-
Hep merak etmişimdir neden bazı parçalarda sanatçılar gitarlarının akorunu yarım ses düşürmüştür? :S
-
Bence Müzisyen; Yani Solistin Diyaframının Fazla Yormamak Ya Da Daha Rahat Söylemesi İçin Olabilir. Mesela Solist Çıkacağı Zaman Ses Yetmeyebilir Bunu Akordu Yarım Sesle Geri Çekerek Telafi Edebilir Çünkü Pes Ya Da Tiz Kalan Açıkları(Vokalde) Yarım Sesle De Olsa Kapatabilir Müzisyen..
Veya Yapacakları Müzikte Her Zaman Evrensel Akort Kullanılacak Diye Bir Kaide Olmaz.Mesela Şarkıda Bir Ney Solo Çalacak Ancak Aynı Seslerde Eşdeğer Değiller Neyin Akordu Olamayacağından Gitarı Ya Da Gitarları "Ney"e Göre Akort Etmek Zorunda Kalabilirler...
Bu Yüzden Akordu Geri Veya İleriye Çekmek (Transpoze Etmek) Daha Mantıklı Olabilir Bence...
-
Bazen istenilen ses elde edilemez ve gitar akorları transpoze edilir. Tercih edilen bir şey midir. Eğer vokale uymuyorsa tercih edilen bir şeydir. Ama yaratıcılığı öldürür tabi..
-
yarım sesten fazla indirenler de var. Vokal olayından çok gitarda boş tel verimini kullanmak için ses indirmeleri de oluyor. Daha çok tercih meselesi.
-
3 yarım (bkz: therion) 2 yarım 1 yarım ses indirenler var genelde vokalin rahat oldugu tona yoneliktir ama metal gruplarında daha sert bir sound amacını da güdebilir..
-
metallicada hiç bir zaman dream theaterda ise her gun görebileceğimiz vak'a. konuyu açan arkadaşa cok teşekkürler. hislerime tercüman oldu. cevaplayan arkadaşlara da cok teşekkürler merakımı giderdiler:)
-
Metallica "sad but true" isimli parçasını yarım ses indirerek çalar. Bu tamamen vokalin ses aralığıyla alakalıdır.
Sanki kötü bi'şeymiş gibi yazmışsın yahu...
-
tamamen şımarıklık başka hiçbişe değil.."bak ben yarım ses indiririm yeri gelir çıkartırım..hayatım iniş çıkışlarla dolu..ben böyleyim bebeğim beni böyle kabul et" bu ne lan
-
senin gırtlağın her türlü sesi çıkarabilecek kapasiteye sahipse bu diğer vokallerin suçu değil..
-
dream theater demişiz ama dream theater ın ben gormedim farklı akora kaydıgını, (sadece bir albumunde olması lazım) 7 telli kullanıyordu bunun dışında olmaması lazım..