-
selam arkadaşlar,
evimde bilgisayardan müzik yapmak istiyorum. davulcu olduğum için elektronik davulum var fakat haliyle bu yetmiyor. bildiğim kadarıyla midi klavye, ses kartı ve mikrofon lazım. müzik programı olarak ne önerirsiniz cubase reason tarzı bişey ?
onun dışında ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz ?
-
Üstad Bence FL Studio,Adobe Adution Gerekli En Azından Sağlam Programlar...
-
sağol arkadasım. dün fl studio indirdim ve kolay gözüküyor yani komplike değil çok sanki, şu anda cubase indiriyorum. cubase veya reason kullandınmı peki hiç onlar hakkında bir bilgin varmı acaba ?
-
Dostum Biz Alt Yapılarda Synthesizer'a Önem Veriyoruz...
Bu Yüzden Fl Studyo Bunun İçin Bizce İdeal...
Yalnız Kayıtlardan Sonra Flanger Reverb Delay Fitback Veya Elektrik Sololar İçin Özenli Tonları da Adobe Adution 3 ten Ya Da Kendi Anolog Veya Dijital Pedallarımızdan Yapıyoruz..
Filtre de Tamamen Bu Programdan...
Son Düzenlemeler Şarkı Frekansları,Şiddeti Ya Da Küçük Patlamaları Yok Etmek İÇin Adobe Birebirdir Aynı Zamanda Hz Hızınıda Ayarlaması Çok Ayrıcalıklı...
Kanal Kayıt Ya Da Hücum Kayıt İmkanları Mevcut :) (Vokal Ekle Yapıştır.. Vb.)
Bende Adobe Nin İnsani Kaynaklar Müdürü Gibi Reklam Yaptım Ama Niteliklidir İşine Yarayacağına Eminim En Azından Cubasse Gibi Çok Yer Kaplamaz;)
-
Birde ikna edicisinde helal :) harbi iyi konuştun etkilendim :)
dediklerine önem verip fl ile yoluma devam edeceğim çok sağol gerçekten..
-
sormak istediğim bir şey daha var;
davulcu olduğum için malum gitar konusunda pek fazla bilgim yok, yani çok yaratıcı olamıyorum gitar kulanarak. bu yüzden sormak istediğim acaba bildiğin iyi bir gitar programı varmı vst ler falan ama tatmin edici gerçeğe yakın sound u olan ?
bu konudada yardımcı olursan gerçekrten çok sevinirim.
-
guitar pro'dan başka program tavsiye etmem dostum..çok gerçekçi gitar sesleri ve efect'leri var..ama nota bilgisi istiyor..biraz bilsen de yeter gerçi..bi de eğer kendi parçalarını kayıt yapmayıp (örneğin: metallica; nothing else matters şarkısına sadece davul ekleyeceksen ve sen söyleyeceksen ) guitar pro'da hazır yazılmış metallica parçaları bulabilirsin..ve bunlardan davul'u çıkarırsın..farklı kaydedersen beğendiğin ve davul'unu çıkardığın müziği..Adobe audition'a atarsın kaydettiğin müziği..üstüne davul kaydı yaparsın..bi de söyledin mi tamamdır.. :) haa..ama kendi parçalarım var diyosan o zaman biraz nota bilgisi olup gitar akoru veya gitar solosu atabilirsin programda..ama zor iş hoca..fl studyo daha kolay bence..fl studyo programında "guitar" sesi seç..orada klavyede yaz.orada nota yerine uzunluk var..programdaki piano roll ile herhangi bir solo veya akor yazabilirsin..ama o da uğraştırıcı dersen ve illa gitar olsun dersen..gitarcı bi arkadaş bul bi an önce.. :) bence en kolayı bu..gitarı bilgisayara bağladın mı arkadaş da çalsın..yoksa zor be dostum..hem gerçeğinin yerini hiç bişey tutmuyo..elektronik davul'un varmış..Normal Bateri'den aldığın zevki ve sesi alabiliyo musun? en kralını yapsalar alamazsın..Kolay gelsin..
-
Kayıt için: Cubase+Ezdrummer vb. sanal enstruman eklentiler, (ayrıca ezdrummer ile elektronik davulunu bağlayıp gerçek seslerle çalabilirsin)
Midi oluşturmak için: Guitar pro (en iyi ve en kolay midi düzenleme programıdır bence)
Midileri değişik enstrumanlarla çalmak için: Reason
Evde müzik kaydetmek istiyorsan, guitar proda gitar, bas, davul, gibi kısımları hazırlayıp midi olarak kaydedip cubase'de aç. sanal enstrumanlar indirip bu midileri gerçek birer enstruman sesiymiş gibi kaydetme şansına ulaşırsın. İstersen davulları canlı kaydedersin, sana kalmış.
Ben reason'ı çok severim. Genellikle guitar proda yaptığım bir besteyi düzenlemek için kullanıyorum. Grup elemanlarına bu midiyi dağıtıp cubase'de kayıt işlemini yapıyorum. İsteyen istediği gibi ekleme yapıyor.
Bu saydığım programlar için normal bir ses kartı+512 ram ve adam gibi bir işlemci minimum olarak yeterlidir. Eğer paran varsa midi klavye, ses kartı ve mikrofon gibi kayıt sırasında artı sağlayacak şeyleri edinebilirsin pek tabii.
Kolay gelsin...
-
kusura bakma abi ya biraz geç cevap atıyorum iş yoğunluğum varda biraz.
çok haklısın gerçek enstrumanların yerini hiç birşey alamaz. elektro davulda kesmiyor beni akustik davul çok daha iyi ama tabi mecburen apartmanda oturunca başka bişey gelmiyor elden. cover ı zamanında çok çaldımda artık kendi şarkılarımı yapmaya başladım ya. fl studio yu şu an kavradım denilebilir, kendi kaydımı yapabiliyorum. guitar pro yu ya alıcam tavsiyen içinde çok teşekkürler.
kendine iyi bak
tekrar sorum olursa kusura bakma :)
-
dubliner güzel anlatmış, ayriyetten daha oturaklı ve hacimli davul tonları istersen addictive drums'ı ben daha çok öneririm.. bir de alacağın ses kartının harici güç girişinin olması önemli bir şey, usb ve firewire kartlar electriği bilgisayardan alabiliyorlar ama laptoplarda laptop fişe takılıyken dip gürültüsü yapabiliyor, o yüzden alacağın ses kartının ekstra adaptörle de power'ının olmasına dikkat et, phantom power için falan da önemli -dinamik mikrofonlarda olan bir özellik-. bir de tavsiyem firewire al, ya da usb 3.