-
Turkiye`de pek cok `muzik` adina festival gerceklestirilir.universitelerin bahar senlikleri ,Rock`n Coke ,Barisa Rock ,Dikili Festivali ,Akbank Caz gunleri ,Efes Blues festivali vs.vs.
Bunlarin isimleri ile nitelikleri birbirine uygun mudur?Katilimci gruplar ,bu festivallere ne kadar `cuk` oturur?
Elestiri ve onerileriniz nelerdir?Gidenlerin izlenimleri ,gideceklerin beklentileri nelerdir?
Yoksa O kadar ahlaklıyım ki, bir ideolojim bile yok fakat sosyal bilimlerden hiç anlamam mi?
Buyrun.
-
bir çok grup yeni albümleri çıktıgı zamanlarda tercih ediyorlar festivalleri.. Rock festivallerinde rap gruplarını da görüyoruz bu yüzden pek te uygun değiller amaçlarına...sadece festival olması için yapılarları da var üniversitelerin hepsinin yaptıgı festivaller iyi değil bu yüzden... bircok festivalde gördügüm sudur ki eglenmek istiyorsanız yeşil alana uzanın ve keyfinize bakın...
-
Cuk oturup oturmaz bilmemde paranın konuştuğunu bilirim.
Grupların da izleyicininde pek taktığını sanmıyorum birbirilerini istisnlar vardır elbette. Çoğunluğa bakacak olursak. Müzik Festivalletin'den çok sadece festival havası esiyor. Millet oynuyor zıplıyor, üstünü çıkarıyor, çadırında bilmem ne yapıyor, etrafa bakıyor, yere yatıyor. Çoğu sahnede kim çalıyor onu dahi bilmiyor. Sadece gösteriş, eğlence o kadar. Müzik adına yapılan emekler boşa. Katılan grup parasına bakıyor öteki eğlencesine.
Yani çoğu festivalin böyle olduğunu müzik adına pek bir şey olmadığını düşünüyorum Umarım Üni-Rock festivalinde böyle şeyler olmaz ve müziğe doyarız.
-
Akbank ve İKSV'nin düzenlediği caz festivalleri her zaman güzel olmuştur ve genelde gelen sanatçılar/gruplar 'cuk' oturur.=) Akbank Caz Festivali daha caz çizgisinde oluyor. İKSV daha değişik 'etkileşimli' türlere de yer veriyor ama çok alakasız olmuyor tabi bunlar. (bad plus gibi gruplardan bahsediyorum).
d.n. : akbank caz festivalinde türk sanatçıların konserleri ucuz oluyor, öneririm. tabii kerem görsev'i bunun dışında tutuyorum.. =)
-
Bazı festivaller vardır ki müziğe hiç doymadığın kadar doyarsın.. mesela blues festivalleri yapılıyor efes pilsen katkılarıyla veya arkadaşın bahsettiği gibi jaz festivalleri ama rock'n coke gibi oturmuş geleneksel ve uzun süreli festivaller artık müziğe doyurma değil cepleri doldurma amacı güdüyor...
bkz : rock'n coke festivalinde Ceza
bkz : rock'n coke festivalinde 50 Cent
Oysaki bu para kazanma olayı, eğlence dışındaki şeylerde gerçekleştirilmeye çalışılsa her şey çok daha güzel ve keyifli olacaktır diye düşünüyorum...
-
yakında cohen'i getiriyorlarmış =))
-
Türkiyede rock adına yapılan bir festival yoktur.Onların hepsi insanların cebindeki üç beş kuruşu cebe indirmek için düzenlenen panayırlardır.(Eskiden panayırlarda aç aç varmış şimdi işi ilerletmiş bunlar daha başka şeyler var:D.) Bence uzak durulması gereken yerler.