Arkadaşlar Hem Psychedelicrock Müzik İle İlgili Bilgi Edinmek Açısından Hem de Ülkemizde Yapılan Psychedelicrock Müzik Yapan Müzisyenleri Tanımak Ve Tanıtmak Açısından Bilgilerimizi Paylaşalım...
türkiyede hiçbirzaman yabancı ülkelerdeki gibi tanınan bir progressive veya psychedelic grubu olmadı her ne kadar moğollar barış manço vb gibi sanatçılar müziklerinde psychedelic öğelere yer verdiyselerde türkiyeden bir van der graaf generator çıkmadı günümüzde gevende baba zula gibi birkaç grup 1960 ların o boğuk psychedelic havasını müziklerine bol bol yedirselerde psychedelic müzik yaptıkları tartışılır.dünyadaki gelişimine bakarsak daha çok ingiltereden çıkan gruplar bilinsede almanya bu konuda ingiltereyi bayaa geride bırakmıştır.şu an aklıma gelen bir kaç örnek:
einstürzende neubauten
amon düül
can
kraan (progressive)
eloy (progressive )
tangerine dream (trans )
robert wyatt
van der graaf generator
syd barret
pink floyd un ilk dönemleri
vb. vb.
Bence De Bilim,Sanat vs. Gibi Geri Kaldığımız Konulardan Biridir Müzikal Anlamda Psychedelic Rock Müzik Ya Da Psychedelic Müzik...
Ki Zaten Köken Olarak ta Doğaçlamadır Belli Alt Yapılar Üzerine Yapılan İnişli Çıkışları Hissettirebilen Makamsal Müziklerdir De Diyebiliriz; Örneğin Bir Şarkının Süresi Standart Yapısı İçeriği Hep Aynı Olan Bildiğimiz Şarkıların Belki 4-5 Katı Kadar Uzun Sürelidir (15 dk ,20 dk gibi..).
Ülkemizde Yapılmıyor mu Tabi ki Çok İyi Müzisyenlerimiz Var Bu Türevde..Öncelikle Erkin Koray - Baba Zula - Replikas - Grizu - İnsanat Bahçesi - Cin Düğünü - Fairuz Derinbulut - Dinar Bandosu -Ayyuka - Zen - Dembedem - Çamur - Zemin Kat - Hayvanlar Alemi ... Eskilerden Derdiyoklar - Mavi Işıklar vs. vs... İlk Aklıma Gelen Müzisyenler Bu Grup Veya Kişilerdi ...
Ve Şu an Amatörce De Olsa; PsychedelicRock Kategorisinde Değerlendirecek Olursanız Bizim Grup Olarak "Kaldırım Taşları"...
açıkçası türk müzik piyasası hakkında bilgilerim biraz kıt moğollar ın zamanında bir şeyler denediğini duymuştum ama dinleme fırsatım hiç olmadı ancak set the controls gibi bir parçamız olsaydı haberim olurdu diye düşünüyorum