatuvarın yetenek sınavına gireceksin. Parça çalmanın yanında istenenler okula göre değişkenlik gösterebiliyor. Mesela konservatuvarlardan birinin sınav kriterinde dikte yapmak varken bir başka okulda bu olmayabiliyor. O yüzden ilk önce girmek istediğin okul ya da okulları araştırıp özel yetenek sınavlarıyla ilgili bilgili edin, ona göre hazırlan. Enstrüman bölümü olduğu için nota bilgisi isteyeceklerini tahmin ediyorum ama yine de emin değilim. Bunun yanında nota bilgisi ve parça çalmak için özel derse ihtiyacın vari geç kalma. Akustik gitar bölümü var mı diye sormuşsun. Olduğunu sanmıyorum ama klasik gitar öğrendiğin zaman akustik gitarı da rahatlıkla çalarsın. Çünkü klasik gitar parçalarında da akor ve ritm kullanılıyor.

Kolay gelsin
  • l-i-m • 14 Şubat 2008 18:12 • #532939
    Hocam öncelikle 2.bölüm değil 1. bölüm ile gireceğin bilgisi doğru ama 185 barajını geçmen sana sadece sınava girme hakkı tanır ve ne kadar yüksek puan alırsan o kadar avantajlı olursun.Mesela sen bir parçayı kusursuz çalarsın da rakibin senden daha kötü çalar ama puanı yüksek olduğu için senin önüne geçer o yüzden 1. bölümden EA , Sayısal veya Sözel türlerinden bir tanesinden yüksek puan almaya bak ki zaten genelde en yüksek Sözel gelir . sadecemüzik'in dediği gibi klasik gitar bölümünü okursun ve klasiği çalan akustiği de çalar . Kolay gelsin

DN : ÖSS en önemli etkendir unutma , ders çalış ! :)
  • Ktulu • 14 Şubat 2008 22:44 • #532942
    Aslında yazılıcak çok şey var ama heves kırmak istemiyorum pek.

ÖSS bildiğim kadarıyla çok etkilemiyo yetenek sınavındaki puanını. %30 gibi bişeydi sallamak gibi olmasın.

Sen en iyisi şu linke bak. Sayfa sayfa tartışmışlar. İlk sayfayı okuduktan sonra bitti sanma, epey gidiyo.

http://www.gitarrepertuari.com/topic.asp?TOPIC_ID=6096&FORUM_ID=13&CAT_ID=1&Topic_Title=Konservatuarlar%FDn+Yetenek+S%FDnavlar%FD&Forum_Title=Klasik+Gitar
  • sadecemüzik • 17 Şubat 2008 22:14 • #532974
    Eğer girmek istediği okul güzel sanatlarda müzik öğretmenliği falan olsaydı, dediğin gibi öss puanı çok etkilerdi. Ama konservatuvarlarda öss puanının çok az bir etkisi var, barajı geçtiysen gerisine pek bakmıyorlar. Onlar için asıl önemli olan yetenek sınavı. Yani yetenekli birini öss puanı düşük diye asla harcamazlar, öncelik onundur. ;)
  • l-i-m • 18 Şubat 2008 14:28 • #532986
    Konservatuvarlarda bilmiyordum öss puanının çok fazla etkili olmadığını ama ben Çukurova'da spor yöneticiliği için girdim yetenek sınavına e doğal olarak yetenekli sporcular arıyorlar ama mesela adam 260 ham puan almış ve yeteneği 70 üzerinden 30 aldı 9. oldu ,, arkadaşım 225 aldı yetenekten de 70 üzerinden 65 aldı ve 13. oldu ,, konservaruvarlarda öyle değilse sorun yok demektir...

bu aradan ben de 7. olmuştum :P:P:P
    o gıcık kadın bana uyuz olmasaydı 1. bile olurdum da neyse :D
  • sadecemüzik • 18 Şubat 2008 20:50 • #532989
    Torpil çok farklı bir şey. Spor akademilerinde ve güzel sanatların müzik öğretmenliği vs. bölümlerinde dediğin gibi öss puanının yüksek olması önemli. Ama konservatuvarlarda hiçbir önemi yok. Barajı geçmiş olman yeter.