-
Böyle de bir tarz var ama net bir ayrımını bilenler varmı ?
Ülkemiz de ve dünya da bu tarzın temsilcileri kimlerdir ?
Nedir bu chilout
-
Chill out nedir ne değildir ?
Chill out'un tam olarak kesin bir çizgisi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü müzik insanın üzerinde bıraktığı etkiye göre isimlendirilmiş... Chill out işte :) Yani her şey chill out olabilir bence... :) Haa.. Air diye bir grup var.. Onlar kesin Chill Out mesela. Bence Jay Jay Johanson da biraz yakın. Garip bişey bu Chill out.
-
Bize chilout diye birşey öğretmediler çook bilinçsiz hissettim kendimi :)
İnternetten yaptığım bir kaç günlük araştırma açıkcası net bir çizgi belirtmedi bende dinleyen eden ya da hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarım vardır diye sordum.
Hakikaten ne menem birşeydir bu chillout ?
-
ambient ile trip hop arası bir müzik türüymüş, elektronik müziğimsi bişeymiş DJ'lisinden.
birde mtv türkiye gelmeden önceki mtv de böyle bi program vardı sanırsam hala var mı bilmiyorum.
-
Araya araya bulduğum bir kaç uzun mixaj şarkılardan edindiğim izleniminim net yorumu : Elektronik müziğin yatak müziği versiyonu. Hani vardır ya bilirsiniz Nuri ALÇO filmlerinde Nuri babanın Banu'ya dalmasına bir dakika kala bir müziği vardır. Hah işte o tür :)
Bu arada bir de founge diye bir tür için aramaya giriştim o da tam evlere şenlik. İçinde bu tanıma sound garden'dan tutunda Madonna'ya kadar her türü dahil etmişler.
-
Sinekikili Seni gözüm bir yerden ısırıyor (:
Reklam: Garaj Beni Değiştir Kolonisi
-
Bu mudur yani anladığın :D ?
Acil Jay Jay johanson dinle
-
Olsa da dinlesek abi ben nerden bileyim jay jay :)
Msn den atarsın bana az sonra titretirim seni .)
Bu arada hakikaten anladığım ile bakiyim :)
Sayın kyakuz döneceğim ben size .)
-
bana rahmetliyi hatırlatıyorsun o da dönerdi (:
reklam: garaj beni değiştir kolonisi (:
-
dakikada 80/100 vuruşun altında her şarkı chill out olabilir bence.=)
severek dinlediğim temsilcilerini de şöyle yazayım da tam olsun;
Frost (süperdir, harikadır), Röyksopp, Zero 7, Smoke City, Hooverphonic, Portishead, Planet Funk, Primal Scream (sadece chill out yapmıyorlar sanırım ama higer than the sun güzel), Morcheeba, Lamb.
umarım yardımcı olur.