Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

HAGGARD Yeni Melek 26 Nisan 2008

• 2_ • 12 Mart 2008 18:29 • #533343
    HAGGARD
    Yeni Melek 26 Nisan 2008

Dünyanın en kalabalık ve kapsamlı senfonik rock/metal grubu Haggard 1991 yılında Almanyada kuruldu. 16 kişilik bir kadroyla çıkarttıkları ve kendilerini dünyaya tanıttıkları 1997 tarihli ilk albümleri And Thou Shalt Trust... The Seer, içerisinde yer alan klasik ve senfonik öğeler ile hemen dikkatleri çekip, önemli müzik dergilerinden tam not aldı. Üç yıllık bir aradan sonra tam 21 kişilik bir kadroya sahip ikinci albüm Awaking the Centruies yayınlandı. Bu albüm ile birlikte Haggard, yaptığı müzik içerisinde klasik müziği bir etkilenim olarak kullanan değil, rock / metal müzik ile tam olarak birleştiren ilk grup oldu. İngilizce, Almanca ve Latinceyi beraber kullandıkları şarkı sözlerinde Ortaçağ Avrupası;nı, önemli filozofları ve düşünce akımlarını o dönemin halkının sözcükleriyle tiyatral bir öyküleyişle anlattılar. Almanya, Belçika ve Hollanda;da konserlerin beklenen grubu oldular. 2001 yılında çıktıkları ve çok başarılı geçen Amerika turnesi kapsamında verdikleri kapalı gişe Meksika konseri grubun plak firması tarafından yayınlandı. Awaking the Gods adını taşıyan bu DVD grubun sahnedeki performansının da bir kanıtı oldu.

Kısa ve konserlerle geçen bir aradan sonra grubun beklenen üçüncü stüdyo albümü 2004 yılında raflardaki yerini aldı. Eppur Si Muove (İta.: Dünya Gezegeni) adını taşıyan bu albüm rock/metal basınında övgüyle karşılandı. 16. yüzyılda yaşamış ünlü filozof ve matematikçi Galileo’nun Roma Katolik Kilisesine karşı verdiği inanç ve bilim savaşını ve bu yoldaki kararlılığını albümün sözlerine taşıyan Haggard, müzikleri yanısıra sözlerindeki edebi ve tarihi niteliği ile de kendine özgü yerini ispatladı. Verdikleri başarılı konserler ve Eppur Si Muove albümü grubun hayran kitlesini oldukça genişletti.

Klasik ve rock / metal müzik severlerin, deneysel ve kaliteli türlerden hoşlananların, fantastik edebiyat ve tarih okurlarının başucu gruplarından olan Haggard, 18 Nisan 2008 tarihinde İstanbul Yeni Melek Gösteri Merkezinde Türkiyedeki müzikseverlere 18 kişilik dev kadrosuyla özel bir konser sunacak.

bknz :http://www.biletix.com/yakinda.htm?id=24
  • Metalist_Boy • 12 Mart 2008 20:01 • #533346
    Yaş sınırı yoksa kesin gidicem..
  • Metalist_Boy • 12 Mart 2008 20:07 • #533349
    Aslında en azından muhabbetinin gecmesi iyi olmuş.Hiç aklıma gelmezdi benim Haggardın bidaa gelecegi ve genelde biletixte takılmam o yüzden bu haber olmasaydı belki kacıracaktım bence iyi olmuş.O değilde 26 nisan yazıyo ama yazının altında 18 nisan yazıyo :S
  • metalikmanyak • 12 Mart 2008 23:21 • #533351
    Eskişehir?

Gelirlerse bu sefer ayarlayacağım sahte kimlikle dinleyeceğim onları! (6)
    Bir de o kart sesli Susanne olmasa...
    Gaby'yi istiyoruz!
  • linde_ • 13 Mart 2008 16:15 • #533361
    Vay anasını hangi birine gidicem acaba. Kura çekerim artık. Kura kapsamına Judas'ı ve Testament'i sokmam :)
  • beklicem321 • 14 Mart 2008 00:44 • #533379
    Dizelerin eşsiz olduğu kesin ama seninkilerin de aşağı kalır yanı yok hani :P

Belkı tarizli yonunu kastedıyorum belkıde gerceklerı soyluyorum sen kendıne pay cıkar cıkarabılırsen :)))
    :P
  • leviathen 999 • 15 Mart 2008 09:24 • #533391
    fena laf sokuyosun hoşuma gitti zeki birine benziyosun :) off keşke ben de gidebilsem hiçbi konsere gidemicem ben yine :(
  • Mephistopholes • 15 Mart 2008 13:15 • #533400
    Gene mi bir kader ortaklığımız..Ben de gidemeyeceğim ya :'(
  • leviathen 999 • 16 Mart 2008 18:20 • #533426
    biz de konser günü grubun müziklerini açalm bi vodka bi sigara içelm :( üzülelim
  • Mephistopholes • 18 Mart 2008 16:05 • #533451
    Yok.Sigaran sen de kalsın.Kullanmam :D
    Bence sen de kullanma ki bizim yaşımız tutana kadar sağlığından olma :)