Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yurt dışında konservatuvar eğitimi almak

• hellbros • 5 Mayıs 2008 16:54 • #533914
    Selamlar.Yurt dışında konservatuvar eğitimi alan arkadaşlar ,eğer aramızda varlarsa bu konuda yardımcı olabilirlermi?
    Burdan barajı geçip sanırım okumak istediğin üniversiteye başvurup yetenek sınavına giriyorsun.Nedir bu yetenek sınavı?Ülkemizde kullanılan yetenek sınavıyla aynı sınavmı?

Teşekkürler
  • kare-te • 5 Mayıs 2008 17:04 • #533915
    http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/YurtDisiOzelOgrAciklamasi/YurtdisiOzelOgrenciAcik2002.html
  • hellbros • 5 Mayıs 2008 20:55 • #533920
    Teşekkür ederim.Bu yök'te tam açıklamıyor ki olayı ya.Önce öss ye girilip,sonra gidip özel yetenek sınavına mı girilcek?Bu konularda hiç açıklama yapmamışlar.Azerbaycan'da konservatuvar okuyan biri çıksa da anlatsa takır takır.
  • kare-te • 5 Mayıs 2008 23:29 • #533923
    Azerbaycanda gireceksen Türkiye'de sınava girmiş olman gerekli Bakü müzik akedemisi senelik 1000 dolara hazırlıklı istiyorsan 500 dolar ek ücret alarak okutuyor ama bu tip reel işleri telefonla araştırmanı tavsiye ederim googlede bakü müzik akedemisi diye araştırırsan bulursun numaralarını.
    Eğer Türki cumhuriyetlerde okuacaksan Kafkas Üniversitesine telefonla ulaşıp bilgi alabilirsin.
  • hellbros • 6 Mayıs 2008 10:35 • #533924
    Teşekkür ederim arkadaşım.Peki özel yetenek sınavlarıyla ilgili bir bilgin varmı?Türkiye'de genellikle torpil öne çıkıyor,orda sistem nasıl?
  • kare-te • 7 Mayıs 2008 10:37 • #533943
    hiç bilmiyorum =)
  • violoncellist • 10 Mayıs 2008 13:20 • #533972
    yurt dışındaki sınavlarda da illaki torpil var, ama burdaki kadar bariz ve de kalleşçe değil, merak etme. eğer sen iyiysen iyisindir, torpil yapılacak olan kişiden yetenekliysen sen alınırsın. ama mesela senle aşağı yukarı aynı seviyede bir 'torpilli' de seninle bu sınava girdiyse, önceliği malesef ona verirler. bu tabi hep böyle değil ama ben sana bariz bir genellemeden bahsediyorum sanat dünyasındaki. başarılar, kolay gelsin