-
amerikalı progressive grubu. vokalde maynard james keenan, gitarda adam jones, bassta justin chancellor ve davulda danny carey'den oluşmaktadır. opiate, undertow, ænima, lateralus, 10.000 days gibi albümlere sahiplerdir. şarkı sözleri, notaları, klipleri, canlı performansları, albüm kapağı tasarımları gibi birçok şeyle adından söz ettirmeyi başaran grup aynı zamanda günümüzde birçok grubun ilham kaynağı olmuştur. nasıl bilirsiniz?
-
dream theater'la inanılmaz derecede kıyaslanır. kimine göre tool dream theater'den esinlenmiştir, kimine göre dream theater tool'dan
iyidir hoştur, progresif dinliyorum diyen adamın es geçmemesi bir gereken gruptur..
-
o kadar iyi bilmem, bu tarzı sevdiğim halde dt ve tool pek sevmediğim gruplardır. çoğu şarkısını birbirine benzetirim bu grupların.
king crimson dinlerim, çok progresif şarkıları var.
-
the pot iyi bi şarkıdır klibi de enfestir sagopa kajmer bi klibinde bi iki sahneyi araklamıştı da az sövmemiştim
-
sagopa kajmer gibi insanların neler arakladığına şahit olunca ben de sövüyorum. rapçi tayfası birbirinden beslenir...
-
kimine göre tool dream theater'den esinlenmiştir, kimine göre dream theater tool'dan
Enteresan
-
Nesi ?
-
çok teknik ve değişimli çalıyorlar açıkçası bazen melodi bile bulamıyor insan camel gibi eski progressive tayfadan takılan insanların pek sevdiğine şahit olmadım.
-
tool çok garip gruptur..dt ye göre dinlemesi zordur, kafa karışıklığı yaratır..dt biraz daha mainstream progressive takılıyor sanki..hatta öyle..aslında tool un progressive liği biraz da şarkıların sözleriyle alakalı..maynard çok acayip adam olum..ne kafasıyla yazıyorsa o sözleri ben de istiyorum aynısından..mutlaka canlı izlemek gerekir..konserlerinde görsel şov ohadır yuh ulandır..burdaki konserde 10-15 dakika boyunca lazerleri izlediğimi net hatırlıyorum, hatta yanımdaki olum elemanları izlesene dediğinde yerim tool u dur ya bunnar daha güzel demişliğim vardır..şimdi düşününce büyük denyoymuşum lan..özellikle lateralus albümünü kompile tavsiye ederim..ya da vazgeçtim bütün albümleri güzel dinneyin hepsini..
the pot
schism
parabol - parabola
forty six & 2
lateralus
stinkfist
jambi
prison sex
eulogy
hooker with a penis
vicarious
rosetta stoned