-
16 Mart 98 doğumlu olan bu minik mi minik, yetenekli mi yetenekli tatlı kemancımız, şu an Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Hazırlık ilköğretim Okulu'nda 4. sınıf öğrencisi... 6.5 yaşında hocası Muhammedjan Turdiyev ile kemanla tanışan bu minik kız, 5 tane üniversitede senfoni ile çalmış.. Tabii solist olarak. Aynı zamanda "Türkiye'nin orkestra ile çalan en küçük solisti" unvanını da elinde bulunduruyor. İtalya'da ise özel jüri ödülü almış...
Fakat ne yazık ki bir çoğumuz kızın ismini bile yeni duyuyoruz.. Ben de 3 gün öncesine kadar bilmiyordum. Perşembe günü Anadolu Üniversitesi'nde Sanat derneğimizin düzenlediği senfoni konserinin davetiyesi elime geçince, pek bir sevindirik olup salonun yolunu tutmuştum... Davetiyede "Keman Sanatçısı Berfin Aksu" diye geçiyordu... Ben 25-30 yaşlarında genç bir hanım bekler iken karşıma pembeli beyazlı bir elbise giymiş, minicik bir kız çocuğu çıkmasın mı? Hayda... Hepimiz şaşırmıştık tabii... Kemanının akordunu yapar iken yüzündeki o mütevazi gülümseme ile herkesi baştan büyülemişti zaten... Çalmaya başladığında ise insanlar ondan gözünü dahi alamıyordu... Minicik elleriyle o minicik kemanını o kadar güzel konuşturuyordu ki... :) Bütün salon hayran kalmıştı ona. Sahneden çıkmadan önce ise eline verilen çiçekleri taşımayacak kadar küçüktü kolları! Hepimiz çok büyük bir zevk almıştık konserden... Her neyse, eğer hala aranızda bu "minik Suna Kan"ı dinlemeyen varsa, kesinlikle bir şekilde dinlemesini öneririm.. Büyüleneceğinize eminim... :)
-
vay be o yaşta böyle çalmak akıl işi değil :)) utandım kendimden yakacağım şimdi kemanımı :))
-
yakma bana ver
benim kabiliyetim vardır kesin :P
-
veremem ama satarım:)
-
yuh :F
vazgeçtim bende yoktur o kabiliyet zaten :P
-
bencede yoktur boşver sen :F
-
Paylaşım için teşekkürler , orada olmak isterdim...
minik Suna Kan :)
-
Benim yeteneğim vardır. Bana sat
Hem WoW'da Warlock yaratığım var adı da sunmoon. Yabancıya gitmemiş olur.
-
Keman çalan sempatik gnomelar eşliğinde fazladan healing bonus ile doğayla etkileşim kurmuş olan küçük kız ve derlemeleri.
-
ama 13 ü eksik.olmaz. :)