Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

gitaristlere özel dergi hakkında

• kare-te • 26 Şubat 2008 23:11 • #533112
    bu tür bir dergi grubu bölebilir ayrımcılık yapmayın ayrıca sizin yayıncılıktan haberiniz varmı bilgi sahibimisiniz merak ettim. masraf az oluyosa bende kendime her ay bi dergi çıkartabilirim.
  • simulacrum • 26 Şubat 2008 23:39 • #533113
    Yayıncılık konusunda yardımcı olabilirim. Ve bu da yine o derginin çıkmayacağı anlamına gelir.
    Dergi çıkarmak kolay iş değil gerçekten. Masraf pek mühim değil, on kişilik bir ekiple cebinden karşılayabiliyorsun belli bir adete kadar, kültür bakanlığından bandrol, isbn numarası, savcılık işlemleri zart zurt da kolay işler. Ama dağıtımcılık denen bir nane var, reklamın yoksa paran da yoktur ve bir dağıtımcıyla anlaşamayacağın için elden dağıtmak durumundasın ve böylece her yere ulaşamıyorsun. Bazı kitabevleri de sadece belli yayıncılık gruplarının dergilerini satıyorlar, yani öyle her yere de bırakamıyorsun. İlk üç sayıdan para kazanmayı unutun. İlk iki sayı büyük miktarda cepten gider, üçüncü sayıyla durumu fitlersiniz, sonrasında da milim milim kazanırsınız. Tabii bu derginin yapacağı patlamaya bağlı. İşte burada içerik ve tasarım olayı giriyor devreye. Bir dergiyi doldurmak zordur. Abuk subuk her şeyi koyup bir çorba da çıkarabilirsin, seçici davranıp üç sayfalık bir broşür de. Tamamen ekibe bağlı. Yazarlara ve editöryal kadroya.

İşleyişten haberiniz var mı, bilmiyorum. Telif dalgası çok önemlidir. Öyle her güzel fotoğrafı kullanamazsınız. Çat diye davayı açarlar, Türkiye'de rock kültürünü hapiste konuşmaya devam edersiniz. Kaynaklardan yapılan alıntıların belli bir sınırı vardır, tutup üç sayfa alıntı yaparsanız yine avluda volta atarsınız. İşin ehli olmayan kimselere, örneğin istiklal'den çevirdiğiniz alelade bir gitariste pedal üzerine makale yazdırırsanız okurlar o dergiyle kıçlarını temizleyeceklerdir. Türkiye'de rock müziğin Çilekeş gibi, Emre Aydın gibi adamlara kalmasından şikayetçiyseniz ve bir düzine söverseniz yine tuvallette okunan güzide dergiler arasına girersiniz. Megadeth'le Teoman'ı kıyaslamak gibi poser kasıntılara girerseniz derginiz bira sarmaya yarar. Vs vs.
  • kare-te • 26 Şubat 2008 23:48 • #533114
    iyide sen yine neden benim altıma yazdın geçen ki anane de benim değil... bu sorunlar benide ilgilendirmiyor.

Türkiye de gitaristler ne zaman bir dergi almış ki ? Hele Ankaranın elemanları otobüse para vermiyolar yürüyerek 7 kilometre gidiyolar.
    Hani rakçı adam yemez içmez konsere 200 milyon verirde dergi gibi bir şeyi neden okusun ki alırsa resimlere bakar.
  • simulacrum • 26 Şubat 2008 23:58 • #533115
    Yayıncılıktan bahsettin diye karışayım dedim. Yahu nereye yazsam kovuyorsun sen de be.

"Guitarist" dergisi vardır ecnebi memleketlerde. Bizde de satılıyor sanırım büyük kitabevlerinde. "The Guitar Player's Bible" diye de sloganları var. İngilizcesi olanlar muhakkak ondan yararlanıyorlardır. Dili olmayanları da tatmin edecek bir şeyler lazım gerçekten piyasada ama "gitar dergisi" diyorsanız, ki bu tamamen teknik bir alandır, olay çok zor. Tamamen profesyonel olmak gerekir. Ve hiçbir profesyonel de Garaj'da "ne düşünüyorsunuz?" diye sormaz.

Yine de beğendim fikri. Çaba da olursa çok güzel. Hiçbir şey çıkmasa da çok güzel.
  • beklicem321 • 27 Şubat 2008 10:27 • #533116
    Aşklarının içine etmeyeydin hoş olurdu (gerçi sen de hoşluk ne gezer, boşluk desen gani).
    Siz bu adama bakmayın. Elinizden geleni yapın, yapıştırın.. Şevkiniz kırılmasın..

Bu tipler almasa da olur derginizi. Daha bi hayırlı olur hatta :)