-
bilindiği üzere günümüzde birçok grup yaptıkları iyi veya kötü parçalarla internet üzerinden kendilerini tanıtıp daha sonra da bu parçalarla geçiçi bi yükselme yaşıyorlar. iyi olan gruplar tabi ki de kalıyor ama yaptıklarından daha iyi bir çalışma yapamayan gruplar hızlı bir düşüşe geçiyor. peki bu parçaları bu kadar çok kişiye sadece internet üzerinden ulaştırmanın sırrı ne
[email protected]
-
internet uzerinden 20 kişiye ulaştır parça beğenilecek kadar güzel olsun zaten tüm türkiyenin eline geçiyor ama sen kötü bir parçada yapsan bunu istediğin kadar kişiye ulaştır iki gün sonra silinir.
mail adresinin anlamını anlamış değilim şifresinide verseydin keşke
-
şifresini napıcaksın :) dikkat çekicek ne var anlayamadım :)
-
Şarkıyı internet üzerinden ulaştırmak değil önemli olan güzel şarkı yapmak.
Ancak şöyle bir tezat ta var ki; Serdar ortaç bu ülkede en çok satan tekerlemeciler arasında yer alıyor....
-
bu bahsettiğin serdar ortaç olayı çok derin farklı bir olay aslında uzun uzun tartışılması gerekir.
bunu bazıları şu şekilde ifade eder; cumhuriyet yönetimindeki oylama sistemi kötüdür çünki 100 kişi düşünelim 80 salak 20 akıllı 80 salağın dediği olur. bu yüzden kötüdür der.
ama buradaki olay buna benzediği halde farklıdır Serdar Ortaçında yaptığı sanattır ve çok kişiye ulaşmıştır.
Türkiyedeki kültür bu müziği kaldırabilir ve bununla yürüyebilir.
İnsanların dinlediği müzikler(beğenileri diye geneldir aslında)arkadaş ortamları,aile,gibi üst faktörler sayesinde değişir ve şekillenir.
şimdi sizin çevrenizdeki insanlara bir bakın hep kendiniz gibidir veya sadece reel ortam değil sanal ortamdaki arkadaşlarınıza bakınız ortalama yakındır, aile ortamı rahattır (kimilerin deyimiyle sosyal demokrat)ama bu tür müziği dinleyen kişilerin ortamına bir bakın daha değişiktir okuldaki arkadaşları,ailesi vs.
işte olay budur ki açılır uzar gider Türkiye budur ve bu kötü birşey değildir çünki tüm dünyada işler bu şekildedir orta kalite insanlar genelde bu tarz müzikler dinler(yanlış anlaşılmasın bu tarzı yuksek kalıtede düşük kalıtede dınler)
hıh yukarda demiştim ki; "arkadaş ortamı,aile gibi üst faktorler " bu ne demek: şimdi ben iki faktör ile olaya yaklaştım birisi üst faktör aile ,arkadaş ortamı,sevgili vs. diğer faktör ise ruhsal durumdur
ruhsal durum kişinin müzikalitesini belirlemez örneğin duygusal bir anında bir pop müzik dinleyicisi serdar ortaçdan dert gecesini dinlerken diğer kişi white leon dan when the children cry'ı dinleyebilir.
daha yazayım mı
-
:D:D kare-te bence yeterli daha iyi anlatılamazdı yani. senden alacağım fikirler var. özelden görüşelim ;)
-
ooooo özel mözel anlayalım yaaani
-
Zuhahah (:
Ulan Gökhan alemsin..
-
Bilader noluyor ?? hani bi saçamalıktır gidiyor? adam akıllı bu topic açtık batırmayın .. Forum görevlileri dikkat etmiyor mu böyle şeylere? biraz saygı lütfen..
-
takma sen onları şeyine :D